Gripa nu mai sperie pe nimeni. Urmeaza "atacul ciupercilor". Agenții patogeni fungici suferă mutații extrem de periculoase pe măsură ce clima se schimbă!
Postat la: 04.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Asemenea unui complot post-apocaliptic de coșmar, creșterea temperaturilor determină mutația ciupercilor în moduri care nu numai că le fac hiper-infecțioase, ci și rezistente la medicamente.
Acest lucru este profund îngrijorător, pe măsură ce lumea noastră se încălzește, avertizează cercetătorul Jingjing Huang și colegii de la Universitatea Medicală din Nanjing, care au publicat recent o cercetare în Nature Microbiology, relatează Science Report. Pe măsură ce temperaturile globale se încălzesc, aceste schimbări morfologice ar putea crește riscul nostru de a întâlni ciuperci periculoase în viitor.
„Se crede că pericolul și importanța noilor agenți patogeni fungici sunt serios subestimate", scriu ei în noua lor lucrare: „Mutageneza (n.r., cf. Dex: proces de modificare a materialului genetic datorită unui agent mutagen) dependentă de temperatură poate permite dezvoltarea rezistenței pan-drog și a hipervirulenței la ciuperci și poate susține ideea că încălzirea globală poate promova evoluția de noi agenți patogeni fungici".
Infecțiile fungice provoacă deja aproximativ 3,75 milioane de decese anual, în ciuda faptului că majoritatea speciilor preferă temperaturi mult mai scăzute decât cele găsite în corpul nostru. Dar cercetările anterioare sugerează că forțarea ciupercilor să se adapteze la medii mai calde le poate modifica complet fiziologia. Oamenii de știință au identificat recent primele ciuperci cunoscute care ar fi apărut ca agent patogen din cauza schimbărilor climatice: Candida auris.
Pe măsură ce alte ciuperci devin mai tolerante la căldură, cum se crede că are Candida auris, mai multe specii vor găsi în corpurile mamiferelor un adăpost „ispititor" de protecție în care se pot dezvolta.
Înregistrările cu privire la infecțiile fungice din 96 de spitale din China între 2009 și 2019 au arătat un grup de ciuperci care nu fuseseră niciodată cunoscute la om. Rhodosporidiobolus a apărut independent în două cazuri neînrudite. Tulpina NJ103 a fost izolată de la un bărbat imunodeprimat în vârstă de 61 de ani, care a murit din cauza insuficienței multiple de organe, în ciuda tratamentelor antifungice cu fluconazol și caspofungin. Tulpina TZ579 a fost izolată de la un bărbat de 85 de ani, care a murit din cauza insuficienței respiratorii, după tratament cu fluconazol.
Cercetătorii au izolat opt specii diferite de Rhodosporidiobolus și le-au expus la temperatura medie a corpului uman de 37 ° C (98,6 ° F) în laborator. Speciile R. fluvialis și R. nylandii au tolerat ambele căldură bine - la R. fluvialis, mediul fierbinte a declanșat chiar trecerea de la o formă de drojdie cu o singură celulă la o fază colonială mai agresivă. Ambele specii au prosperat în mod similar atunci când au fost injectate în șoareci.
În forma sa colonială, R. fluvialis nu numai că a prosperat în condiții mai calde, dar a fost mai rezistent la celulele macrofage imune, ucigând mai multe dintre ele, mai degrabă decât să fie ucis de ele. Atât R. fluvialis, cât și R. nylandii sunt, de asemenea, rezistenți la trei dintre cele mai frecvent utilizate medicamente antifungice - fluconazol, caspofungin și amfotericina B.
„R. fluvialis este sensibil la 5-fluorocitozină; totuși am descoperit că R. fluvialis a fost capabil să genereze rapid mutanți rezistenți la 5-fluorocitozină", explică cercetătorii. „Viteza rezistenței complete la R. fluvialis a fost remarcabilă".
Huang și colegii săi au găsit o substanță la care Rhodosporidiobolus nu părea să se adapteze la fel de ușor: polimixina B - un bactericid aprobat de FDA. Din păcate, acest medicament este toxic pentru neuroni și celulele rinichilor. Sunt necesare urgent, arată concluzia studiului, multe opțiuni fungicide.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Ce condiții se cer de la românii care pot lua 200.000 de EURO de la stat
Guvernul român a lansat în 2025 un program dedicat susținerii agriculturii, numit „Prima Seră", care are ca scop transformarea sectorului agricol și asigurarea consumului de legume și fructe românești pe tot parcursul anului. Inițiativa vizează reducerea dependenței de importuri și oferirea de produse pentru români, indiferent de sezon.
-
După scandalul cu mașina urmează cel cu casa? David Popovici are o nouă locuință într-un complex de vile. Cât costa imobilul
David Popovici se va avea o locuință în unul dintre cele mai noi complexuri de vile din apropiere de București.
-
Hipercar electric din China, filmat în timp ce sare peste gropi și alte obstacole în timp ce se conduce singur VIDEO
Yangwang U9, un hipercar electric cu un preț de aproximativ 236.000 de dolari, aparent poate sări peste gropile din asfalt în timp ce se conduce singur.
-
Vladimir Putin îl felicită pe Donald Trump și spune că dorește o „pace durabilă" în Ucraina
Președintele rus Vladimir Putin l-a felicitat luni pe președintele ales al SUA, Donald Trump, cu doar câteva ore înainte de învestirea sa în funcție, declarându-se „deschis dialogului" cu privire la Ucraina în vederea obținerii unei „păci durabile", la trei ani după ce și-a lansat asaltul asupra vecinului său.
-
Forumul Economic Mondial afirmă că 41% dintre companiile din întreaga lume se pregătesc ca IA să reducă forța de muncă până în 2030
Potrivit unui sondaj al Forumului Economic Mondial, 41% dintre angajatorii din întreaga lume intenționează să își reducă forța de muncă pe măsură ce AI automatizează anumite sarcini.
-
Soros a „pierdut bătălia în America", spune premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump a „eliberat" SUA de influența lui George Soros, forțându-l să se retragă în Europa, potrivit premierului ungar. Viktor Orban a susținut că victoria lui Trump în alegeri a fost o înfrângere majoră pentru mogulul globalist și aliații săi din Partidul Democrat, care încercau să arunce America într-o „frenezie de gen".
-
Christine Lagarde Memo: Persoanele în vârstă reprezintă un risc semnificativ de povară financiară pentru economia mondială
Memoriul „Christine Lagarde Memo: FOR YOUR EYES ONLY, from 'the Coalition'" este o notă care discută preocupările legate de «longevitate» și impactul acesteia asupra economiei globale.
-
Oamenii de știință trag un semnal de alarmă cu privire la utilizarea țânțarilor pentru vaccinarea oamenilor
Cercetătorii din Țările de Jos au dezvoltat un vaccin împotriva malariei folosind țânțarii pentru a injecta în oameni paraziți de malarie modificați genetic. Criticii subliniază că, pe lângă pericolele grave pe care le prezintă, conceptul reprezintă o încălcare a consimțământului informat.
-
Preotul Ciprian Mega a fost invitat oficial la investirea lui Donald Trump
Părintele Ciprian Mega se află la Washington DC, acolo unde a fost invitat să ia parte la ceremonia de investitură a președintelui SUA, Donald Trump.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Descoperirea unui misterios sarcofag egiptean cutremură lumea arheologică
- 2.Grupul Rockefeller face profeții spectaculoase: "Națiuni considerate fără speranță, precum Portugalia și Grecia, sunt acum luminile continentului"
- 3.Franța pe cale de a deveni o superputere a aurului datorită unei descoperiri revoluționare
- 4.Practică cu adevărat șocantă: soldații nord-coreeni, aliați ai Rusiei în Ucraina, recurg la metode îngrozitoare de identificare a minelor
- 5.Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
- 6.Mașina care bate toate recordurile și costă doar 15.000 de dolari se vinde deja pe piața din China si vine in Europa.
- 7.Fost deputat PSD și șef al PUSL Vrancea i-a zburat creierii cu cinism unui tânăr aflat pe domeniul său de vânătoare
- 8.Boala Ursulei von der Leyen are legatura cu vaccinurile mARN Covid. Pe 6 ianuarie 2025 are termen in procesul legat de SMS-urile cu Alfred Bourla de la Pfizer
- 9.Cel mai puternic om din lume îți spune ce se va întâmpla cu economia în 2025. Gigantul BlackRock dezvăluie în ce trebuie să investești
- 10.Timp de 500 de ani am privit lumea în mod incorect. Această hartă premiată este cea mai precisă imagine a Pământului creată vreodată
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu