Cișmigiul, survolat de păsări răpitoare antrenate pentru alungarea ciorilor
Postat la: 24.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
PMB verifică eficiența metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă, cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop, anunță viceprimarul Horia Tomescu.
„Testăm soluții noi pentru un Cișmigiu curat. După ani de zile de când problema mizeriei lăsată de păsări în Cișmigiu a rămas fără rezolvare, testăm soluții pentru a alunga păsările din parc.În cadrul studiului , proiect câștigător în cadrul secțiunii de bugetare participativă, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a desfășurat o acțiune cu caracter experimental. Vrem să verificăm eficiența metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă, cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop", anunță viceprimarul Horia Tomescu.
El menționează că zona parcului a fost survolată de păsări răpitoare antrenate de specialiști să sperie și să gonească populația de păsări ce revine zi de zi în Cișmigiu. „Vreau să mă asigur că oamenii își pot petrece timpul liber într-un parc civilizat, în care să se poată bucura și de natură, dar și de curățenia pe care o așteaptă", încheie Tomescu.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Au peștii sentimente? Oamenii de știință cred că se apropie de un răspuns
Cercetările care sugerează că anumite specii pot învăța, experimenta durere și formează relații au implicații pentru atitudinea noastră față de cel mai consumat animal din lume, scrie The Guardian.
-
Răspunsul lui Putin la rachetele cu rază lungă ale Ucrainei ar putea include un test nuclear
Opţiunile lui Vladimir Putin de a riposta dacă Occidentul permite Ucrainei să folosească rachetele sale cu rază lungă de acţiune pentru a ataca Rusia ar putea include lovirea resurselor militare britanice din apropierea Rusiei sau, în extremis, efectuarea unui test nuclear pentru a-şi arăta intenţia, au declarat analişti.
-
Elon Musk, păzit mai bine decât un șef de stat. Cum acționează echipa de securitate a miliardarului
Elon Musk, în vârstă de 53 de ani, și-a cultivat de mult timp imaginea unei personalități de tip „diavol", călătorind prin lume, ieșind cu alți moguli, lideri mondiali și celebrități și fumând iarbă în public.
-
Din ce este făcută cafeaua fără boabe devenită atât de populară: "Provoacă defrișări masive"
Producătorii de cafea din SUA și Europa se reorientează, iar acest lucru ar putea impune un trend în rândul consumatorilor de cafea. Noua modă este „cafeaua fără boabe". Cei care sunt pionieri în domeniu, precum compania Atomo din Seattle, se simt jigniți dacă produsele sunt numite substitut al cafelei.
-
Ciclonul Boris a răvășit Europa. În Polonia, armata e pe poziții, iar Austria e sub zăpadă
Patru provincii sudice din Polonia se numără printre zonele cu cel mai mare risc de inundații, iar la Praga au fost închise porțile de pe râul Vltava. În Austria a căzut deja zăpadă în strat de 20 cm.
-
Noua actualizare Windows blochează sistemul de operare. Cum poate fi rezolvată problema
Microsoft a lansat recent o actualizare pentru Windows 11, denumită KB5041872, care a cauzat probleme majore utilizatorilor. Actualizarea se blochează în timpul procesului de descărcare la 8% și determină utilizarea procesorului la 100%, lăsând sistemele aproape inutilizabile.
-
Alertă în Bulgaria: a fost înregistrat primul caz de holeră, după 103 ani
Autoritățile din Bulgaria sunt în alertă, după ce a fost înregistrat primul caz de holeră în 103 ani. Este vorba despre un cetăţean indian în vârstă de 23 de ani care locuieşte în Bulgaria şi care a călătorit în New Delhi, India, în perioada 13 august - 2 septembrie, informează DARIK, relatează Rador Radio România.
-
Turistul de la Cotroceni a găsit vinovatul pentru inundații: "Ne confruntăm din nou cu efectele schimbărilor climatice!"
Președintele Klaus Iohannis dă vina pe schimbările climatice pentru inundațiile care afectează o parte din țară în ultimele ore. Iohannis susține că este în permanentă legătură cu persoanele responsabile de coordonarea activităților de intervenție.
-
Descoperirea mormântului gigantului Gilgameș sub albia râului Eufrat este de o importanta majora pentru descifrarea istoriei antice
Descoperirea recentă a ceea ce se presupune a fi mormântul epic al figurii legendare Gilgamesh, situat sub râul Eufrat, care a secat masiv sub incalzirea globală, a provocat o undă de șoc în domeniile arheologiei și istoriei antice. Această descoperire monumentală, detaliată în cele mai recente știri, oferă o perspectivă fără precedent asupra uneia dintre cele mai celebre figuri ale mitologiei și istoriei Mesopotamiei antice.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.În Asia trăiesc 80 de milioane de vorbitori de limba română arhaică la 4.500 de km de țara noastră
- 2.Cel mai tare interviu al lui Tucker Carlson despre Big Pharma si cum companiile de alimente vor sa ne imbolnaveasca si sa ne faca dependenti de medicamente
- 3.Elon Musk anunță marea foamete din America
- 4.Misterul unei tăblițe vechi de 4.000 de ani, descifrat: Predicția sumbră care anunță sfârșitul civilizației
- 5.Tucker Carlson după arestarea șefului Telegram: "Întunericul coboară rapid pe lumea de altădată liberă!"
- 6.Microbul-lipsă: Cum afectează vaccinarea COVID flora microbiană și imunitatea intregului organism
- 7.Bill Gates o spune pe fata ca la prosti: "Dacă evităm un război mare, va exista o altă pandemie!"
- 8.Migrația din Africa și Asia de Sud: Pericolul unei Disoluții Ireversibile a Identității Europene
- 9.Nicăieri în Europa nu există acest sistem: Nu vei putea vinde locuința fără aprobarea ANAF!
- 10.Urmează ceva rău: „Pește apocalipsă" găsit lângă țărmul Californiei de Sud. Sunt creaturi „ciudate și misterioase" care prevestesc dezastre
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu