Expertul microbiolog Dr Sucharit Bhakdi a "șucărit" Cancelaria Merkel aruncand in aer masurile impuse in Germania: "Vor face pagube uriașe, nu vor face niciun bine!"
Postat la: 27.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Doctor Sucharit Bhakdi e specialist în microbiologie. A fost profesor la Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz și șeful Institutului de Igienă și Microbiologie Medicală. Este unul dintre cei mai citați oameni de știință germani. În interviul din video de mai jos își exprimă părerea despre isteria creată de coronavirus dar si despre masurile luat in Germania de administratia Merkel, de care asculta si presedintele Klaus Iohannis la noi.
Dr. Sucharit Bhakdi explică: "Viețile și mijloacele de viață ale concetățenilor noștri sunt expuse riscului pentru a evita un pericol inexistent. Măsurile impuse acum sunt un dezastru pentru întreaga populație. Vor face pagube uriașe, dar în schimb nu vor face niciun bine. Măsurile luate (interzicerea spectacolelor; în Germania încă nu s-a trecut la interzicerea ieșirii bătrînilor pe stradă) vor scădea speranța de viață la cei vîrstnici. Fiindcă îi distruge psihologic și asta îi bagă în mormînt pe cei cu vîrste înaintate."
El spune ca din grupa coronavirusilor obisnuiti este stiut ca ataca si aduc mortalitate celor de peste 65 de ani. Acum in Germania a murit in medie 1 pacient/ zi de COVID-19, adica 30 de persoane intr-o luna. Pana la acest virus, de la coronavirusii obisnuiti mureau in medie 20 de pacienti pe luna, toti peste 65 de ani, pentru ca aveau alte comorbiditati, in special pulmonare si cardiace. Pe zi, in Germania mor peste 2000 de oameni cu varsta de peste 65 de ani, din alte cauze, unii dintre ei avand si coronavirus comun. Concluzia lui Bhakdi este ca acest SARS-CoV2 nu este diferit fata de alti coronavirusi, doar ca se creeaza o isterie masiva si periculoasa de catre Cancelaria Angelei Merkel. De care asculta si presedintele Klaus Iohannis in Romania.
Cîteva idei expuse de Sucharit Bhakdi:
- 99,5% dintre cei infectați cu COVID-19 au simptoame ușoare sau deloc. E greșit să se facă echivalență între „infectat" și „bolnav"
- În Nordul Italiei, ca și în China, mortalitatea aparentă dată de virus a fost mai mare, fiindcă sînt zone cu aer poluat, unde plămînii oamenilor au fost afectați de zeci de ani
- Morții de COVID-19 aveau și alte boli cronice. Cînd pacienții au în același timp mai multe boli, un agent infecțios nu trebuie considerat singurul răspunzător pentru moarte. Asemenea concluzie e falsă și crează primejdia neglijării altor factori importanți. De aceea se folosește expresia mortalitate „aparentă".
- Cel mai rău scenariu expus de autoritățile germane e să se ajungă la 3000 de morți, 30 de morți zilnic timp de 100 de zile. Dar în Germania mureau zilnic 2200 persoane de peste 65 de ani. Nu se poate ști exact, dar foarte probabil că printre ele se aflau cîte 20, 40 sau 100 de persoane care aveau și un virus din grupa coronavirușilor. Deci 30 de morți zilnic care ar avea noul coronavirus nu ar fi ceva fundamental diferit de ceea ce a fost și pînă acum.
- Concetățenii noștri bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi ca ei să nu se afle printre cei 2200 care mor zilnic. Contactele sociale, evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească viața. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată cu măsurile anticoronavirus.
- Concluzia interviului: Toate aceste măsuri duc la autodistrugere și sinucidere colectivă, pentru nimic altceva decît o nălucire
Urmariti filmul subtitrat in limba romana mai jos:
Reporter: Profesore dr. Sucharit Bhakdi, sînteți specialist în boli infecțioase și microbiologie. Sînteți unul dintre cei mai des citați oameni de știință din cercetarea medicală a Germaniei. Azi vom vorbi despre coronavirus. Acest virus împrăștie frica în întreaga lume. Și în Germania, starea de urgență a impus restricții severe. Ce sînt coronavirușii?
Sucharit Bhakdi: Acești viruși coexistă cu animalele și oamenii pe întreaga planetă. Sînt o familie numeroasă. Ei pricinuiesc multe boli mărunte, des întîlnite, ale căilor respiratorii. Cel mai adesea, infecțiile rămîn subclinice, fără simptoame. Probleme grave apar aproape numai la pacienți bătrîni, cu alte boli cronice, mai ales de plămîni și inimă. Acum însă a apărut un nou membru, care împrăștie frica în lume. De ce? Noul COVID-19 a apărut în China și s-a răspîndit repede. Pare să producă un neașteptat de mare număr de morți. Au venit rapoarte alarmiste din Nordul Italiei, care corespundeau cu cele din China. Trebuie însă arătat că în marea majoritate a focarelor din alte părți ale lumii rata mortalității aparente se arată mult mai mică. Asemenea rate înalte precum 4, 5 sau 6% n-au fost atinse. De pildă în Coreea de Sud mortalitatea aparentă a fost 1%.
Reporter: De ce rată de mortalitate „APARENTĂ"?
Sucharit Bhakdi: Cînd pacienții au în același timp mai multe boli, un agent infecțios nu trebuie considerat singurul răspunzător pentru un deznodîmînt mortal. Asta s-a întîmplat cu COVID-19, dar asemenea concluzie e falsă și crează primejdia neglijării altor factori importanți. Rate diferite de mortalitate pot fi datorate unor situații locale diferite. De pildă, ce are în comun Nordul Italiei cu China? Răspuns: poluarea intensă a aerului. Este cea mai ridicată din lume. Nordul Italiei este China Europei. Plămînii locuitorilor de aici au fost afectați timp de zeci de ani și datorită acestu motiv situația nu este comparabilă cu alte zone.
Reporter: Referitor la Germania - virusul s-a răspîndit și la noi.
Da. Se răspîndește și în Germania. Ca urmare avem acum destule date să evaluăm adevărata primejdie a virusului în țara noastră.
Reporter: Asta au făcut experții și politicienii germani. A fost declarat cel mai înalt nivel de alertă și au fost luate măsuri preventive extreme.
Sucharit Bhakdi: Da, și asta e o mare tragedie. Pentru că toate aceste măsuri sînt fără rost. În primul rînd, întrebărilor importante li s-a răspuns. Prima întrebare: Poate acest virus să provoace boală serioasă la tineri și să omoare pacienții care n-au alte boli? Asta l-ar face diferit de celelalte virusuri din grupa corona. Răspunsul e limpede: NU. Avem 10000 de infecții raportate (18.03.2020). 99,5% au simptoame ușoare sau deloc. Aici mai putem vedea că este greșit și primejdios să vorbim despre 10000 de „pacienți". Ei nu sînt bolnavi cu adevărat. „Infecție" nu e același lucru cu „boală". Doar 50-60 au fost cu adevărat bolnavi și 30 au murit pînă azi. În 30 de zile. Avem o mortalitate aparentă a COVID-19 de un caz pe zi. Pînă acum. În cel mai rău scenariu care trebuie prevenit, conform autorităților, vom avea 1 milion de cazuri și poate 3000 de morți, în 100 de zile. Asta înseamnă 30 de morți pe zi. Scopul este să se evite acest „scenariu cel mai rău".
Reporter: Toate măsurile actuale urmăresc să încetinească răspîndirea virusului pentru a salva vieți.
Sucharit Bhakdi: Da. Dar noi deja analizăm scenariul cel mai rău - cu 30 de morți zilnic. 30 de morți pe zi poate părea foarte mult, dar trebui să ne gîndim că aici, în Germania, zilnic mor 2200 persoane cu vîrsta de peste 65 de ani. Trebuie să ne gîndim că unii dintre aceștia au avut coronaviruși. Nu se știe cîți. Putem presupune 1% (ceea ce sigur e prea puțin). Asta înseamnă 22 pe zi, purtători de coronaviruși normali. Și aceștia mor în fiecare zi. Singura diferență este că noi nu vorbim despre „morți datorită coronavirusului" pentru că știm că acești viruși nu sînt pricina principală a morții. Așadar, ce facem acum e să prevenim ca acești 22 să nu fie înlocuiți de 30 de pacienți cu COVID-19. Asta e ceea ce se întîmplă. Ne e frică că acei 1 milion de infectați ne vor da 30 de morți pe zi în următoarele 100 de zile, dar nu ne dăm seama că 20, 30, 40 sau 100 de pacienți pozitivi cu viruși din grupa coronavirușilor deja mor zilnic Au fost luate măsuri extreme pentru a evita apariția COVID-19 în locul altor viruși din grupa coronavirușilor
Reporteriță: Ce credeți despre toate aceste măsuri?
Sucharit Bhakdi: Le consider caraghioase, absurde și direct primejdioase. Concetățenii noștri mai bătrîni au tot dreptul să fie făcute eforturi ca ei să nu se afle printre cei 2200 care pleacă zilnic în ultima călătorie, Contactele sociale și evenimentele sociale, teatrul, muzica, călătoriile, vacanțele, sportul, toate acestea îi ajută să-și prelungească șederea pe Pămînt. Speranța de viață a milioane de oameni e scurtată. Apoi, impactul groaznic asupra economiei amenință existența a nenumărate persoane. Urmările asupra îngrijirii medicale sînt profunde. Deja serviciile către pacienții aflați în nevoie s-au redus, operații au fost anulate, clinicile medicale s-au golit, personalul medical s-a redus. Toate acestea vor avea un impact rău asupra întregii societăți. Pot doar să zic: Toate aceste măsuri duc la autodistrugere și sinucidere colectivă, pentru nimic altceva decît o nălucire. (Traducere: Marius Mihoc)
DIN ACEEASI CATEGORIE...
-
Noul președinte ANAF va fi Adrian Nicuşor Nica, actualul șef al Corpului de control al premierului
Noul președinte ANAF va fi Adrian Nicusor Nica, actualul șef al Corpului de control al premierului. El o va inlocui pe N ...
-
Breșă uriașă de securitate: Hackerii din Iran au pus mâna pe mesajele consilierilor lui Donald Trump
Hackerii avertizeaza ca ar putea incerca sa vanda e-mailuri de la consilierii președintelui american Donald Trump. Ameri ...
-
Super puterea mondială care a acaparat soarele. A instalat într-o lună panouri fotovoltaice cât toată Europa într-un an
China a stabilit un nou record mondial in domeniul energiei solare. A instalat 93 de gigawați de capacitate fotovoltaica ...
-
Exodul creierelor pe contrasens: Opt cercetători americani au devenit primii „refugiați științifici" în Europa
Mareția Americii a fost construita in timp și una dintre pietrele de temelie a fost atragerea celor mai stralucite minți ...
-
Zeci de mii de decese in perioada următoare: Europa se pregătește pentru cel mai mare val mare de morți din cauza caniculei. In total, sute de mii de persoane
Zeci de mii de persoane ar putea muri intre 30 iunie și 30 august din cauza valului de caldura extrem care lovește ...
-
Vlad Țepeș nu e inmormantat la Snagov, ci la Milano. A fost descifrată misterioasa inscripție de pe mormântul lui Dracula
Timp de zece ani unii cercetatori au emis ipoteza ca ramașițele prințului Vlad - care a trait intre 1431 și 1477, cunosc ...
-
Provocarea criminală care a trecut "pe sub radar" pe TikTok: Băiat de 12 ani mort după ce a acceptat "jocul cu eșarfa"
Un baiat de 12 ani și-a pierdut viața dupa ce a incercat o provocare virala periculoasa de pe rețelele sociale. Deși par ...
-
Medicul lui Netanyahu numit consilier de premierul Bolojan: "Sunt român și voi fi patriot până la finalul vieții!"
Dr. Herman Berkovits, medicul personal al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, a fost numit consilier onorific ...
-
Ghid Practic pentru camparea cu vehicule în România: Aventură pe patru roți
Romania, cu peisajele sale diverse și drumurile pitorești, reprezinta un paradis neexplorat pentru iubitorii de camping. ...
-
Kovesi intră tare în licitațiile organizate în România: anchetă de amploare, cu o fraudă de 100 de milioane de euro
Parchetul European (EPPO) din București a sesizat Tribunalul București, punand sub acuzare trei persoane - inclusiv unul ...
-
„Trumponomics": Economia mondială e în pragul unei schimbări epocale. Avertismentul analiștilor
Într-o lume economica din ce in ce mai fragmentata și tensionata, instituțiile financiare globale incep sa bata cu ...
-
Oamenii de știință avertizează că universul are un „buton de autodistrugere" care ar putea elimina viața într-o clipă
De-a lungul deceniilor, cosmologia a propus scenarii tot mai imaginative pentru modul in care s-ar putea sfarși universu ...
-
Adevărata dietă alimentară optimă pentru inimă. Studiul amplu pe 30 de ani care oferă claritate într-o dezbatere medicală veche
Un studiu amplu, desfașurat pe parcursul a trei decenii și avand aproape 200.000 de participanți, ofera claritate intr-o ...
-
Motivul incredibil pentru care un fost consilier local și-a bătut soția până a omorât-o. A declarat polițiștilor că a fost ucisă de un hoț care a intrat în casă
Un fost consilier local intr-un sat din județul Braila, și-a ucis in bataie soția din cauza ca nu muncea suficient. Barb ...
-
Dezvăluiri despre operatia la limită a Eleni Udrea. Adrian Alexandrov rupe tăcerea și prezintă firul evenimentelor: "Putea sa moară!"
Adrian Alexandrov, partenerul Elenei Udrea, a vorbit despre starea de sanatate a fostei ministre a Turismului, care a fo ...
-
Misterul de la Tunguska: "Cerul s-a despicat și întreaga parte nordică era acoperită de foc". Ce spune NASA despre cea mai puternică explozie văzută de om
Cel mai devastator și totodata șocant pentru cei care i-au vazut efectele a fost inregistrat pe 30 iulie 1908, in taigau ...
-
Cum utilizezi ChatGPT pentru a generarea unui venit lunar stabil: Metoda prin care poți câștiga peste 5.000 de dolari lunar
Potrivit unui articol recent publicat in Forbes de Rachel Wells, ChatGPT se dovedește a fi aliatul ideal pentru freelanc ...
-
Grupare de hoți români prinși după ce au comis mai multe jafuri: Furau coduri PIN și retrăgeau mii de euro de la bancomate
O grupare de hoți profesioniști, formata din doi barbați și o femeie de naționalitate romana, a fost destructurata in Pa ...
-
Fire sniper: "Suntem ţinta tirurilor unui lunetist" - mai multe persoane au fost ucise în SUA, într-o ambuscadă întinsă pompierilor care stingeau un incendiu
Cel putin doua persoane au fost ucise duminica in statul american Idaho, (nord-vest) intr-o ambuscada intinsa pompierilo ...
-
Ce manevra trebuie sa faci la aerul condiționat ca să consume mai puțin curent si sa te simti confortabil pe canicula
Radhika Khosla, profesor asociat la școala Smith de la Universitatea Oxford, susține ca aparatele de aer condiționat nu ...
-
Războiul Sfânt al Americii în profețiile apocaliptice care prezic conflictul religios cu Iranul
Cand vine vorba de viitorul conflictului dintre SUA și Iran, cei mai mulți oameni cauta indicii in fotografii prin satel ...
-
Românul care a îngrozit Berlinul: Polițiștii au spart ușa casei ororilor și au înghețat când au văzut sângele și cadavrele
Un bloc de locuințe din Berlin-Köpenick a devenit centrul unei povești șocante, dupa ce un barbat de origine romana ...
-
Un aureat al Premiului Nobel a fost înșelat de un taximetrist în București: i-a cerut 400 de euro pentru o cursă de la aeroport la un hotel din centru
Barbatul de 43 de ani care a inselat un cetatean nigerian, incasand de la acesta aproape 400 de euro pentru o cursa taxi ...
-
Români săltați de gărzi inarmate din pădurile Spaniei în timp ce dormeau. Polițiștilor nu le-a venit să creadă ce au găsit în duba pe care o păzeau
O operațiune de rutina s-a transformat intr-un film de acțiune pentru Garda Civila din Salamanca, care a descoperit opt ...
-
Elon Musk se simte trădat de Donald Trump ca si intreaga miscare MAGA: Este absolut nebunesc şi distructiv!
Miliardarul Elon Musk, antreprenor in domeniul tehnologiei, a criticat sambata ultima versiune a vastului proiect de leg ...
-
SEISM 2025: Câți oameni ar muri la un cutremur foarte mare în România. Raed Arafat a făcut un exercitiu pentru cel mai negru scenariu
Exercitiul SEISM 2025 a angrenat forte impresionante din tara si din strainatate, in vederea gestionarii cat mai bune a ...
-
Teoria care propune timpul tridimensional ca „structura primară a tuturor lucrurilor" ar putea unifica fizica cuantică și gravitația
Un om de știința de la Universitatea din Alaska Fairbanks (UAF) a propus o teorie a „timpului tridimensional" care ...
-
Moment tensionat cu Papa Leon: Un obiect l-a lovit în cap. Mulțimea a rupt bariera de securitate
Un moment extrem de tensionat a marcat ultima apariție publica a Papei Leon al XIV-lea, la un eveniment organizare de Zi ...
-
Spor de risc pentru mersul la WC în clădirea Guvernului: "Să știți că, în instituții publice, în toalete găsim stafilococ auriu"
Dupa ce Ilie Bolojan a anunțat taierea mai multor sporuri pentru bugetari, liderul angajaților din Guvern a venit cu un ...
-
Operațiune extrem de spectaculoasă în celebrul serviciu secret MI6: Scenariu de film pentru a identifica un spion al Rusiei
Sefii serviciilor secrete britanice au fost nevoiti sa lanseze una dintre cele mai delicate si riscante anchete de dupa ...
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu