Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
COVID-ul revine în forță! Val uriaș în Brazilia, cazurile au crescut cu 230%

Postat la: 24.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Brazilia se confruntă cu un nou val de cazuri de COVID. Brazilienii se înghesuie când urmăresc Cupa Mondială, în timp ce noile subvariante ale coronavirusului și vaccinarea întârziată stârnește alarma în rândul celor din sănătate.

În zilele meciurilor de la Cupa Mondială, mulți brazilieni își iau liber de la serviciu pentru a se înghesui în baruri și restaurante sau pentru a se aduna la grătare acasă și a urmări meciurile, încurajând o echipă națională care își dorește al 6-lea titlu de campioană mondială în Qatar. Săptămâna trecută, noile cazuri COVID au crescut în Brazilia cu 230% față de începutul lunii noiembrie, ajungând la un nivel nemaiîntâlnit din august, potrivit cifrelor oficiale. Decesele acociate au sărit la 116 marți.

Autoritatea braziliană de reglementare în sănătate, ANVISA, a anunțat că măștile vor fi din nou obligatorii în aeroporturi și în toate zborurile pentru a preveni răspândirea virusului. De asemenea, Brazilia a aprobat două noi vaccinuri produse de Pfizer care protejează împotriva subvariantelor Omicron BA.1 și BA.4/BA.5, precum și împotriva virusului original, pentru a fi utilizate ca rapeluri. Noile infecții din Brazilia sunt cauzate în principal de tulpina BQ.1 a subvariantei Omicron BA.5, care provoacă simptome mai ușoare la persoanele care au fost complet vaccinate.

Este probabil ca acest lucru să se traducă prin mai puține decese decât valurile anterioare, deși spitalele au un număr tot mai mare de pacienți, spun oficialii din sănătate. În contextul în care Brazilia va debuta joi în Qatar, experții au recomandat fanilor să poarte măști dacă se află în interior și să ia toate măsurile de igienă necesare pentru a evita contaminarea. Aproape 690.000 de brazilieni au murit din cauza COVID, al doilea cel mai mare număr oficial de decese din lume, după Statele Unite.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE