Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul ambasador ucrainean în SUA: Situația se dezvoltă acum conform celui mai rău scenariu

Postat la: 20.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Situația cu asistența SUA în Ucraina se dezvoltă conform celui mai rău scenariu, a declarat fostul ambasador ucrainean în această țară Valeri Chaly la Espreso TV.

„Știi că situația este dificilă acum. Dintre cele trei scenarii despre care vorbim de mult timp, autoritățile noastre din anumite motive au contat pe varianta cea mai optimistă, dar situația se dezvoltă acum de fapt conform celui mai rău scenariu", a spus diplomatul, comentând despre vizita șefului biroului președintelui ucrainean, Andriy Yermak, în SUA.

Potrivit acestuia, un grup de republicani, inclusiv președintele Camerei, Mike Johnson, dorește „să respingă în esență problema acordării de asistență Ucrainei". Președintele american Joe Biden a aprobat un buget temporar al SUA până pe 19 ianuarie; ajutorul pentru Ucraina și Israel nu a fost inclus în acesta.

Johnson a propus împărțirea ajutorului pentru Ucraina și Israel, după ce Biden a cerut Congresului în octombrie să aloce 61,4 miliarde de dolari și, respectiv, 14,3 miliarde de dolari pentru aceste țări. Ca urmare, a fost adoptat un proiect de lege pentru finanțarea guvernului fără asistență pentru ambele state.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE