Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


"Glonțul e prea deformat", susțin americanii în cazul uciderii jurnalistei Shireen Abu Akleh

Postat la: 05.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autoritatea Palestiniană a contestat vehement, luni seară, anunţul Statelor Unite că investigaţia în cazul uciderii jurnalistei Shireen Abu Akleh, de la postul de televiziune Al Jazeera, nu poate stabili dacă focurile de armă au fost trase de armata israeliană.

Investigaţia din SUA a stabilit că glonţul care a ucis-o pe jurnalista Shireen Abu Akleh este prea deformat pentru a se stabili exact prin analiza balistică de cine a fost tras. De asemenea, ancheta din Statele Unite nu a depistat indicii că focul de armă a fost tras intenţionat spre corespondenta Al Jazeera.

"Suntem suprinşi de acest anunţ. Datele noastre tehnice arată că starea glonţului permite stabilirea compatibilităţii cu arma din care a fost tras", a afirmat procurorul general al Autorităţii Palestiniene, Akram al-Khatib, conform cotidianului The Times of Israel. Procurorul general palestinian a catalogat drept "inacceptabile" concluziile spacialiştilor americani.

"Noi nu vom tolera tentativele de a ascunde adevărul şi afirmaţiile doar timide de a acuza Israelul", a declarat, la rândul său, Hussein Al-Sheikh, un oficial de rang înalt din cadrul Autorităţii Palestiniene, anunţând că va sesiza "instanţe judiciare internaţionale".

Jurnalista Shireen Abu Akleh a fost împuşcată mortal pe 11 mai 2022, în timp ce relata despre un raid militar israelian asupra unei tabere de refugiaţi palestinieni din oraşul Jenin, în Cisiordania. Autorităţile palestiniene atribuie armatei israeliene moartea jurnalistei. Armata israelienă susţine că focurile de armă au fost trase fie de militari israelieni, fie de militanţi palestinieni.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE