Cistita: ce este, care sunt cauzele, remediile naturale și alimentele de evitat
Postat la: 30.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cistita este o afecțiune frecventă, caracterizată prin durere la urinare, stare generală de rău, febră, eliminare frecventă a cantităților mici de urină cu senzația de golire incompletă a vezicii. Cistita creează un mare disconfort, iar din acest motiv, este important să găsești cea mai eficientă terapie sau remediu naturist pentru a o combate simplu și cât se poate de rapid.
Prevenirea este cea mai de dorit opțiune în ceea ce privește această afecțiune, dar în cazul în care apare, este util să știi ce este cistita și care sunt cauzele respectiv simptomele acesteia.
Cistita: cauze și simptome
Cistita este o inflamație a vezicii urinare, cel mai adesea de origine bacteriană. Din motive anatomice, este o afecțiune mai frecventă la femei deoarece uretra feminină (canalul din care curge urina) este mai scurtă cea masculină, este mai aproape de orificiul anal și, prin urmare, mai expusă bacteriilor din fecale.
Deși în mult mai puține cazuri, cistita poate afecta și bărbații, în special pe cei care suferă de hipertrofie sau inflamație a prostatei.
Care sunt cauzele cistitei?
- Stress
- Terapii cu antibiotice de lungă durată
- Igienă personală precară
- Anumite produse de igienă intimă
- Utilizarea absorbanților interni
Din fericire, simptomele cistitei sunt ușor de recunoscut și acest lucru îți permite să acționezi rapid pentru a o trata. Principalul simptom este senzația de arsură la urinare, care este aproape întotdeauna urmată de dureri abdominale asemănătoare crampelor și de senzația de golire incompletă a vezicii urinare.
Acest lucru este asociat cu o creștere a nevoii de a urina, dar cu o cantitate scăzută de urină evacuată, care poate fi tulbure și puternic mirositoare. În unele cazuri, sângele poate fi prezent și în urină, situație în care intervine cistita hemoragică.
Cistita: remedii naturiste
Când apar primele simptome de cistită, este bine să te adresezi medicului, care îți poate recomanda un test de urocultură și îți poate prescrie un tratament pentru cistita cu antibiotice.
Unele remedii naturale precum și obiceiuri pot ajuta, de asemenea, la contracararea simptomelor cistitei:
- Consumă fermenți lactici pentru reechilibrarea florei intestinale
- Suplimentele cu merișoare sunt utile deoarece au proprietăți antiinflamatorii și ajută la prevenirea și contracararea simptomelor de cistită.
- Bea multă apă pentru a ajuta organismul să elimine bacteriile
- Fă băi calde, dar evită săpunul și produsele parfumate, deoarece acestea pot irita vezica urinară
- Evită îmbrăcămintea strâmtă
- Folosește lenjerie intimă de bumbac
- Evitați alcoolul, cafeaua și sucurile de fructe, deoarece acestea pot irita vezica urinară
- Ia analgezice simple fără prescripție medicală, cum ar fi paracetamol sau ibuprofen
- Bicarbonatul de sodiu sau citratul de potasiu pot ajuta la reducerea acidității urinei
- Urmează o dietă sănătoasă și echilibrată
Cistita: ce să mănânci pentru a o preveni
Este foarte important să adopți o alimentație sănătoasă și echilibrata mai ales în cazul cistitei. Pentru menținerea sănătății urinare, este foarte important ca intestinul să funcționeze în mod optim. Pentru asta, e bine să consumi alimente probiotice, deoarece acestea întăresc funcțiile intestinului și susțin sistemul imunitar. Aceste alimente conțin bacterii benefice. Iaurtul, chefirul, varza murată sunt doar câteva exemple.
În plus, se recomandă consumul de alimente cu efect antiinflamator, printre care:
- fructe: în special afine, coacăze, kiwi și fructe de pădure. Pepenele verde și ananasul sunt recomandate pentru conținutul ridicat de potasiu.
- legume: in special cele hidratante, precum salata, castraveții și țelina. Este de preferat să consumi legume cu puțin sodiu dar bogate in potasiu precum: conopidă, morcovi, salata verde, broccoli, spanac.
- usturoi și ceapă, pentru proprietățile lor antimicrobiene
- cereale integrale
- brânzeturi proaspete cu puține grăsimi și maturate
- pește proaspăt
- ulei de măsline extra virgin
- carbohidrați complecși conținuti în alimente precum pâinea integrală, orezul brun, fasolea, quinoa și cartofii dulci.
Cistita: alimente de evitat
În timpul unui episod de cistită sau în cazul recidivelor frecvente, e bine să eviți consumul de alimente acide precum ceai, cafea, băuturi alcoolice sau ciocolată caldă. De asemenea, este indicat să eviți alimentele procesate, prăjite și condimentate.
Citricele și sucurile de căpșuni trebuie consumate cu moderație deoarece conțin acid ascorbic (vitamina C) care poate acționa ca iritant al vezicii urinare, deși pe de altă parte combate infecțiile și are proprietăți antioxidante. În plus, zaharurile și carbohidrații simpli trebuie evitați, întrucât facilitează dezvoltarea bacteriilor.
DIN ACEEASI CATEGORIE...

ULTIMA ORA
-
Premieră mondială în lumea medicală: prima operație prin conexiune 5G. totul a fost făcut de la distanță
Prima operație de chirurgie a corneei din lume, gestionată de la distanță prin conexiune 5G, a fost realizată cu succes la Policlinica din Bari. Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, suferea de distrofie epitelială sau sindromul Cogan, o patologie care provoacă vedere încețoșată, durere și lăcrimare excesivă.
-
Studiu: Jumătate dintre angajaţii globali vor să vină cel mult o zi pe săptămână la birou. 84% dintre angajatori susțin că utilizează sau plănuiesc să utilizeze inteligența artificială
Salarizarea este principala preocupare pentru 35% dintre angajaţi, în timp jumătate dintre salariaţi nu doresc să vină mai mult de o zi pe săptămână la birou, arată rezultatele unui studiu publicat joi.
- In alte timpuri ar fi fost gratiat: Un condamnat la moarte din SUA care a supraviețuit execuției cu otravă va fi intoxicat cu azot pur
-
Președintele Iranului: Normalizarea relaţiilor dintre Israel şi Arabia Saudită, „o lovitură de pumnal în spatele palestinienilor"
Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a avertizat miercuri seară la New York că o eventuală normalizare a relaţiilor dintre Israel şi Arabia Saudită ar constitui o trădare a cauzei palestiniene.
-
Australia deschide o anchetă privind modul în care a gestionat pandemia de COVID-19
Australia a anunţat joi o anchetă despre felul în care această ţară a gestionat pandemia de COVID-19, vizând mai ales restricţiile drastice de călătorie şi începutul lent al campaniei sale de vaccinare împotriva noului coronavirus.
-
Mii de avioane sunt în pericol: o companie a vândut piese neverificate și cu acte false
Producătorul de motoare cu reacţie CFM International a declarat miercuri că mii de componente pentru motoare de avioane ar fi putut fi vândute cu documente false de către un distribuitor britanic, în timp ce rezultatele unei anchete asupra pieselor certificate fals au ajuns la Înalta Curte din Londra.
-
Arabia Saudită anunță că va cumpăra bomba nucleară
Arabia Saudită se va dota cu arme nucleare, dacă Iranul o va face primul, a declarat miercuri prinţul moştenitor saudit Mohammed Bin Salman (MBS) într-un interviu acordat televiziunii americane Fox News, în care a mai spus că ţara sa se apropie de o normalizare a relaţiilor cu Israelul.
-
Ce este drogul HHC: în România se vinde la liber în mall-uri și pe internet, dar este extrem de periculos
Hexahidrocanabinol (HHC) este un drog care a apărut pe piață în anul 2022 și a devenit extrem de popular în rândul consumatorilor de canabis. Această substanță halucinogenă se vinde lega, la liber, în țigările pentru vapat, asta pentru că producătorii au speculat o lacună legislativă și introduc cantitatea minimă de canabis. Totuși, HHC este un derivat de canabis, care are efecte halucinogene și oferă aceleași senzații.
-
Optimizarea costurilor de încălzire: Trucuri și sfaturi pentru economisirea banilor în sezonul rece
Pe măsură ce temperaturile scad, costurile de încălzire au tendința să crească, aducând cu ele provocări financiare și decizii importante pentru mulți dintre noi.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.România lui Klaus Schwab: Cele 16 orașe care vor să elimine total carnea, lactatele și mașinile cu combustie
- 2.Lovitura OMS: în noiembrie lista cu „vaccinurile obligatorii pentru a trece granițele" VIDEO
- 3.Grădinițele din Germania oferă "camere de masturbare" pentru copii
- 4.Predicția celebrului Carl Sagan, adeverită după 28 de ani. Este înfricoșător: Lumea bântuită de demoni
- 5.Profeția a lui Petrache Lupu, făcută la Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului din 1 octombrie 1936, se adeverește chiar sub ochii noștri!
- 6.Masonul Piedone imbratisează tezele globaliste si preceptele lui Klaus Schwab: vrea să facă din Sectorul 5 primul Smart City din România
- 7.Big Pharma lui Bill Gates ne anunță că urmează un "tsunami ARN mesager" inclusiv pentru bolile de inimă și cancer
- 8.Reincepe Vacciniada! Un nou ser ARNm împotriva Covid va fi autorizat în Europa pentru varianta Eris
- 9.Europa e la un pas de faliment: "Este un scenariu benign!"
- 10.Datele CDC arată că vaccinurile COVID-19 pot reduce speranța de viață a bărbaților cu 24 de ani
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu