Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ucraina cedează în fața Ungariei pentru a începe cât mai rapid negocierile de aderare la UE. Legea minorităților a fost aprobată

Postat la: 09.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Parlamentul ucrainean a aprobat vineri trei proiecte de lege necesare pentru a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană, inclusiv unul privind drepturile minorităților naționale, o cerere critică din partea Ungariei, care se opune candidaturii Ucrainei la UE.

Deputatul Yaroslav Zhelezniak a transmis pe Telegram că membrii parlamentului au votat în ultima ședință pentru legea privind drepturile minorităților, luând în considerare evaluarea experților Consiliului European.

Budapesta a intrat în conflict cu Kievul din cauza a ceea ce consideră a fi limitări ale drepturilor etnicilor maghiari din vestul Ucrainei, în special în ceea ce privește educația.

Celelalte două proiecte de lege adoptate se referă la creșterea numărului de personal în cadrul Biroului Național Anticorupție și la o putere suplimentară pentru Agenția Națională de Prevenire a Corupției pentru verificarea bunurilor.

„Chiar acum, parlamentul ucrainean a adoptat cu majoritate constituțională trei din cele patru legi identificate de Comisia Europeană ca fiind restante în raportul privind extinderea UE", a transmis vicepremierul Olha Ștefănișna pe X.

Ea a adăugat că o a patra cerință - o lege privind lobby-ul - a fost aprobată marți de executiv.

Cei 27 de lideri naționali ai UE urmează să decidă săptămâna viitoare dacă acceptă sau nu recomandarea Comisiei Europene de a invita Kievul să înceapă negocierile de aderare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE