Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Gigi Nețoiu si mama lui Cristi Borcea demolează "Doi Cocoși" ca să construiasca un ansamblu rezidențial

Postat la: 21.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cu ani în urmă, mulți români obișnuiau să își invite iubitele sau prietenii la o ieșire în oraș, iar unul dintre locurile preferate era celebrul restaurant "Doi Cocoși" din București. Însă astăzi, terenul pe care se află acest restaurant este deținut de mama lui Cristi Borcea și Gigi Nețoiu, care au anunțat că intenționează să demoleze "Doi Cocoși".

Cu aproape 100 de ani în urmă, într-o perioadă în care pe malul lacului Străulești erau puține construcții, un antreprenor a luat decizia de a construi un han. Acest han avea să devină ulterior un restaurant celebru, frecventat de nomenclatura comunistă încă din 1979. Sub motto-ul "lucru românesc bine făcut!", faimosul „Doi Cocoși" a intrat în conștiința bucureștenilor, în special a celor din Sectorul 1, ca fiind un restaurant cu specific tradițional românesc.

Cunoscut ca un restaurant cu două stele și inclus într-un top al celor mai bune localuri din București după 1990, proprietarul inițial al restaurantului, care se ocupase de local pe vremea comuniștilor, a devenit ulterior și proprietarul acestuia, încercând să mențină calitatea serviciilor și a preparatelor culinare la aceleași standarde.

Cu toate acestea, conform unor documente, mama lui Cristi Borcea a devenit asociată în cadrul firmei care deținea localul și terenul pe care a fost construit restaurantul „Doi Cocoși". Astfel, conform Registrului Comerțului, Elena Borcea apare ca acționară la Complexul Turistic Internațional Doi Cocoși SRL, firmă deținută până la încarcerarea sa. Acesta a fost una dintre afacerile care l-au îmbogățit pe Cristi Borcea, alături de multe alte firme în care aceasta apare ca și acționară.

Astfel, conform informațiilor oferite de Profit.ro, celebrul restaurant va fi demolat de mama lui Cristi Borcea și Gigi Nețoiu, cei doi primind avizul din partea primăriei pentru dezvoltarea unui nou proiect în această zonă. Conform avizului, s-a aflat că vor construi un nou complex rezidențial premium pe terenul din Sectorul 1.

Acest proiect va include cel puțin 102 apartamente de lux și este pregătit să fie dezvoltat de mama lui Cristi Borcea și de Gigi Nețoiu, acesta din urmă fiind și om de afaceri și fost acționar la FC Dinamo și Universitatea Craiova.

Prin avizul primit de la primărie, se va proceda la demolarea tuturor celor 7 corpuri de clădiri situate în zonă, inclusiv a întregului complex hotelier existent, care include și celebrul restaurant „Doi Cocoși". Acest complex se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 2.200 de metri pătrați.

Conform documentelor, noul complex premium va fi construit pe o suprafață totală de 18.700 de metri pătrați, ocupând mai mult de jumătate din terenul deținut de Complexul Turistic Internațional Doi Cocoși SRL.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE