Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Cutremur în Congresul SUA: Un fost președinte al Camerei Reprezentanților își dă demisia și pune în pericol majoritatea republicană

Postat la: 06.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul președinte al Camerei Reprezentanților din SUA, Kevin McCarthy, a anunțat miercuri că demisionează din Congres și că va pleca în săptămânile următoare din legislativul american. Decizia vine la două luni după demiterea sa, un fapt fără precedent în Congresul SUA.

"Am decis să părăsesc Camera (Reprezentanţilor) la sfârşitul acestui an, pentru a servi America în alt fel. Ştiu că munca mea nu face decât să înceapă", scrie el într-un editorial publicat în Wall Street Journal (WSJ), în care îşi apără bilanţul din perioada în care s-a aflat la putere. Plecarea lui Kevin McCarthy va reduce şi mai mult majoritatea republicană în Camera inferioară a Congresului american, după ce republicanul George Santos a fost dat afară săptămâna trecută din Cameră.

"Voi continua să recrutez cele mai bune şi mai strălucitoare (elemente) ale ţării noastre, pentru a candida în alegeri. Partidul Republican creşte zi de zi şi mă angajez să-mi pun experienţa în serviciul viitoarei generaţii de lideri", anunţă Kevin McCarthy, care a fost ales în Congres în urmă cu 17 ani.

"Tuturor celor care m-au susţinut de-a lungul anilor (...) le mulţumesc don adâncul inimii. Noi ne-am făcut partea moastră de muncă. Iar atunci când mizele au fost mai mari, am ridicat provocarea. Suntem pregătiţi să riscăm totul (...), indiferent de costul personal. Ca să o spun simplu, noi am făcut ceea ce trebuia", dă el asigurări într-o înregistrare video postată pe X.

În octombrie, doborârea de la tribună a lui Kevin McCarthy, în vârstă de 58 de ani, a fost orchestrată de facţiunea trumpistă a Partidului Republican. Membrii acestui clan au făcut totul pentru a-l împiedica pe Kevin McCarthy să devină "speaker" cu nouă luni mai înainte. Acest ales din California a luptat timp de 15 zile şi a făcut multe compromisuri pentru a deveni preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE