Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Se strânge lațul

Postat la: 03.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nu pot începe aceste rânduri fără a trimite un gând bun memoriei lui "El Pibe D'Oro", micuțul uriaș al fotbalului mondial care a fost Diego Maradona, plecat prematur la ceruri săptămâna trecută, la numai 60 de ani! L-a plâns întreaga lume și nu numai cea a fotbalului, l-a deplâns și Papa Francisc, dar omagiul cel mai emoționant a venit de la Lionel Messi, considerat pe bună dreptate urmașul său la titlul de cel mai bun fotbalist din toate timpurile.

În onoarea lui Diego, Messi a purtat sub echipamentul Barcelonei, în meciul de campionat cu Osasuna, tricoul echipei Newell's Old Boys, unde a jucat la un moment dat și Maradona și unde starul blaugrana debutase în fotbalul profesionist. Declarând după partidă că Diego rămâne etern, Messi și-a scos simbolic tricoul catalan, după ce, în timpul jocului, fusese cât pe-aci să reediteze celebra "Mână a lui Dumnezeu" , cu care Maradona înscrisese Angliei, la Cupa Mondială din 1986!...

Și-acum, să ne întoarcem la oile noastre. Îmi pare sincer rău pentru Dan Petrescu(care și-a și făcut bagajele, între timp!) și CFR Cluj, înfrânţi de AS Roma (0-2), dar, cum recunoștea chiar Bursucul, "Ne-am bătut singuri!" Așa a și fost, dincolo de penalty-ul imaginar, de care au beneficiat italienii. Clujenii păstrează însă șanse de a se califica în primăvara Europa League, condiția fiind să câștige în deplasare confruntarea cu Young Boys Berna, programată joia asta. Mai mult, inclusiv o remiză i-ar putea duce în șaisprezecimi, dacă va fi obținută la un scor mai mare de 1-1, cât fusese rezultatul din meciul de la Cluj. Deci, greu, dar nu imposibil!

La Dinamo, un licăr de speranță după acest 3-0 realizat cu Viitorul, în Cupa României. Supraviețuirea și ambiționarea câinilor se datorează tot fanilor din DDB, care le cer să reziste măcar până de Crăciun, aducându-le și bruma de bani necesară, ba chiar și mâncarea de după meci, dat fiind că în ziua partidei jucătorilor li se serviseră doar... ouă, la micul dejun, ca și la prânz! Drept urmare, suporterii le-au onorat victoria cu 32 de pizza, de la Pizza Hut, încă un semn încurajator că Nicolae Badea s-ar putea întoarce. De fapt, el nu s-a depărtat niciodată de dinamoviști, deține în continuare 7% din acțiunile clubului, iar acum a declarat că "se gândește serios" la revenire, cu condiția ca toți cei care, la un moment dat, împânziseră cartierul Floreasca și împrejurimile stadionului cu inscripţia "Să plece Badea!" să se căiască și să schimbe formula, în..."Să vină Badea!" Şi nu mă îndoiesc că va veni. Mai ales că nici nu plecase. Ca și Contra, de altfel, care tot zice și zice că pleacă, deși n-o face și nici nu prea văd încotro ar lua-o!

Pe de altă parte, se aude că la FRF deranjul e tot mai mare, ca și panica de rigoare. Că UEFA controlează actele e una, dar că ministrul Câțu a trimis peste Burleanu nemiloșii de la ANAF e semn rău pentru FRF, dar binevenit pentru sănătatea fotbalului românesc. Dezbaterea publică e tot mai încinsă, iar fostul medic al naționalei, dr. Pompiliu Popescu, a dezvăluit deunăzi că ‘‘statul paralel din fotbal este alimentat (ilegal -n.n.) cu banii de la... FIFA și UEFA ", ultima oară fiind primiți 800.000 de euro, pentru combaterea efectelor pandemiei. Și a mai reamintit ceva doctorul Popescu, anume că pe 19 martie 2021, în instanță este programat noul termen în procesul privind... dizolvarea Federației Române de Fotbal. Se strânge lațul, așadar, și sunt convins că vor ieși la lumină o mulțime de matrapazlâcuri din istoria recentă a FRF. Era și cazul, și timpul!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

 

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE