Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
The Guardian: Motivul secret pentru care Donald Trump vrea să fie încătușat

Postat la: 22.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Donald Trump le-a spus consilierilor că vrea să fie încătușat atunci când va apărea în instanță, dacă va fi pus sub acuzare pentru rolul său în plata către starul de filme pentru adulți Stormy Daniels, au declarat mai multe surse apropiate fostului președinte, informează The Guardian.

Trump a motivat că, din moment ce va trebui să meargă la tribunal și să se predea autorităților pentru a i se lua amprentele digitale și pentru a i se face o fotografie de identificare, au declarat sursele, ar putea la fel de bine să transforme totul într-un „show".

Insistența din ce în ce mai mare a lui Trump că vrea să fie încătușat pentru o plimbare pare să provină din diverse motivații, inclusiv că vrea să sfideze ceea ce el consideră a fi o urmărire penală nedreaptă și că acest lucru i-ar întări baza pentru campania sa prezidențială din 2024.

Dar, mai presus de toate, sursele au declarat pentru The Guardian că era foarte îngrijorat de faptul că orice aranjament special - cum ar fi prima înfățișare în instanță prin legătură video sau intrarea pe furiș în sala de judecată - l-ar face să pară „slab" sau un „ratat".

Fostul președinte a anunțat la sfârșitul săptămânii că se așteaptă să fie arestat în această săptămână, în timp ce un mare juriu se pregătește să audieze ultimul martor în cadrul unei anchete privind banii tăinuiți plătiți unei vedete porno.

Astfel, în timp ce echipa lui Trump și-a petrecut weekendul pregătindu-și strategia pentru a face față ultimei întorsături juridice, oficialii Departamentului de Poliție și principalii consilieri ai primarului pentru siguranță publică s-au întâlnit pentru a discuta despre cum să gestioneze protestele.

Rezultatul a fost construirea unui inel de oțel în jurul tribunalului din Lower Manhattan, unde Trump urma să fie pus sub acuzare.

Decizia NYPD vine după ce Trump însuși a lansat un apel la proteste, ceea ce a ridicat temeri că susținătorii săi ar putea să se dezlănțuie așa cum au făcut-o pe 6 ianuarie 2021.

Sâmbătă, el a anunțat pe platforma sa de socializare Truth Social media că: "Candidatul republican și fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, de departe principalul candidat republican, va fi arestat marți, săptămâna viitoare. Protestați, luați națiunea noastră înapoi!".

Cazul se concentrează pe suma de 130.000 de dolari pe care Trump i-a plătit-o lui Daniels prin intermediul avocatului său de atunci, Michael Cohen, în ultimele zile ale campaniei din 2016. Trump l-a rambursat ulterior pe Cohen cu cecuri de 35.000 de dolari folosind fondurile sale personale, care au fost înregistrate ca cheltuieli legale pentru Cohen.

Rămâne neclar ce acuzații ar putea solicita procurorul districtual împotriva lui Trump, deși unii membri ai echipei sale juridice consideră că cel mai probabil scenariu implică o acuzație de bază de falsificare a registrelor de afaceri, dublată de o potențială fraudă fiscală, deoarece Trump nu ar fi plătit impozite pentru aceste plăți.

Sursele au declarat că Trump a fost, de asemenea, fixat pe modul în care o punere sub acuzare ar putea fi un avantaj pentru campania sa prezidențială din 2024, mizând pe faptul că aceasta ar înfuria baza sa maga și ar forța restul partidului republican să se alinieze pentru a-l apăra, în ceea ce el a caracterizat deja ca fiind o urmărire penală motivată politic.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
loading...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE