Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Ofensiva rusă în Harkov ia amploare - Ucrainenii recurg la evacuări forțate

Postat la: 24.02.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Două localităţi din raionul Kupiansk vor fi evacuate forţat, ca urmare a ofensivei armatei ruse, a anunţat şeful Departamentului de apărare civilă din cadrul Administraţiei Militare din regiunea Harkov, Ivan Socol.

Potrivit sursei citate, evacuarea obligatorie a populaţiei din Kindrashivka şi Kurylivka se impune ca urmare a refuzului localnicilor de a părăsi satele, în ciuda riscurilor militare iminente.

''Continuă evacuarea obligatorie a populaţiei din unele localităţi din raionul Kupiansk. În plus, a fost anunţată evacuarea obligatorie a locuitorilor din Kindrashivka şi Kurylivka. (...) Populaţia care s-a evacuat din acea zonă doreşte să rămână pe teritoriul regiunii Harkov. E pământul lor natal şi nu vor să plece. Aici vorbesc de cei care au fost evacuaţi de noi. Cei care s-au evacuat singuri, o parte a rămas în regiunea Harkov, iar o altă parte a plecat'', a afirmat Socol, într-un briefing de presă.

Din raionul Kupiansk au fost evacuate, până în prezent, 4.050 de persoane, dintre care 710 copii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE