De ce a fost publicat dosarul de informator al lui Băsescu
Postat la: 05.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În octombrie 2014, în contextul alegerilor prezidențiale, Băsescu a intrat într-un joc fatal. Îl va acuza public pe premierul Victor Ponta, candidat la prezidențiale, că a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997-2001. Că saltul profesional al lui Ponta de procuror la parchetul unei judecătorii de sector, direct în Parchetul General, are legătură cu acoperirea sa.
Fapt fără precedent, Băsescu a cerut public SIE să facă cunoscută calitatea de ofțer acoperit a lui Ponta. Teodor Meleşcanu, directorul SIE, a trimis Parlamentului o informare din care rezultă că niciun candidat la prezidențiale nu este în prezent ofiţer acoperit. Băsescu a persistat şi a prezentat tot public, o HG din octombrie 2002, cu categorii de informații secrete de stat din domeniul de activitate al SIE, cu o anexă secretă, ulterior abrogată.
Băsescu a prezentat un singur paragraf din anexă, că personalul SIE este secret de stat. În aprilie 2013 hotărârea a fost publicată în Monitor cu acelaşi conținut, dar în anexa desecretizată s-a prevăzut că este secret de stat personalul SIE chiar şi după încetarea, în orice mod, a raporturilor de muncă sau de serviciu. Hotărârea a fost inițiată de şeful SIE şi semnată de Victor Ponta fără să treacă prin CSAT.
Prin insistența sa, Băsescu a lovit în cea mai tare parte a sistemului. În mod cert, SIE a cerut MApN dosarul lui Băsescu. Evidența de personal a SIE, inclusiv a ofițerilor acoperiți, se află la MApN. Dosarul Petrov s-a aflat în arhiva direcției IV de contrainformații a fostei securități, confiscată la revoluție de armată. Băsescu a fost recrutat ca informator în timpul şcolii militare. Acesta este dosarul Petrov. Toate celelalte informații date securității de Băsescu ulterior, ca ofițer de marină sau căpitan de vas, nu contează.
Cornel Ivanciuc
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Matrix e real: De ce nu pot oamenii sa se deconecteze de la Sistemul care oferă iluzia realitații programabile
În The Matrix, când Morpheus îi spune lui Neo că „mulți nu sunt pregătiți să se deconecteze de la sistem”, el vorbește despre un adevăr profund despre natura umană, care reflectă atât lumea fictivă a poveștii, cât și condiția metafizică a societății din viața reală.
-
Ceva foarte neobișnuit a fost observat în galaxia noastră. O explozie centro-galactică ii pune pe cercetatori pe gânduri
Pe măsură ce oamenii de știință folosesc telescoape avansate pentru a explora cerul, aceștia au făcut descoperiri surprinzătoare care pun la îndoială înțelegerea noastră a Universului. Observațiile recente cu telescopul spațial cu raze X eROSITA au dezvăluit o structură masivă asemănătoare unei bule în apropierea centrului galaxiei noastre.
-
Un oficial NATO dă semnalul: Ucraina ar avea un motiv militar întemeiat pentru a ataca în adâncime teritoriul Rusiei
Un oficial NATO dă un semnal uriaș! Ucraina ar avea un motiv militar întemeiat să atace mai adânc pe teritoriul Rusiei folosind arme occidentale.
-
S-a suit "scroafa"-n sondaj! Lui Simion ii tremură fundu' că-l agresează sexual-electoral madam Șoșoacă
E ultra-cunoscuta zicerea lui George Simion in parlament, exasperat de Diana Sosoacă: "Te agresez sexual, scroafo!", agresiunea limitandu-se insa la o palma data peste mobilul senatoarei.
-
Americanii au uitat harta unei baze militare cheie într-un vehicul capturat de ruși in Ucraina
Americanii dintr-un vehicul de luptă al infanteriei Bradley trimis în Ucraina ca parte a ajutorului militar au uitat harta uneia dintre cele mai mari baze militare din țară, a relatat corespondentul RIA Novosti.
-
Au peștii sentimente? Oamenii de știință cred că se apropie de un răspuns
Cercetările care sugerează că anumite specii pot învăța, experimenta durere și formează relații au implicații pentru atitudinea noastră față de cel mai consumat animal din lume, scrie The Guardian.
-
Răspunsul lui Putin la rachetele cu rază lungă ale Ucrainei ar putea include un test nuclear
Opţiunile lui Vladimir Putin de a riposta dacă Occidentul permite Ucrainei să folosească rachetele sale cu rază lungă de acţiune pentru a ataca Rusia ar putea include lovirea resurselor militare britanice din apropierea Rusiei sau, în extremis, efectuarea unui test nuclear pentru a-şi arăta intenţia, au declarat analişti.
-
Elon Musk, păzit mai bine decât un șef de stat. Cum acționează echipa de securitate a miliardarului
Elon Musk, în vârstă de 53 de ani, și-a cultivat de mult timp imaginea unei personalități de tip „diavol", călătorind prin lume, ieșind cu alți moguli, lideri mondiali și celebrități și fumând iarbă în public.
-
Din ce este făcută cafeaua fără boabe devenită atât de populară: "Provoacă defrișări masive"
Producătorii de cafea din SUA și Europa se reorientează, iar acest lucru ar putea impune un trend în rândul consumatorilor de cafea. Noua modă este „cafeaua fără boabe". Cei care sunt pionieri în domeniu, precum compania Atomo din Seattle, se simt jigniți dacă produsele sunt numite substitut al cafelei.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Incă o dovada ca americanii care il manipuleaza pe Zelenski nu vor pace pe frontul din Ucraina
- 2.CIA și NATO Plot Escape: Zelensky canalizează în secret milioane către băncile elvețiene
- 3.Câți români făceau parte din rețeaua informativă a Securității. Documentul CNSAS face lumină
- 4.Traseul pe care se fuge de război. Cum a devenit România noul "El Dorado" al ucrainenilor
- 5.Ce știu procurorii și nu știu alegătorii despre Lăsconi Valerica de la USR: Inițiatorul și rețeaua de familie folosită în afacerea de deturnare de fonduri de la Primăria Câmpulung
- 6.Cine e Silovikiul care ar putea prelua puterea după plecarea lui Vladimir Putin de la Kremlin
- 7.Misterioasa blondă care îl însoțea pe șeful Telegram a dispărut și ea după reținerea lui Pavel Durov
- 8.Primul război global: Conflicte pe toate continentele, cu excepția Australiei - Marea putere care ar putea deveni un câștigător!
- 9.Rusia a cumpărat Cipru: Cum a devenit insula o colonie a Kremlinului în Europa
- 10.Medicamentele de la ATI Pantelimon, dosite sub canapele și în dulapurile medicilor
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu