Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Bebe Sexologul salută proiectul de introducere a educației sexuale în școlile din România

Postat la: 03.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Bebe Sexologul a comentat proiectul de introducere a unor cursuri de educație sexuală în școli și susține că, în sfârşit, după 15 ani, o parte dintre parlamentari au înțeles importanța acestui tip de educație în formarea tinerilor din țara noastră.

Conferențiarul universitar Vasile Mihăescu, cunoscut opiniei publice drept "Bebe Sexologul" a declarat, în cadrul Primei Conferinţe Naţionale de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie, că până și Parlamentul României a conștientizat că, în formarea tinerilor, un rol esențial joacă educația sexuală.

Declarația acestuia vine în contextul în care țara noastră ocupă prima poziție în U.E. la numărul de fete sub 15 ani care devin mame și locul secund privind sarcinile în rândul adolescentelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani. Mai mult decât atât, Institutul Național de Statistică ne-a avertizat că peste 35.000 de cupluri au divorțat în 2013, cu 13% mai mulți față de anul 2012, ceea ce ar trebui să ne pună un real semn de întrebare. De asemenea, Eurostat ne spune că rata fertilității în România este de 1,41 copii per femeie, sub media U.E., de 1,55, ceea ce ne îndreptățește să credem, potrivit specialistului, că nu există numai cauze medicale în acest fenomen, ci de cele mai multe ori, la proliferarea lui, concură și cauzele psihosociale.

În expozeul său, conferențiarul pune accent pe prevenție, iar aceasta se poate materializa numai prin introducerea unui "curs serios de educație sexuală" în școli și universități. "Conferința pe care am susținut-o a avut ca temă, întâmplător, una dintre preocupările de ultimă oră ale Parlamentului României: educația sexuală. În sfârșit, după 15 ani de vorbit la radio, TV, apariții editoriale, despre sex, educație sexuală în școli și universități, când nu am fost perceput ca fiind normal, iată, Parlamentul, în sfârșit, îmi confirmă viziunea imundă", declară sexologul Bebe Mihăescu, făcând referire la proiectul de lege.

Conferențiarul Mihăescu mai spune că "primul pas către schimbarea mentalității s-a făcut, chiar dacă proiectul de lege nu a trecut și de Senat" și este convins că această nevoie a Educației românești se va materializa cât de curând. "Am satisfacția uriașă că aleșii din Parlament - nu toți, dar mulți dintre ei - trăiesc realitatea despre care vorbesc de atâta timp. În acest sens, Conferința Națională de Psihoterapie Experențială și Hipnoterapie a mai arătat ceva: specialiștii pe care Ministerul îi caută, există deja: mii de psihologi și psihoterapeuți pe care România îi are foarte bine pregătiți să facă față acestei provocări. Ei și-au prezentat opiniile în luările de cuvânt", afirmă Bebe Sexologul în cadrul conferinței despre relațiile de cuplu și sexualitate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE