Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Declarat nevinovat! Acuzat de tentativă de omor, a picat testul cu detectorul de minciuni. În primă instanță a primit opt ani de închisoare

Postat la: 15.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O sentință a Curții de Apel Galați scoate la iveală modul în care un bărbat de 40 de ani din Galați acuzat de tentativă de omor a fost achitat definitiv după ce, în primă instanță, a primit opt ani de închisoare.

Bărbatul de 40 de ani, cunoscut în Tecuci drept „Hoțu", vânzător la un magazin din Tecuci, a fost trimis în judecată fiind acuzat de tentativă de omor pentru că, în anul 2018, l-a snopit în bătaie pe un bărbat. Incidentul a avut loc în seara zilei de 26 martie 2018. Victima l-a rugat pe un prieten să îl ducă până acasă cu mașina. Ajunși în centrul Tecuciului, victima i-a cerut prietenului care îl transporta să oprească în fața magazinului „Gladiatorii" pentru mai multe cumpărături.

Până prietenul său a mers la magazin, taximetrisul de ocazie a plecat cu mașina. La ieșire, victima, care nu știa că prietenul său a plecat, s-a îndreptat către un alt autoturism asemănător cu cel al prietenului său, parcat în fața magazinului. Între bărbat și oamenii care se aflau în mașină a apărut o altercație, iar martorii s-au refugiat în magazin.

„Persoana vătămată a intrat în urma lor insistând să i se spună de ce a fost înjurat. Inculpatul, după ce i-a solicitat persoanei vătămate să părăsească magazinul, iar aceasta nu s-a conformat, a împins-o pe aceasta în afara magazinului și i-a aplicat două lovitură cu piciorul în zona fesieră. Persoana vătămată a fugit din acel loc. Ulterior, și-a dat seama că uitase sacoșa cu cumpărături în fața magazinului 'Gladiatorii' și s-a întors pentru a o recupera."

Victima susține că, înainte de a se întoarce, la magazin a pus mâna pe o rangă metalică. "A revenit în fața magazinului, a luat sacoșa și a plecat spre casă deplasându-se către stația de taxi din zona parcului central. Persoana vătămată s-a deplasat pe o distanță de aproximativ 150 de metri. A observat că inculpatul se apropia de locul în care se afla și îi adresa injurii. Deși persoana vătămată era înarmată cu ranga metalică, inculpatul a apucat-o de haine și a lovit-o cu putere în zona feței. Victima a scăpat ranga din mână, moment în care, inculpatul a luat obiectul respectiv și, în timp ce persoana vătămată încerca să fugă, i-a aplicat cu acesta o lovitură, de sus în jos, în zona vertexului", se mai arată în rechizitoriu.

În urma loviturilor, victima a necesitat peste 50 de zile de îngrijiri medicale. Un taximetrist audiat în anchetă a declarat: "L-am recunoscut pe unul dintre cei doi bărbați implicați în acea bătaie ca fiind un individ pe care îl cunosc cu porecla 'Hoțu', știu despre el că vinde la magazinul non-stop 'Gladiatorii'. Acesta era înarmat cu un obiect alungit, stătea în picioare, lângă un bărbat care era căzut pe alee. Bărbatul care era întins pe alee nu mai mișca la momentul în care am ajuns împreună cu colegii mei în acel loc. Deși acel bărbat era inconștient, 'Hoțu' l-a mai lovit încă de vreo două ori cu obiectul cu care era înarmat. 'Hoțu' era foarte agitat, foarte nervos și, în timp ce îi aplica loviturile persoanei vătămate, striga ceva de genul 'Mai ești șmecher?'", a declarat martorul.

În urma procesului, judecat în primă instanță la Tribunalul Galați și în cadrul căruia a fost supus și testului cu detectorul de minciuni, pe care l-a picat, „Hoțu" a fost condamnat la opt ani de închisoare. În urma apelului judecat la Curtea de Apel Galați, „Hoțu" a fost achitat declarat nevinovat. Judecătorii l-au achitat arătând că martorul principal și-a schimbat declarația dată în cursul anchetei. În instanță, la 04.02.2020, martorul a arătat că un tânăr a ieșit din parc și a căzut în dreptul unui magazin de schimb valutar. A sunat la 112. L-a întrebat cine l-a lovit, însă nu i-a spus numele persoanei care l-a lovit. El a mai arătat că nu l-a văzut pe inculpat lovind-o pe persoana vătămată.

"Hoțu" s-a apărat arătând că declarația dată în instanță se coroborează cu conținutul conversației telefonice avute de martor cu un operator de la serviciul 112:
Martor: Un băiat tânăr a apărut din parc, dar e lovit rău tare si m-a rugat să sun la Salvare.
Dispecer: E lovit, e bătut? E lovit de mașina?
Martor: Da, da. Nu știu! E lovit.
Dispecer ambulanta: Lovit... ce înseamnă?
Martor: Are nasul spart, capul julit, cred ca o fost bătut!

Martorul a arătat că nu recunoaște cele declarate în faza de urmărire penală, întrucât acea declarație nu i-a fost citită.

„Față de revenirea în declarații a martorului, se constată că în prezenta cauză nu mai există nicio probă directă care să-l indice pe inculpat ca autor al faptei. (...) Testul poligraf nu poate fi considerat probă în cauză, concluziile acestuia având un grad mare de relativitate și necoroborându-se cu restul materialului probator", a arătat Curtea de Apel în sentința de achitare, care este definitivă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE