Decanul Liviu Franga recunoaşte că s-a trucat concursul de conferenţiar de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti
Postat la: 24.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS
0
ZIUAnews a semnalat recent ca ocuparea prin concurs a postului de conferențiar, poziția 5, specializarea limba și literatura japoneză, de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universitatii din Bucuresti s-a facut ilegal, incalcandu-se intreaga legislatie universitara in vigoare, inclusiv Legea nr 1/2011- Legea Educatiei Nationale, cat si HG 457/2011- privind aprobarea Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice si de cercetare vacante din invatamantul superior.
Totodata, ZIUAnews a demonstrat ca acest post a fost scos la concurs pentru un anume candidat, mai exact pentru fiica vitreaga a Gabrielei Ursu, secretara-asistent a decanului Facultatii de Limbi și Literaturi Străine- Livi Franga. Ulterior, decanul Liviu Franga incearca, printr-un drept la replica de vreo zece pagini, sa demonstreze ca acel concurs nu a fost trucat, dar recunoaste ca s-a incalcat legislatia universitara in vigoare. In schimb, nici pana astazi nu a raspuns la contestia privind trucarea acestui concurs.
Liviu Franga: „Candidata Ruxandra Raianu a depus cărțile aflate în curs de publicare doar scoase la imprimantă și îndosariate"
Pentru ocuparea acestui post de conferentiar-pozitia 5 la Departamentul de Limbi și Literaturi Orientale s-au inscris la concurs doi candidati- Ruxandra Raianu si Marina Raluca Nicolae. Ulterior, Ruxandra Raianu a fost declarata castigatoarea concursului,, iar Marina Raluca Nicolae a contestat rezultatul acestui concurs, insa nici pana azi nu s-a dat raspuns la aceasta contestatie.
In schimb, decanul Liviu Franga incearca cu disperarea sa demonstreze ca acest concurs nu a fost trucat, dar, in acelasi timp, recunoaste ca s-a incalcat legislatia in vigoare. ZIUAnews a mentionat ca fiecare candidat pentru postul de conferențiar, poziția 5, specializarea limba și literatura japoneză, trebuia sa aiba publicate minim trei carti de specialitate ca sa se poata inscrie la concurs, iar Ruxandra Raianu nu a prezentat asa ceva. Dar, decanul Liviu Franga vrea sa-i dea o tenta de legalitate concursului castigat de Ruxandra Raianu, desi legislatia in vigoarea il contrazice flagrant.
„Candidata beneficiară a "dedicației" (nr. Ruxandra Raianu) a depus, în ziua și la ora concursului, în fața comisiei de concurs, cărțile aflate în curs de publicare la Editura Universității din București în format fizic, însă nu legate la tipografia editurii - cum se întâmplă în cazul publicării editoriale propriu-zise -, ci doar scoase la imprimantă și îndosariate.
Membrii comisiei de concurs pot depune mărturie în acest sens. Adeverințele emise de conducerea editurii produc proba că acele trei cărți nu sunt "inexistente", ci că au deplin temei legal, atestând, prin numărul lor ISBN și prin descrierea CIP a Bibliotecii Naționale, că sunt în lucru, sunt sub tipar, și nu sunt simple virtualități, produse fie ale unei înșelăciuni, fie ale unei intenții în acest sens", sustine Liviu decanul Facultatii de Limbi și Literaturi Străine. Adica, a prezentat o multime de pagini indosariate si nicidecum carte propriu zisa.
Ordinul MECTS 6560/27.12. 2012: „Trebuie luate în considerare cărțile publicate, nu și cele în curs de publicare"
Insa, standardele minimale pentru acest concurs incluse in Ordinul MECTS 6560/27 decembrie 2012 prevăd îndeplinirea fiecărui set (A1, A2, A3) în parte. La criteriul A1, punctul 1.1. (cărți și capitole în cărți de specialitate) trebuie luate în considerare cărțile publicate, nu și cele în curs de publicare. Adeverințele (3031/2015; 3032/2015; 3013/2015) ale candidatei Ruxandra Raianu nu fac decât să ateste că s-a achiziționat un număr de IBSN pentru trei cărți inexistente în momentul susținerii examenului:
-2015. Jōkyū Nihongobunkei Kaisetsu Tipuri de propoziții și fraze în limba japoneză - cu structuri gramaticale de nivel avansat. București: Editura Universității din București, ISBN 978-606-16-0640-5, (în curs de apariție, conform adeverinței 3033/2015)
- 2015. (coautori: Raianu, Ruxandra-Oana, Tomonari Kuroda). Imi to Kinō kara Wakaru Nihongobunkei Kaisetsu II Tipuri de propoziții și fraze în limba japoneză II. București: Editura Universității din București, ISBN 978-606-16-0637-5, (în curs de apariție, conform adeverinței 3032/2015)
- 2015. (coautori: Raianu, Ruxandra-Oana, Tomonari Kuroda). Imi to Kinō kara Wakaru Nihongobunkei Kaisetsu I Tipuri de propoziții și fraze în limba japoneză I. București: Editura Universității din București, ISBN 978-606-16-0638-2, (în curs de apariție, conform adeverinței 3031/2015)
Pe lângă aceste cărți-adeverință, publicația din 2007, Ruxandra Raianu (coautor). Rōru purei de manabu nihongo kaiwa - Burugaria to Rūmania de hanasō ("Japanese Conversations by Role Playing - Let's Talk in Bulgaria and Romania"), Sofia: AS Ltd., ISBN 978-954-90762-3-3, are 167 de pagini (numărul de pagini nu este specificat în CV-ul sau în lista de publicații a candidatei) cu 33 de contributori, prin urmare, neconformă standardelor MECTS. Din toate aceastea, rezultă că singurele publicații ale Ruxandrei Raianu sunt teza de doctorat (nepunctată conform standardelor MECTS) și manualul universitar (coautori: Pașca, Roman, Ruxandra-Oana Raianu, Eri Utsunomiya.). Nihongo o benkyō shiyō! Manual de limba japoneză pentru anul I. Bucureşti: Editura Universităţii din Bucureşti, 2010, ISBN 978-973-737-875-0, 359 pp., adică 3 puncte. Prin urmare, candidata Ruxandra Raianu nu întrunește standardele minimale (50 de puncte), stipulate la criteriul A1.
Practic, din ceea ce sustine decanul Liviu Franga, fiecare absolvent de facultate, master sau doctorat poate considera ca lucrarea sa de licenta este in curs de aparitie la o editura daca solicita un numar ISBN. Adica, fiecare absolvent poate devenii scriitor intrucat are o lucrare imprimata si indosariata.
Decanul are timp berechet pentru lobby, dar nu şi pentru contestaţie
Mai mult, decanul Liviu Franga ne comunica ca el cunoaste perfect traseul educationala al Ruxandrei Raianu sustinand ca „inexistenta sa "fiică" (nr. a Gabrielei Ursu) și-a construit treptele formației sale universitare, începând cu anii 1986, respectiv 1992, absolut independent de activitatea persoanei care, la capătul unei cariere exemplare, avea să devină, peste decenii, secretara-asistent a decanului (nr. Gabriela Ursu)" si nu <<mâna dreaptă a lui Liviu Franga>>", sustine Liviu Franga. Insa, ceea ce omite sa aminteasca decanul Facultatii de Limbi și Literaturi Străine este faptul ca doamna Gabriela Ursu a devenit secretara-asistent cand Liviu Franga a ajuns decan.
Daca decanul Liviu Franga ar fi avut curiozitatea sa parcurga contestatia Ralucai Nicolae ar fi constatat ca ilegalitatile sunt atat de evidente si de clare, inclusiv componenta comisiei si elaborarea subiectelor dupa CV-ul Ruxandrei Raianu, incat nu si-ar fi irosit timpul sa trimita un drept la replica de zece pagini cu explicatii puerile si consideratii personale care nu au nicio relevanta legala vis a vis de concursul de conferentiar, poziția 5, specializarea limba și literatura japoneză.
Ion Teleanu
DIN ACEEASI CATEGORIE...

ULTIMA ORA
-
Strategia afaceriștilor din IT după ce Ciolacu a decis să le impoziteze profitul: urmează o revoluție a angajărilor
Eforturile marilor companii din IT de a-şi ajusta numărul de angajaţi recrutaţi în timpul pandemiei la volumul de muncă actual a rezultat în concedieri masive în acest sector, care au început de la finalul lui 2022 şi încă au ecou pe piaţa muncii.
-
UE discută adoptarea unei măsuri care prevede monitorizarea conversațiile online ale tuturor: e-mailurile și sms-urile românilor ar putea fi supravegheate
Un subiect care nu a stârnit deloc interes în România este propunerea Comisiei Europene de a monitoriza toate conversațiile online purtate în Uniunea Europeană.
-
Marcel Ciolacu: Rareș Bogdan e un patriot și un român corect
Marcel Ciolacu a vorbit despre Rareș Bogdan, în contextul unor declarații mai dure, sau uneori „pompieristice", făcute de politicianul liberal. Premierul a spus că nu îl consideră un extremist pe Rareș Bogdan, care este „mai slobod la gură", ci, dimpotrivă, îl vede ca un „patriot și un român corect".
-
FC Barcelona, acuzată de dare de mită: Percheziții la sediul Comisiei Tehnice a Arbitrilor
Zi de zi, "afacerea Negreira" alimentează și mai multe controverse în Spania, în urma dezvăluirii că Barcelona a plătit timp de 17 ani un șef al Comisiei Tehnice a Arbitrilor (o sumă totală de 7,5 milioane de euro). Parchetul a adus acuzații de corupție continuă împotriva clubului catalan.
-
Republica autoproclamată Nagorno Karabah îşi anunţă autodizolvarea şi că va înceta să mai existe la 1 ianuarie 2024
Republica autoproclamată Nagorno Karabah şi-a anunţat joi autodizolvarea sa şi a tuturor instituţiilor sale - începând de la 1 ianuarie 2024 -, la o săptămână după o ofensivă-fulger victorioasă a Azerbaidjanului, în urma a 30 de ani de conflict.
-
Corina Crețu îi face mincinoși pe Ciolacu și Boloș: "Nu există pericolul suspendării fondurilor europene!"
Europarlamentarul Corina Creţu a declarat că măsurile fiscale asumate de către Guvern vin în contextul unui deficit bugetar excesiv, dar că nu există pericolul suspendării fondurilor europene faţă de România, aşa cum se vehiculează.
-
Marea majorare salarială, praf în ochii românilor: Cu cât crește, de fapt, salariul minim net de la 1 octombrie
Guvernul adoptă astăzi creșterea salariului minim. Însă banii pe care românii îi vor lua în mână nu sunt tocmai cei anunțați de guvernanți. Astfel, de la 1 octombrie, peste 1 milion și jumătate de români plătiți cu venitul minim ar urma să primească cu 300 de lei în plus lunar, venit brut, sau cu 500 de lei lunar brut, dacă vorbim despre angajații din domeniul construcțiilor.
-
O explozie solară a creat o breșă în câmpul magnetic al Pământului: S-a produs un fenomen spectaculos
O anormalitate remarcabilă în câmpul magnetic al Pământului a provocat recent apariția unor aurore deosebit de spectaculoase în Europa și America de Nord. De obicei, celebrele lumini nordice au o nuanță verzuie, dar în acest caz, aurorele au avut o tonalitate roșie, un fenomen rar întâlnit.
-
De ce să alegem servicii de depozitare pentru bunurile pe care nu le mai folosim
De multe ori spațiul de locuit sau de lucru devine din ce în ce mai prețios, ne confruntăm adesea cu dilema: ce facem cu obiectele pe care nu le mai folosim în mod regulat, dar pe care totuși nu vrem să le abandonăm sau să le aglomerăm în spațiul nostru de zi cu zi?
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Americanii vin cu o explicație stupidă: De ce a fost aleasă România pentru dezvoltarea primei centrale cu minireactoare nucleare din Europa
- 2.Un mare om de știință din Big Pharma declară că testele cu ARNm sunt contaminate cu ADN - VIDEO
- 3.Milioane de oameni cer ca Bill Gates să fie arestat pentru "crime împotriva umanității" după ce a fost dezvăluit profitul pe care l-a facut in pandemia Covid VIDEO
- 4.Big Pharma nu mai ține pasul cu variantele Covid iar CDC și Comisia Europeană nu știu cum să mai mintă!
- 5.Filiera "Morales: Cum se scurg banii pentru înarmarea Ucrainei cu acordul Pentagonului și aprobarea Administratiei Biden
- 6.Fantasma viitorului fără cash. Banii digitali, calul troian al Marii Resetări
- 7."Vrăjitorul" care i-a inspirat pe frații Tate. Bărbații plătesc 8.000 de dolari să afle cum transformă femeile în sclave sexuale
- 8.Personajul influent trimis pe urmele lui Prigojin în Africa. Planul Kremlinului cu un „corp expediționar" de 20.000 de soldați
- 9.O cercetare mai profundă în rolul proteinei Spike în miocardită și coagularea sângelui după vaccinarea COVID-19
- 10.Clanul Soros se implică mediatic în alegerile din Polonia folosind o cu totul altă tactică față de cea din Letonia
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu