Manifestul PPE: Europa se pregătește serios de război: planul în 3 pași care va fi adoptat la București
Postat la: 06.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Liderii PPE, care se reunesc la București, vor adopta Manifestul partidului pentru următoarea legislatură. Planul liderilor PPE, care vor conduce, cel mai probabil Comisia Europeană și Parlamentul European, este unul în trei pași. Un prim pas va fi o investiție majoră în baza industrială de apărare, iar al doilea pas va fi crearea unei "veritabile uniuni a apărării".
Practic, Uniunea Europeană se va transforma, iar țările membre se vor pregăti să lupte împreună împotriva amenințării Rusiei. Este un plan de o magnitudine fără precedent și o unificare istorică a Europei, continent care a fost mai mereu divizat de războaie.
"Trebuie să stabilim trei pași pentru apărarea europeană. În primul rând, trebuie să ne intensificăm baza industrială de apărare prin mai multe investiții. PPE a promovat deja inițiative de achiziții militare comune, cum ar fi consolidarea industriei europene de apărare prin Actul comun privind achizițiile publice (EDIRPA) și Programul european de dezvoltare industrială în domeniul apărării (EDIDP). Cu toate acestea, trebuie să mergem mai departe. Trebuie să ne concentrăm pe tehnologia de apărare 2.0, combinând industria de apărare și cele mai avansate tehnologii informatice. Dorim ca următorul buget pe termen lung (CFM) să furnizeze resursele necesare pentru inovare și satisfacerea nevoilor noastre militare. În cele din urmă, ar trebui să creăm o piață unică a apărării. UE ar trebui să utilizeze Agenția Europeană de Apărare (AEA) pentru a oferi sprijin financiar în principal întreprinderilor din domeniul apărării pentru a standardiza sistemele pe care le produc și pentru a încuraja mai multe proiecte comune de achiziții publice în domeniul apărării în Europa, precum și cercetarea inteligenței artificiale (IA) în scopuri duale (civilă și militară). Statele membre ar trebui să ia în considerare acordarea de prioritate achizițiilor de echipamente militare efectuate în Europa pentru a consolida autonomia strategică a UE și pentru a face față agresorilor precum Putin. Vom elabora programe europene comune în domeniul armelor sub supravegherea AEA, în colaborare cu statele membre. În plus, UE are nevoie de norme comune pentru exporturile de arme.", arată documentul PPE.
În noua Comisie Europeană va apărea un nou portofoliu de comisar european al Apărării.
În al doilea rând, trebuie să conlucrăm mai bine utilizând toate opțiunile disponibile în tratatele UE, inclusiv PESCO și proiectele sale emblematice, cum ar fi proiectul privind mobilitatea militară, care sprijină transportul militar transfrontalier esențial. De asemenea, trebuie să înființăm un comisar pentru securitate și apărare, care să coordoneze mai bine aspectele legate de apărare în cadrul competențelor UE și să promoveze cooperarea, precum și un Consiliu de apărare cu miniștrii apărării din statele membre. Ar trebui, de asemenea, să avem în vedere instituirea unui buget specific al UE pentru apărare în cadrul CFM, cu resurse suficiente pentru a face față provocărilor de astăzi și de mâine.
Toată țările din Uniunea Europeană vor constitui o uriașă forță militară și se va acționa în comun, în fața oricărei amenințări.
În cele din urmă, obiectivul nostru pe termen lung este de a dezvolta o veritabilă uniune europeană a apărării cu forțe europene integrate în domeniul terestru, maritim, cibernetic și aerian. Aceste forțe ar trebui să completeze armatele naționale, aliniate la noul model de forță al NATO, cu o capacitate de desfășurare rapidă a unei forțe permanente și imediat disponibile. Dorim să creăm un Fond european pentru intervenție militară externă care să permită statelor membre care nu doresc să își mobilizeze forțele armate pentru o operație militară externă a UE să aducă o contribuție financiară la apărarea europeană colectivă. Acest fond european ar permite luarea în considerare și partajarea integrală a costurilor operațiunilor între statele membre. Acțiunea noastră colectivă ar trebui să se concentreze, de asemenea, în special pe domenii precum apărarea cibernetică și securitatea spațiului. UE, împreună cu statele membre care doresc, trebuie să abordeze viitoarele proiecte europene de apărare în strânsă cooperare cu partenerii noștri transatlantici, inclusiv un scut de apărare antirachetă, o DARPA europeană, o brigadă cibernetică europeană, un scut nuclear european și capacități de producție sporite pentru bunuri de apărare. De asemenea, trebuie să consolidăm cooperarea europeană a serviciilor de informații.", se arată în Manifestul PPE.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Horațiu Potra este liber. Tribunalul Prahova a admis contestaţia liderului mercenarilor la controlul judiciar. Decizia este definitivă
Liderul mercenarilor, Horațiu Potra, este liber. Tribunalul Prahova a admis, vineri după amiază, 13 decembrie, contestaţia înaintată de acesta la măsura controlului judiciar impusă în ceea ce îl priveşte prin decizie a Judecătoriei Ploieşti. Instanţa a respins contestaţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti care solicitase arestarea preventivă a acestuia.
-
Panică în SUA, după ce mai multe drone misterioase au apărut pe cer
O apariție misterioasă de drone în statul New Jersey a generat cereri pentru declararea unei „stări de urgență" și a atras atenția publicului și a autorităților. Oficialii sugerează posibilitatea ca acestea să provină de la o „navă-mamă" iraniană aflată în largul coastei de est.
-
Colegi de globalism: Klaus Iohannis îl cunoaște pe Călin Georgescu de peste 20 de ani. Cei doi discutau despre implementarea "Agendei 21"
Președintele Klaus Iohannis îl cunoaște pe Călin Georgescu de peste 20 de ani. Un articol din 2003 arată că președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Călin Georgescu pe vremea când era primar al Sibiului.
-
Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, spune că serviciile secrete și Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT) ar fi trebuit să trimită Parchetului documentele care arată că alegerile prezidențiale au fost viciate înainte ca acestea să fie declasificate.
-
S-au descoperit legături cu iz penal între Donald Trump și o platformă care finanțează Hamas sau Hezbollah
Un nou proiect crypto, World Liberty Financial Inc., fondat de preşedintele ales al SUA Donald Trump şi miliardarul Steve Witkoff, a atras controverse după ce a anunţat o colaborare cu platforma crypto Tron, despre care autorităţi şi experţi financiari afirmă că ar fi fost folosită de grupări criminale şi organizaţii militante precum Hamas şi Hezbollah.
-
Turcia a preluat frâiele în Orientul Mijlociu: negocieri de culise, după căderea regimului Assad
Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a aterizat joi seara la Ankara şi a avut imediat o întrevedere cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la aeroport, a anunţat un oficial american, relatează AFP.
-
Stenogramă din dosarul Potra - Călin Georgescu, întâlnire cu liderul mercenarilor și discuție cu Frăția Ortodoxă: "Viața sau țara!"
Horațiu Potra, rezervist al Legiunii Străine Franceze, a fost plasat sub control judiciar de Judecătoria Ploiești, decizia fiind motivată de participarea acestuia la întâlniri clandestine și conexiunile sale cu persoane controversate.
-
Modelul Hannah e grotesc: Cum ar putea arăta oamenii în 2050
Un model digital grotesc, denumit „Hannah", arată efectele pe termen lung ale lipsei de somn asupra organismului uman. Creat de cercetători britanici, Hannah reprezintă o femeie de 45 de ani în anul 2050, care suferă de diverse probleme de sănătate cauzate de un regim de somn insuficient, sub șase ore pe noapte, relatează Daily Mail.
-
Nebunie pe piețe: anunțul lui Trump a făcut ca Bitcoin să sară de 100.000 de dolari
Criptomoneda bitcoin, susţinută încă de "efectul Trump", a depăşit pentru prima dată pragul de 100.000 de dolari joi. În jurul orei 3.36, ora Parisului, cea mai mare criptomonedă după capitalizare se tranzacţiona la 100.102 dolari.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Se creează un bloc suveranist care sa-l sustină pe Călin Georgescu in turul al doilea la prezidentiale. Alianta vizeaza majoritatea parlamentara
- 2.Cea mai tare teorie a conspiratiei legata de Calin Georgescu și ce rol are Klaus Iohannis in planul din umbra care a dezmembrat alegerile
- 3.Cine este misteriosul BOGPR, omul care l-a dus pe Călin Georgescu în finala prezidențială. I se spune și Regele TikTok-ului
- 4.Călin Georgescu, candidatul independent care a răsturnat așteptările tuturor. Era printre ultimii în sondaje, dar a câștigat Primul Tur al alegerilor prezidentiale
- 5.Scenariu din USR: Demiterea conducerii SRI și judecarea lui Iohannis pentru înaltă trădare
- 6.Lui Iohannis îi arde de operatii estetice după ce a operat democratia anulând alegerile din România
- 7.INSOMAR - sondaj de calibrare pentru EXIT-POLL cu doar 3 zile înainte de alegerile prezidențiale. Pe cine vor românii la Cotroceni?
- 8.Marcel Ciolacu a aflat că nu va fi premierul desemnat de Călin Georgescu asa ca s-a decis s-o sprijine pe Elena Lasconi
- 9.Andrei Pleşu se declară uluit de succesul lui Călin Georgescu: "Avem de-a face cu o mediocritate stupefiantă şi paralizantă!"
- 10.Traian Băsescu, sustinător fervent al Elenei Lasconi: "Călin Georgescu nu este omul Moscovei, el a fost finanțat din țară nu din străinătate!"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu