Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


26 de state din SUA au dat în judecată Casa Albă pentru obligativitatea vaccinării. Florida a castigat deja în instanta!

Postat la: 19.11.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Casa Albă impune vaccinarea obligatorie angajaților federali și vaccinarea sau testarea obligatorie pentru angajații marilor companii. Sunt vizați peste 100 de milioane de oameni.

Numărul statelor care au acționat în instanță administrația Biden în legătură cu ordinul de vaccinare COVID-19 impus angajaților din domeniul sănătății a ajuns la 22, în două procese colective diferite. În data de 9 septembrie, președintele Joe Biden a anunțat o serie de măsuri de vaccinare obligatorie, atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat, inclusiv una care nu include opțiunea de testare și care se aplică la aproximativ 17 milioane de lucrători medicali din unitățile care primesc finanțare din partea Medicare și Medicaid.

Săptămâna trecută, un grup de zece state, în frunte cu Missouri, a intentat un proces împotriva ordinului care-i vizează pe lucrătorii din domeniul sănătății la o instanță federală; luni, o altă coaliție de douăsprezece state, în frunte cu Louisiana, a intentat un alt proces, relatează Associated Press. Acțiunea susține că ordinul depășește autoritatea guvernului federal conferită de Constituție și de legislația federală și că va accentua și mai mult deficitul actual de personal medical din țară. „Guvernul federal nu va impune tirania medicală... fără ca eu să mă lupt cum pot mai bine", a declarat Jeff Landry, procurorul general al statului Louisiana.

Până în prezent, Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, Georgia, Idaho, Indiana, Iowa, Kansas, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, New Hampshire, Dakota de Nord, Oklahoma, Carolina de Sud, Dakota de Sud, Utah, Virginia de Vest și Wyoming au dat în judecată administrația Biden în legătură cu obligarea la vaccinare a lucrătorilor din domeniul sănătății. Un total de 26 de state au dat în judecată administrația pentru ordinul vizându-i pe angajații din sectorul privat.Statul american Florida a interzis şcolilor şi firmelor să le ceară angajaţilor să se vaccineze împotriva COVID-19, şi a iniţiat posibila retragere din agenţia federală de protecţie la locurile de muncă, transmite vineri Reuters.

Guvernatorul Ron DeSantis, un republican din aripa de dreapta, văzut ca un potenţial candidat la preşedinţia SUA, a semnat joi pachetul de reglementări adoptat de legislativul din Florida. "Ne asigurăm că oamenii au dreptul să-şi câştige existenţa, oamenii au dreptul să fie protejaţi la locul lor de muncă şi părinţii sunt protejaţi spre a putea hotărî cum sunt crescuţi copiii lor", a spus DeSantis. Într-un anunţ ulterior pe Twitter despre semnarea noilor legi, guvernatorul s-a referit la "statul liber Florida".

Noua lege a atras imediat condamnări din partea unor oficiali din sănătate şi a unor lideri democraţi. "Oare ce ar putea să meargă rău...", a scris guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, pe Twitter. Pachetul de reglementări a fost adoptat într-o sesiune specială de trei zile a legislativului din Florida, dominat de republicani şi convocat de DeSantis cu scopul de a împiedica obligativitatea vaccinării impusă de guvernul federal. Noile legi le permit angajatorilor să le ceară angajaţilor să se vaccineze, dar le şi impun acestora să le permită oamenilor să refuze din motive religioase, medicale sau de altă natură. Persoanele care au avut COVID-19 vor fi exceptate.

Angajatorii care refuză să permită exceptările pot primi amenzi de până la 50.000 de dolari. Totodată, noile reglementări le interzic entităţilor guvernamentale să le ceară angajaţilor să se vaccineze. Autorităţile şcolare districtuale nu le pot cere profesorilor sau elevilor să se vaccineze sau poarte mască, iar elevilor care au venit în contact cu persoane infectate să intre în carantină. Pe de altă parte, legislativul Floridei a cerut ca biroul guvernatorului să elaboreze un plan de înfiinţare a unei agenţii proprii de protecţie a lucrătorilor, care să înlocuiască autoritatea Administraţiei federale pentru sănătate şi siguranţă ocupaţională.

Florida este unul din cele şapte state conservatoare care au dat în judecată agenţia federală pentru a o opri să impună obligativitatea vaccinării decisă de administraţia Biden. În jur de 61.000 de persoane au murit de COVID-19 în Florida, al treilea cel mai populat stat american, însă în ultimele săptămâni numărul cazurilor noi de infectare a scăzut considerabil după creşterea din vară.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE