Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
În România a fost omologată mașina care merge cu apă. Cât km poti merge cu 1L de H2O VIDEO

Postat la: 08.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Florin Călăuz, din Baia Mare, a montat pe autoturismul său Dacia un dispozitiv care îi permite să parcurgă 10.000 de kilometri cu doar un singur plin de motorină.

Florin Călăuz a realizat o invenție bazată pe apă plus hidroxid de sodiu, iar dispozitivul l-a montat pe mașina sa, o Dacia Logan. "Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorina pot face drumul din Baia Mare pana la Constanta, dus-intors si din nou pana la malul marii", a declarat inventatorul. El spune că folosind un litru de apă plus hidroxid de sodiu a parcurs 10.000 de kilometri.

"Vorbim de apa plus hidroxid de sodiu. Aparatul face hidroliza apei, realizează hidrogen care merge la galeria de admisie si oxigenul va ieși pe țeava de eșapament, scăzând poluarea. Hidrogenul prin ardere dezvolta o putere calorică mai mare de șase ori față de oricare alt combustibil ca benzina, motorina sau GPL, în acest fel crescând și puterea motorului, scăzând consumul de carburant pentru ca în ardere se folosește hidrogen", a mai declarat inventatorul Florian Călăuz.

loading...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE