Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Americanii vor sa mai provoace un răîzboi: China amenință cu o ripostă armată dacă Nancy Pelosi vizitează Taiwan-ul!

Postat la: 02.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autoritățile chineze amenință cu o ripostă „de forță" dacă liderul democraților americani, Nancy Pelosi (foto), va vizita Taiwanul, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Beijing, Zhao Lijian.

„Poziția Chinei este constantă, subliniem că apărarea integrității teritoriale și a suveranității Chinei este dorința fermă a peste 1,4 miliarde de chinezi. Cei care se joacă cu focul, se vor arde cu focul. Sperăm că SUA vor vedea clar ce efecte va avea potențiala vizită: va însemna o intruziune grosolană în treburile interne ale Chinei. Va fi o încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Chinei.

Va avea consecințe serioase. Vrem să fie clar că suntem pregătiți pentru orice eventualitate și Armata Populară Chineză nu va sta deoparte. China va lua măsuri puternice și de forță pentru a-și apăra integritatea. Ceea ce SUA ar trebui să facă este să respecte principiul „O singură Chină" (O singură Chină, două sisteme - n.r.) și să onoreze angajamentul președintelui Biden, de a nu susține indepedența Taiwanului. În consecință, nu ar trebui aranjată vizita lui Pelosi", a spus purtătorul de cuvânt de la Beijing.

Nancy Pelosi, al treilea oficial în ierarhia funcțiilor din SUA, a plecat într-o vizită în Asia, unde urmează să viziteze Singapore, Malaysia, Coreea de Sud și Japonia. The Financial Times și Politico au scris că Pelosi ar urma să viziteze și Taiwanul. China consideră Taiwanul ca parte integrantă a țării sale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE