Sondaj Atlas Intel: Cine sunt favoriții în cursa prezidențială din România. Ce partid ar câștiga alegerile parlamentare din 2024
Postat la: 02.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Conform rezultatelor unui sondaj Atlas Intel, Mircea Geoană este preferatul românilor pentru alegerile prezidențiale din România, care vor avea loc în 2024. Au existat mai multe scenarii: unul cu Mircea Geoană și altul cu Marcel Ciolacu, candidați la prezidențiale, dar și cu ei împreună, alături de alți contracandidați.
Potrivit datelor sondajului, Mircea Geoană, actualul secretar adjunct NATO, este preferatul respondenților pentru a candida la alegerile prezidențiale din 2024, cu 14,%, urmat de Laura Kovesi (9,6%), George Simion (8,5%), Cătălin Drulă și Emil Boc (8%).
FOTO - Atlas Intel
În primul scenariu, în care pe lista pentru alegeri prezidențiale se numără Mircea Geoană, Laura Codruța Kovesi, George Simion, Cătălin Drulă, Diana Șoșoacă, Nicolae Ciucă, Kelemen Hunor, Ludovic Orban, Dacian Cioloș sau Eduard Hellving, oficialul NATO a strâns 22,6% din preferințele celor intervievați, urmat de Kovesi (16,4%) și George Simion (10,6%).
FOTO - Atlas Intel
În cel de-al doilea scenariu, în care candidatul PSD este Marcel Ciolacu, cursa pentru scaunul de la Cotroceni este câștigată de Laura Codruța Kovesi, cu un punctaj de 15,7%.
Pe următoarele locuri se situează liderul PSD, George Simion, Nicolae Ciucă, Cătălin Drulă, Diana Șoșoacă, Dacian Cioloș, Ludovic Orban, Eduard Hellving și Kelemen Hunor.
Datele sondajului arată că Laura Codruța Kovesi ar reuși să ajungă în turul doi în toate scenariile testate, însă în varianta în care contracandidatul este Mircea Geoană, fosta șefă a DNA ar pierde alegerile.
Liderul AUR apare pe a treia poziție în toate scenariile testate pentru primul tur, cu aproximativ 10% dintre voturile alegătorilor.
Actual premier este preferat de 6% până la 11% dintre români în toate scenariile pentru primul tur, un rezultat asemănător cu cel obținut de Șoșoacă și Drulă.
Premierul Nicolae Ciucă ar ajunge în al doilea tur și este învins de Geoană, însă se situează la egalitate cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.
FOTO - Atlas Intel
Iată și rezultatul scenariului 3, în care apar împreună Mircea Geoană și Marcel Ciolacu:
FOTO - Atlas Intel
În turul doi, Mircea Geoană reiese câștigător în toate scenariile, indiferent de contracandidat:
FOTO - Atlas Intel
Alegeri parlamentare
PSD conduce în preferințele alegătorilor pentru alegerile parlamentare, cu 25% din voturile afirmative. AUR și PNL apar cu 18% și respectiv 17% din voturi, în schimb ce USR se află pe a 4-a poziție cu 11%, urmat de UDMR (5,6) ȘI PMP (5,2).
FOTO - Atlas Intel
În comparație cu ultimele alegeri parlamentare, doar AUR demonstrează o evoluție ascendentă în schimb ce PSD, PNL și USR și-au pierdut din susținători.
Sondajul Atlas Intel a fost realizat în perioada 27-30 ianuarie 2023, pe un eșantion de 2.000 de oameni, cu o marjă de eroare de +/- 2% și un nivel de încredere de 95%.
Atlas Intel este un institut de sondaje din Brazilia, „cea mai precisă companie de sondare a opiniei publice în alegerile prezidențiale din 2022 și în alegerile locale din 2020", potrivit propriei prezentări.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Chinezii fac o gaură de 10 km adâncime în mijlocul Asiei - Misteriosul proiect a fost comandat de Xi Jinping
Oamenii de știință chinezi au început să foreze o gaură de 10.000 de metri în scoarța terestră, în timp ce a doua cea mai mare economie a lumii explorează noi frontiere deasupra și sub suprafața planetei.
-
Joe Biden a căzut pe scenă la o ceremonie oficială a Forțelor Aeriene VIDEO
Joe Biden s-a împiedicat și a căzut pe scenă în timp ce participa la ceremonia de absolvire a Forțelor Aeriene din Colorado. Președintele a căzut în genunchi, dar a fost ajutat rapid de oficiali să se ridice în picioare, în timpul evenimentului de la academia militară din Colorado Springs, joi.
-
Budapesta exclude aderarea Ucrainei la NATO în timpul războiului
Aderarea Ucrainei la NATO nu se poate pe afla pe agendă la summitul Alianţei Nord-Atlantice din luna iulie de la Vilnius, a declarat joi ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.
-
O mare companie a recunoscut că a greșit salariile angajaților timp de 13 ani: plătesc voluntar o despăgubire uriașă
Compania minieră BHP din Australia susține că a calculat greșit salariile foștilor și actuali angajați din toată țara. Erorile s-au produs timp de 13 ani, iar compania va plăti aproape 300 de milioane de dolari pentru a rezolva problema, potrivit BBC.
-
Cunoscut actor american riscă 30 de ani de închisoare: a violat 3 femei din cadrul bisericii
Actorul american Danny Masterson, cunoscut în special pentru rolul din „That '70s Show" a fost găsit vinovat pentru două acuzații de viol. El riscă o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare, potrivit BBC.
-
Summitul BRICS ar putea să fie mutat din Africa de Sud în China, iar Vladimir Putin ar scăpa de mandatul de arestare
Summitul BRICS ar putea să fie mutat din Africa de Sud în China, care nu recunoaște jurisdicția Curții Penale Internaționale (CPI) de la Haga, scrie Reuters, citând surse apropiate de chestiune. Potrivit acestora, acesta este modul în care autoritățile sud-africane doresc să evite discuțiile despre decizia CPI de a-l aresta pe președintele rus Vladimir Putin.
-
Se pregătește recunoașterea oficială a existenței extratereștrilor? NASA analizează peste 800 de fenomene inexplicabile
La o întâlnire publică neobişnuită de la Washington, un grup de experţi însărcinaţi de NASA să analizeze problema delicată a OZN-urilor a subliniat, miercuri, nevoia de a colecta mai multe date pentru a putea explica aceste fenomene în viitor.
-
Teoria "Red Queen": motivul neștiut pentru care a apărut, de fapt, sexul. Scopul nu este doar reproducerea!
Evoluția reprezintă schimbarea speciilor în timp. Cu toate acestea, având în vedere modul în care funcționează ecosistemele pe Pământ, multe specii au o relație strânsă și importantă între ele pentru a-și asigura supraviețuirea. Aceste relații simbiotice, cum ar fi relația prădător-prădător, asigură funcționarea corectă a biosferei și împiedică speciile să dispară.
-
Klaus Iohannis, mesaj pentru primul președinte homosexual din Letonia: "De abia aștept să lucrăm împreună"
Veteranul ministru leton de externe, Edgars Rinkevics, a fost ales miercuri preşedinte al statului baltic de către parlamentul de la Riga, devenind astfel prima persoană declarat homosexuală care ocupă această funcţie, relatează AFP.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Ce răspundere extraordinară ai tu nesimţit ordinar ce eşti acolo unde mănânci, dormi şi votezi cum îţi ordonă şeful tău?!
- 2.Parlamentul României se aliniază Marii Resetări a FEM: Atacul asupra banilor cash. Se vrea doar plata cu cardul!
- 3.Geoană e purtătorul de cuvânt al globalistilor: Noul model economic mondial va acapara economiile tărilor mici si mijlocii!
- 4.Jaful continuă: Vor să vândă Hidroelectrica, Nuclearelectrica, CEC Bank, Romsilva, Salrom, și alte 240 de regii autonome și 1.000 de întreprinderi cu capital de stat
- 5.Cristian Terheş, în centrul unui scandal în Parlamentul European. Trei eurodeputate cer să fie sancţionat
- 6.Kissinger explică singura modalitate de a evita un război mondial: SUA și China trebuie să învețe să coabiteze. Au la dispoziție mai puțin de zece ani
- 7.Suntem vanduti definitiv: România nu mai poate schimba PNRR, termenul-limită a expirat!
- 8.Klaus Iohannis, mesaj pentru primul președinte homosexual din Letonia: "De abia aștept să lucrăm împreună"
- 9.Ciucă ar dori reintroducerea serviciului militar obligatoriu: Industria de apărare devine industrie de război iar armatele de profesionişti revin la cele de masă
- 10.e 23 mai, CEDO va condamna România pentru nelegalizarea parteneriatului între persoane de același sex. Lobby-ul LGBT exulta deja
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu