Premierul indică prioritățile viitoarei guvernări - reducerea poverii fiscale, ajutor pentru mediul de afaceri și diaspora (P)
Postat la: 03.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Aflat la Arad, premierul Marcel Ciolacu a vizitat Astra Vagoane și a organizat o întâlnire cu oamenii de afaceri din județ. Ciolacu a subliniat importanța județului Arad în economia României și a făcut o legătură directă cu obiectivele campaniei sale și planul PSD pentru 2025-2028, care pun accent pe reindustrializare și pe susținerea companiilor românești. În plus, potrivit premierului, România nu va intra în recesiune, deși parteneri majori de afaceri traversează perioade dificile.
Cu un PIB de 35 mld. lei și un număr semnificativ de salariați în industrie, Aradul este un punct-cheie pentru dezvoltarea regională a României. În contextul unei întâlniri cu reprezentanți locali ai mediului de afaceri, Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că sprijinirea sectorului industrial este o prioritate pentru Guvern, inclusiv prin programe naționale de reindustrializare. Schemele de ajutor pentru companii și garanțiile de credit oferite firmelor din sectorul producător reprezintă un pas esențial pentru stabilitatea economică.
Reducerea poverii fiscale și sprijinul diasporei care se întoarce acasă
În cadrul întâlnirii cu mediul de afaceri din județ, Premierul a adus în discuție și problema deficitului de forță de muncă, propunând măsuri de reducere a poverii fiscale pentru angajați și subvenții pentru angajatori. Pentru românii din diaspora care se întorc acasă, guvernul pregătește stimulente de instalare și sprijin pentru integrarea profesională.
„Împreună putem construi o Românie mai puternică, iar susținerea mediului de afaceri și a românilor din diaspora reprezintă priorități esențiale," a conchis Marcel Ciolacu, subliniind că dezvoltarea economică durabilă și creșterea competitivității interne sunt pilonii viziunii sale prezidențiale și a programului PSD pentru 2025-2028.
Dialog deschis cu mediul de afaceri arădean
Premierul Ciolacu a promis că va continua să sprijine derularea schemelor de ajutor de stat pentru companii, reducerea birocrației și accesul crescut la fondurile europene. „Trebuie să continuăm să investim, să facem reforme și să susținem companiile care contribuie la dezvoltarea economică a țării," a menționat Președintele PSD.
În plus, Premierul a reiterat importanța colaborării dintre guvern și mediul de afaceri, dialogul cu aceștia fiind crucial în validarea oricăror măsuri care afectează mediul privat.
Ciolacu: mare parte din Europa e în recesiune, dar României nu i se va întâmpla asta
Întrebat de jurnaliști despre impactul crizei economice din Europa asupra României, Premierul a declarat că, deși sunt efecte pe care le resimțim din cauza recesiunii din Germania, principalul nostru partener comercial, România nu va intra în recesiune.
„În Europa există criză economică, deja în Germania există recesiune, Ungaria deja a intrat în recesiune, mai sunt alte două state care vor intra în perioada următoare. România nu va intra în recesiune. Cu adevărat trebuie să continuăm investiţiile, cu adevărat trebuie să facem reforme pentru a fi sustenabili şi cu adevărat trebuie să ne implicăm în reindustrializarea României şi să îi ajutăm pe oamenii care merită şi care au dovedit că pot construi", a spus Marcel Ciolacu.
PSD și Marcel Ciolacu au demonstrat că sunt cei care cresc veniturile românilor, salariul minim și pensiile. Calea sigură pentru România trebuie să conțină reindustrializarea economiei naționale și finalizarea autostrăzilor, oferind în același timp tuturor românilor, din țară și din diaspora, acces egal la sănătate și educație și un program național de protejare a tinerilor de droguri.
CMF 31240010
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ursula merge mai departe! UE semnează un nou contract de achiziții vaccinuri COVID 19. Stocuri pe patru ani
Comisia Europeană a anunţat vineri semnarea unui contract cu grupul farmaceutic american Moderna care permite achiziţionarea în comun de vaccinuri împotriva Covid-19 de către 15 state membre.
-
Rasa alba piere, fiind inlocuita de o populatie metisa. Declin demografic alarmant: "Omenirea va suferi un colaps fără precedent în istoria modernă!"
Un nou raport al McKinsey Global Institute (MGI) avertizează că economiile majore se îndreaptă spre un „colaps al populației" până la finalul secolului, din cauza ratei scăzute a fertilității. Populația unor țări dezvoltate ar putea scădea chiar și cu 50%.
- Călin și Cristela Georgescu dau un mesaj din mijlocul oamenilor: este un moment de glorie uriașă!
-
Aleksandr Dughin despre ceea ce urmeaza sa se intample după revenirea lui Donald Trump la putere
Cel considerat a fi ideologul lui Vladimir Putin, e vorba despre Aleksandr Dughin, are un amplu comentariu pe contrul sau de Telegram despre revenirea la putere a lui Donald Trump si ceea ce ne-ar putea astepta in viitor. Redam in continuare:
-
Cel mai mare aisberg din lume se îndreaptă cu viteză spre o insulă cu un rol strategic extrem de important
Cel mai mare aisberg din lume este încă în mişcare şi există temeri că s-ar putea îndrepta spre nord din Antarctica, spre insula Georgia de Sud.
-
S-a creat un precedent în Europa: O mamă singură trebuie să beneficieze de un concediu parental dublu
O instanţă din Spania a decis că o mamă singură are dreptul la un concediu parental dublu, cumulându-le pe al ei şi pe al partenerului ei dacă ar fi avut unul.
-
Trump inagurează era cripto - Ordin executiv pentru a sprijini creșterea criptomonedelor
Președintele SUA, Donald Trump, a semnat un ordin executiv prin care creează un grup de lucru pentru criptomonede însărcinat să propună un nou cadru de reglementare pentru activele digitale și să analizeze crearea unui stoc de criptomonede.
-
Moment istoric la Mănăstirea Pantocrator: Moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena ajung în România, pentru prima dată
Moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena, mama Sfântului Împărat Constantin cel Mare, vor fi aduse în pelerinaj la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman.
-
Europa rămâne spectator în cursa SUA-China pentru inteligența artificială supraumană
În timp ce Trump elimină toate restricțiile pentru giganții tech americani și aprobă investiții de 500 de miliarde de euro în proiectul Stargate, Europa se află în imposibilitatea de a concura, neavând acces la resursele esențiale - putere de calcul, energie ieftină și capital.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.RAISA 8283 - APOCALIPSA A ÎNCEPUT! "PATRIA A PRIORI!"
- 2.De ce a plecat Georgescu din țară imediat după Şoşoacă?
- 3.Marian Munteanu decriptează ce se va întâmpla cu America dupa revenirea lui Donald Trump la Casa Albă: SUA se uneste cu Canada si achizitioneaza Groenlanda!
- 4.Concluzia lui Robert Turcescu despre Călin Georgescu după interviu: "Are foame de putere" VIDEO
- 5.Războiul Becali - Georgescu a ajuns la alt nivel: „E prea dobitoc, țăran, prost"
- 6.Reglementări draconice: Guvernul adoptă măsuri speciale pentru candidați de tip Călin Georgescu
- 7.Presa din SUA îi face portretul lui Călin Georgescu și susținătorilor acestuia: Noii Rasputini!
- 8.Lovitură pentru Guvern chiar înainte de ședință: Ordonanța de austeritate are aviz negativ de la Consiliul Economic și Social
- 9.Să vedem cât o ține: Diana Șoșoacă anunță că se retrage din viața publică. Europarlamentara și copiii săi au fost amenințați
- 10.Ciolacu și Bolojan vor conduce împreună un Departament de eficientizare, construit după modelul lui Trump. Ce se va întâmpla cu bugetarii în plus
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu