Cistita: ce este, care sunt cauzele, remediile naturale și alimentele de evitat
Postat la: 30.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cistita este o afecțiune frecventă, caracterizată prin durere la urinare, stare generală de rău, febră, eliminare frecventă a cantităților mici de urină cu senzația de golire incompletă a vezicii. Cistita creează un mare disconfort, iar din acest motiv, este important să găsești cea mai eficientă terapie sau remediu naturist pentru a o combate simplu și cât se poate de rapid.
Prevenirea este cea mai de dorit opțiune în ceea ce privește această afecțiune, dar în cazul în care apare, este util să știi ce este cistita și care sunt cauzele respectiv simptomele acesteia.
Cistita: cauze și simptome
Cistita este o inflamație a vezicii urinare, cel mai adesea de origine bacteriană. Din motive anatomice, este o afecțiune mai frecventă la femei deoarece uretra feminină (canalul din care curge urina) este mai scurtă cea masculină, este mai aproape de orificiul anal și, prin urmare, mai expusă bacteriilor din fecale.
Deși în mult mai puține cazuri, cistita poate afecta și bărbații, în special pe cei care suferă de hipertrofie sau inflamație a prostatei.
Care sunt cauzele cistitei?
- Stress
- Terapii cu antibiotice de lungă durată
- Igienă personală precară
- Anumite produse de igienă intimă
- Utilizarea absorbanților interni
Din fericire, simptomele cistitei sunt ușor de recunoscut și acest lucru îți permite să acționezi rapid pentru a o trata. Principalul simptom este senzația de arsură la urinare, care este aproape întotdeauna urmată de dureri abdominale asemănătoare crampelor și de senzația de golire incompletă a vezicii urinare.
Acest lucru este asociat cu o creștere a nevoii de a urina, dar cu o cantitate scăzută de urină evacuată, care poate fi tulbure și puternic mirositoare. În unele cazuri, sângele poate fi prezent și în urină, situație în care intervine cistita hemoragică.
Cistita: remedii naturiste
Când apar primele simptome de cistită, este bine să te adresezi medicului, care îți poate recomanda un test de urocultură și îți poate prescrie un tratament pentru cistita cu antibiotice.
Unele remedii naturale precum și obiceiuri pot ajuta, de asemenea, la contracararea simptomelor cistitei:
- Consumă fermenți lactici pentru reechilibrarea florei intestinale
- Suplimentele cu merișoare sunt utile deoarece au proprietăți antiinflamatorii și ajută la prevenirea și contracararea simptomelor de cistită.
- Bea multă apă pentru a ajuta organismul să elimine bacteriile
- Fă băi calde, dar evită săpunul și produsele parfumate, deoarece acestea pot irita vezica urinară
- Evită îmbrăcămintea strâmtă
- Folosește lenjerie intimă de bumbac
- Evitați alcoolul, cafeaua și sucurile de fructe, deoarece acestea pot irita vezica urinară
- Ia analgezice simple fără prescripție medicală, cum ar fi paracetamol sau ibuprofen
- Bicarbonatul de sodiu sau citratul de potasiu pot ajuta la reducerea acidității urinei
- Urmează o dietă sănătoasă și echilibrată
Cistita: ce să mănânci pentru a o preveni
Este foarte important să adopți o alimentație sănătoasă și echilibrata mai ales în cazul cistitei. Pentru menținerea sănătății urinare, este foarte important ca intestinul să funcționeze în mod optim. Pentru asta, e bine să consumi alimente probiotice, deoarece acestea întăresc funcțiile intestinului și susțin sistemul imunitar. Aceste alimente conțin bacterii benefice. Iaurtul, chefirul, varza murată sunt doar câteva exemple.
În plus, se recomandă consumul de alimente cu efect antiinflamator, printre care:
- fructe: în special afine, coacăze, kiwi și fructe de pădure. Pepenele verde și ananasul sunt recomandate pentru conținutul ridicat de potasiu.
- legume: in special cele hidratante, precum salata, castraveții și țelina. Este de preferat să consumi legume cu puțin sodiu dar bogate in potasiu precum: conopidă, morcovi, salata verde, broccoli, spanac.
- usturoi și ceapă, pentru proprietățile lor antimicrobiene
- cereale integrale
- brânzeturi proaspete cu puține grăsimi și maturate
- pește proaspăt
- ulei de măsline extra virgin
- carbohidrați complecși conținuti în alimente precum pâinea integrală, orezul brun, fasolea, quinoa și cartofii dulci.
Cistita: alimente de evitat
În timpul unui episod de cistită sau în cazul recidivelor frecvente, e bine să eviți consumul de alimente acide precum ceai, cafea, băuturi alcoolice sau ciocolată caldă. De asemenea, este indicat să eviți alimentele procesate, prăjite și condimentate.
Citricele și sucurile de căpșuni trebuie consumate cu moderație deoarece conțin acid ascorbic (vitamina C) care poate acționa ca iritant al vezicii urinare, deși pe de altă parte combate infecțiile și are proprietăți antioxidante. În plus, zaharurile și carbohidrații simpli trebuie evitați, întrucât facilitează dezvoltarea bacteriilor.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Rareş Bogdan în scandalul OMV Petrom: "Dacă statul nu va reuşi să aplice încasarea taxei, cineva trebuie să răspundă. Mi se pare o sfidare!"
Europarlamentarul Rareş Bogdan i-a cerut ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, să dea explicaţii publice cu privire la motivul pentru care în transpunerea reglementărilor europene în legislaţia românească Ministerul Finanţelor a omis să introducă un cod CAEN asociat centralei de cogenerare pe care compania OMV Petrom o deţine la Brazi, în judeţul Prahova.
-
Declaratiile care-l leagă pe Virgil Popescu de serviciile de informații. Ministrul actioneaza impotriva intereselor României prin firme strategice!
Apar tot mai multe informatii in spatiul public despre cine l-a "impins" in față pe Gabriel Țuțu, directorul de la Romarm, fost ofiter SRI. Fostul premier Ludovic Orban afirmă fără echivoc ca este vorba despre Virgil Popescu, actualul ministru al Energiei.
-
Presă: Obiectivul e ca NATO să intre în război. Urmează atentate și saboteje. Rusia se pregătește să atace cu jumătate de milion de soldați
Presa turcă vorbește de un adevărat asalt diplomatic și nu numai asupra regimului de la Ankara pentru a abandona actuala strategie de lucru cu Rusia și că după ce Germania nu a mai rezistat presiunilor SUA și a dat drumul tancurilor grele Leopard 2 acum urmează Turcia.
-
Încă cap mafiot a fost prins de polițiștii din Italia după aproape 20 de ani de la un omor. Făcea pe bucătarul de pizza
Un bărbat din Italia, condamnat pentru omor şi considerat a face parte dintr-una din cele mai puternice organizaţii mafiote din ţară, a fost prins şi arestat după ce a petrecut 16 ani ca fugar. El a fost descoperit după ce a lucrat ca bucătar de pizza, scrie The Guardian.
-
Fermierii din România dau alerta: românii mănâncă cereale modificate genetic, aduse din Ucraina
Un fermier afirmă că din Ucraina au tranzitat România nouă tone de cereale şi mare parte dintre acestea a rămas în ţara noastră. El a menţionat că este un exces de cereale care a dus la scăderea preţului cu 30%, precizând că în aceste condiţii mai mulţi fermieri riscă falimentul.
-
Un milion de dolari găsiți la percheziții în canapeaua fostului ministru adjunct al Apărării din Ucraina
Publicația ucraineană Pravda dezvăluie o înregistrare video de la perchezițiile din luna august a inculpatului în ancheta privind fraudele în achiziții la Ministerul Apărării, fostul ministru adjunct al Apărării Oleksandr Mironiuk, în canapeaua căruia a fost găsit aproape un milion de dolari.
-
Un jurnalist ucrainean care luptă în tranșee desființează propaganda de la Kiev, care prevede o victorie rapidă în fața Moscovei: „Vânzători de povești ieftine"
Societatea ucraineană riscă să devină victima unor promisiuni populiste privind o victorie rapidă și definitivă asupra Rusiei, însă războiul pare a fi „o ploaie îndelungată", o nouă normalitate, una foarte dură, scrie din tranșee Pavlo Kazarin, un cunoscut jurnalist, originar din Crimeea, înrolat în armată în primăvara anului trecut.
-
Fermierii polonezi au blocat punctele de control la granița cu Ucraina din cauza cerealelor modificate genetic care au inundat țara, la fel ca și în România
Fermierii polonezi au blocat punctele de control la granița cu Ucraina, protestând împotriva importului de cereale, potrivit lui Tygodnik Zamojski.
-
Raportul Transparency International indică faptul că pandemia a fost furtuna perfectă pentru corupție în lume
Transparency International a dat publicităţii clasamentul IPC (Indicele de Percepție al Corupției) referitor la anul 2022. Media globală a stagnat la 43 de puncte pentru al 11-lea an consecutiv - indicele variază de la 0, pentru cel mai corupt scenariu, la 100 pentru cel mai integru.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Casele trebuie să devină „Green": UE ne va obliga să ne renovăm casele. În Italia costul renovării unui apartament potrivit normelor va fi de 100.000 euro
- 2.UE vrea să interzică și gătitul pe motiv de incalzire globală: aragazul din bucătărie poluează mult peste normele acceptate!
- 3.Ilie Şerbănescu si Ion Cristoiu: Războiul NATO vs. Rusia se va purta în România!
- 4.Procesul global "Nurnberg 2" pentru crime împotriva umanității în Pandemie a început la Curtea Superioară de Justiție a Canadei
- 5.Detaliile mai puțin știute ale comorii uriașe a lui Burebista descoperită la Hunedoara într-un sat din Ținutul pădurenilor
- 6.UE îi leagă pe bebeluși de cipuri încă de la naștere motivând că astfel să poată circula ușor prin Europa. Guvernul Ciucă s-a supus necondiționat!
- 7.În România a fost omologată mașina care merge cu apă. Cât km poti merge cu 1L de H2O VIDEO
- 8.Noile contoare ce vor fi obligatorii în UE: opresc automat curentul dacă consumi mai mult!
- 9.Regizorul Nikita Mihalkov adresează Uniunii Europene o scrisoare deschisă în care acuză ipocrizia occidentală în conflictul ruso-ucrainean
- 10.Un profesor de sociologie explică detaliul terifiant din rezultatele recensământului: este înfricoșător pentru destinele țării
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu