Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cenzura "democratica" pentru "binele" UE - Se trezeste cineva?!

Postat la: 27.05.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Câteva evenimente de importanță majoră, cu consecințe grave asupra status quo-ului occidental, care-și proclamă întâietatea asupra orientului, au fost cenzurate de presa "liberă" europeană. Cenzura și lipsa dezbaterii nu soluțiile pentru democrațiile mult clamate. Să trecem în revistă.

Mai întâi, acordul semnat între China și Iran în urmă cu câteva săptămâni, prin care China, lipsită de resurse naturale, va primi petrol și gaz din Iran, cu beneficii comerciale bilaterale mari, dar și politice. Iranul intră în zona de protecție a Chinei, care va deține un număr important de militari pe teritoriul său. Iranul iese astfel din încercuirea făcută de SUA și europeni de decenii.

Plecarea trupelor SUA și NATO din Afganistan, după 20 de ani, talibanii proclamându-și victoria. Prelungirea termenului de retragere totală din mai în septembrie i-a înfuriat pe talibani, care au început ofensiva militară pe mai multe fronturi, cucerind teritorii extinse în fața trupelor guvernamentale. Zeci de mii de afgani, care au colaborat cu occidentalii, au făcut cereri de plecare în SUA, talibanii promițând că-i vor omorî pe toți. Vor dispărea bazele militare SUA și NATO de la granița cu Iranul. România împarte și ea gustul amar al înfrângerii.

Un alt eveniment, retragerea din partea SUA a sancțiunilor asupra contractanților Nord Stream 2, conducta de gaze dintre Rusia și Germania, trecându-se imediat la finalizarea proiectului. O victorie economică și politică uriașă a lui Putin în inima Europei. Eforturile americane și ale UE de a bloca proiectul au eșuat.
În fine, contractul dintre Rusia și China pentru construcția în China a patru centrale nucleare uriașe, cu tehnologie rusească. Apropierea Rusiei de China continuă în pași mari, după construirea conductelor de gaze ruso-chineze. Cooperarea dintre cele două state continuă la un nivel foarte înalt, Rusia devenind din ce în ce mai puțin dependentă economic de UE.

Cu ce se laudă în tot acest timp diplomația UE? Cu incompetenți și proști ca Borell și Leyen, flancați de idioții corporatiști din scaunele de miniștri de externe europene, cu singurul merit de a fi supt de la țâța lui Soros, Europa se îndreaptă cu pași la fel de mari spre statutul de muzeu și loc de parcare pentru turiști. Cunoaștem din istorie acest sindrom, cel care a dus la declanșarea și primului și celui de al doilea război! Răspunsul lor la dezastrul care ne paște este cenzura și poziția struțului cu capul în nisip.

P.S. - Eșec istoric al UE: ELVEȚIA-EXIT!

Președintele Guy Parmelin tocmai a anunțat că Elveția "pune capăt" negocierilor Acordului cu UE, care viza în principal realizarea unei concordanțe între cele două legislații privind piața unică și a unui mecanism de reglementare a diferendelor. Negocierile pentru Acord au început în 2014. Acordul ar fi știrbit din statutul neutralității și suveranitatea Elveției după practicile binecunoscute: chiar fără să fi devenit membru, ar fi fost constrânsă într-o țesătură de obligații, cerințe, standarde, complicități și hățișuri instituționale infinite, sfârșind victimă a narativului UE. Respingerea Acordului echivalează cu un adevărat Elveția-Exit, o lovitură uriașă la nivel simbolic împotriva arogantei UE, noul model sovietic. Mă gândesc la pilda Titanicului - UE se îndreaptă spre întâlnirea, deja banală, cu destinul.

Aurelian Pavelescu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE