De ce Generației Z îi place atât de mult să stea acasă. "Este o schimbare dramatică în viața noastră de zi cu zi"
Postat la: 19.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Tinerii ies tot mai puțin în oraș din cauza schimbării obiceiurilor sociale și a dezvoltării tehnologiei. Platformele de streaming, rețelele sociale și jocurile video oferă alternative de distracție acasă, făcând ieșirile mai puțin necesare.
De asemenea, costurile ridicate ale ieșirilor și preocupările legate de siguranță contribuie la reducerea timpului petrecut în oraș. În plus, pentru unii, interacțiunile online înlocuiesc socializarea tradițională. "Aș spune că sunt un fel de familist acum", a declarat, pentru Bon Appétit, Karson Krouse, un pompier în vârstă de 24 de ani din statul Washington. "Sunt lucruri ciudate care au apărut în urma pandemiei. Ies în oraș mult mai rar. Ar trebui să fie ocazii cu adevărat speciale - o aniversare sau o petrecere a burlacilor".
Un studiu recent a constatat că un număr tot mai mare de adulți americani petrec timp acasă, cu aproximativ 10% mai mult timp decât făceau aceleași grupuri în 2003, scrie nypost.com. Potrivit autorului studiului, Patrick Sharkey, profesor la Princeton, nu doar munca a migrat către casă, ci și activitățile legate de educație, relații și chiar mâncarea și băutura. "Este o schimbare dramatică în viața noastră de zi cu zi", a declarat anterior Sharkey pentru New York Times. "Aproape fiecare parte a vieții noastre este mai probabil să se desfășoare acasă".
Iar tinerii de 20 de ani care au împlinit vârsta legală pentru consumul de alcool în timpul blocajelor cauzate de pandemia COVID-19 - supranumiți "generația casnică" s-au obișnuit cu o seară de sâmbătă relaxată în casă, mai degrabă decât în oraș. În loc să meargă în cluburi supraaglomerate, aceștia organizează întâlniri relaxate în curțile lor sau petreceri în sufragerii. Acum, barurile au devenit o sursă de anxietate socială, forțându-i să se familiarizeze cu oameni noi și cu indicii sociale, mai degrabă decât un loc de relaxare.
TaChanté Cole, 25 de ani, stabilită în Montana, a crescut într-un orășel cu o populație de 1 500 de locuitori, ceea ce a făcut ca interacțiunile cu grupuri masive de străini în contexte sociale să fie cu atât mai stresante, mai ales după pandemie. "În momentul în care lucrurile s-au deschis din nou, nu mă simțeam confortabil să ies în oraș și să trebuiască să mă amestec printre oameni", a declarat esteticiana pentru Bon Appétit, adăugând că educația ei a creat "o mică barieră" în a învăța cum să interacționeze cu oameni noi.
Unele baruri încearcă să recreeze același confort de acasă cu care Gen Z este atât de familiarizată. La barul The Carriage din Alabama, coproprietarul Caleb Banks a proiectat ambianța localului astfel încât să pară că intră în sufrageria unui prieten, la fel ca la o cină pe care ar organiza-o el. Covoarele sunt împrăștiate pe podea, iar clienții se pot relaxa pe canapelele de pluș în timp ce își savurează băuturile.
Barul, care își tipărește meniurile pe foi simple de hârtie albă, oferă o porție generoasă de 270 ml de vin, aproape dublu față de cele 150 ml standard - pe care Banks spune că ar oferi-o unui prieten. Banks spune pentru Bon Appétit că unii oaspeți se simt un pic prea confortabil, devenind greu de supravegheat de către personal. "Aproape în detrimentul nostru, ei simt că este locul lor, și nu un bar", a spus Banks, adăugând că oamenii vor găsi, de asemenea, "confort" într-un barman care știe "ce este bun" în meniu atunci când clienții sunt "obosiți să ia decizii".
Cu tehnologia la îndemâna lor pentru a socializa digital și cu anxietatea în creștere în rândul Generației Z, ar putea părea o performanță insurmontabilă să îi atragi pe Zoomers (generația Z) din casele lor pentru o seară în oraș. „Oamenii se bazează pe mâncare și băuturi ca modalitate de a trece prin asta. Asta este ceea ce e promițător", a declarat Andrew Roth, CEO dcdx, pentru Bon Appétit. „Recunoaștem, ca generație, că lucruri precum cinele între prieteni și aceste spații sunt soluția. Doar că nu suntem siguri cum să o facem".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Horațiu Potra este liber. Tribunalul Prahova a admis contestaţia liderului mercenarilor la controlul judiciar. Decizia este definitivă
Liderul mercenarilor, Horațiu Potra, este liber. Tribunalul Prahova a admis, vineri după amiază, 13 decembrie, contestaţia înaintată de acesta la măsura controlului judiciar impusă în ceea ce îl priveşte prin decizie a Judecătoriei Ploieşti. Instanţa a respins contestaţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti care solicitase arestarea preventivă a acestuia.
-
Panică în SUA, după ce mai multe drone misterioase au apărut pe cer
O apariție misterioasă de drone în statul New Jersey a generat cereri pentru declararea unei „stări de urgență" și a atras atenția publicului și a autorităților. Oficialii sugerează posibilitatea ca acestea să provină de la o „navă-mamă" iraniană aflată în largul coastei de est.
-
Colegi de globalism: Klaus Iohannis îl cunoaște pe Călin Georgescu de peste 20 de ani. Cei doi discutau despre implementarea "Agendei 21"
Președintele Klaus Iohannis îl cunoaște pe Călin Georgescu de peste 20 de ani. Un articol din 2003 arată că președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Călin Georgescu pe vremea când era primar al Sibiului.
-
Fost procuror general identifică o greșeală care ar putea fi speculată de Călin Georgescu
Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, spune că serviciile secrete și Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT) ar fi trebuit să trimită Parchetului documentele care arată că alegerile prezidențiale au fost viciate înainte ca acestea să fie declasificate.
-
S-au descoperit legături cu iz penal între Donald Trump și o platformă care finanțează Hamas sau Hezbollah
Un nou proiect crypto, World Liberty Financial Inc., fondat de preşedintele ales al SUA Donald Trump şi miliardarul Steve Witkoff, a atras controverse după ce a anunţat o colaborare cu platforma crypto Tron, despre care autorităţi şi experţi financiari afirmă că ar fi fost folosită de grupări criminale şi organizaţii militante precum Hamas şi Hezbollah.
-
Turcia a preluat frâiele în Orientul Mijlociu: negocieri de culise, după căderea regimului Assad
Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a aterizat joi seara la Ankara şi a avut imediat o întrevedere cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan la aeroport, a anunţat un oficial american, relatează AFP.
-
Stenogramă din dosarul Potra - Călin Georgescu, întâlnire cu liderul mercenarilor și discuție cu Frăția Ortodoxă: "Viața sau țara!"
Horațiu Potra, rezervist al Legiunii Străine Franceze, a fost plasat sub control judiciar de Judecătoria Ploiești, decizia fiind motivată de participarea acestuia la întâlniri clandestine și conexiunile sale cu persoane controversate.
-
Modelul Hannah e grotesc: Cum ar putea arăta oamenii în 2050
Un model digital grotesc, denumit „Hannah", arată efectele pe termen lung ale lipsei de somn asupra organismului uman. Creat de cercetători britanici, Hannah reprezintă o femeie de 45 de ani în anul 2050, care suferă de diverse probleme de sănătate cauzate de un regim de somn insuficient, sub șase ore pe noapte, relatează Daily Mail.
-
Nebunie pe piețe: anunțul lui Trump a făcut ca Bitcoin să sară de 100.000 de dolari
Criptomoneda bitcoin, susţinută încă de "efectul Trump", a depăşit pentru prima dată pragul de 100.000 de dolari joi. În jurul orei 3.36, ora Parisului, cea mai mare criptomonedă după capitalizare se tranzacţiona la 100.102 dolari.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 2.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 3.Ce înseamnă pentru Europa sistarea gazelor rusesti catre Austria. Suntem în pragul unei noi crize energetice catastrofale?
- 4.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 5.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 6.Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
- 7.O nouă măsură pentru a descuraja încălzirea pe gaze și folosirea mașinii personale: UE introduce o taxă pe carbon aplicabilă gazelor din gospodărie și combustibililor auto
- 8.Reacții dure în presa britanică la decizia CCR: În România s-a anulat democrația. Este o zi neagră pentru Occident și pentru elitele sale
- 9.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
- 10.Fiul lui Donald Trump anunță Marea Resetare a sistemului financiar mondial: "Restul lumii să ne urmeze exemplul!"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu