Numirea lui Călin Georgescu la ONU, un mister de stat. „Nu au fost identificate documente"
Postat la: 30.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Ministerul Afacerilor Externe a transmis că nu a găsit documente în arhivă care să lămurească modul în care a ajuns Călin Georgescu, câștigătorul primului tur al alegerilor prezidențiale, să ocupe o funcție importantă la Organizația Națiunilor Unite. Totuși, la vremea respectivă, Externele lăudau numirea acestuia pe lângă Consiliul pentru Drepturile Omului.
În propriul CV, Călin Georgescu scrie că a lucrat la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului între 2011 și 2013. Numirea acestuia la organizația internațională era prezentată drept un „succes" în 2010, într-un comunicat de la Ministerul Afacerilor Externe.
„Consiliul ONU pentru Drepturile Omului (CDO) de la Geneva a desemnat, la data de 18 iunie 2010, în funcţia de Raportor special ONU pentru efectele adverse ale transportului de produse şi deşeuri toxice şi periculoase asupra realizării drepturilor omului, candidatul din partea României, domnul Călin Georgescu. Este primul mandat tematic obţinut de România de la înfiinţarea CDO, în 2006. Durata mandatului este de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii", anunța MAE, în iunie 2010.
La acel moment, MAE spunea că „succesul marcat prin alegerea reprezentantului român se datorează atât elementelor de pregătire şi experienţă personale ale candidatului, cât şi importanţei pe care România o acordă domeniului respectării şi promovării drepturilor omului". Georgescu ar fi fost selectat, împreună cu alți șapte raportori, dintr-un lot de 290 de candidați. Numele său apare și într-un comunicat al Consiliului, de la data numirii.
Pe pagina Consiliului pentru Drepturile Omului se menționează faptul că acesta a lucrat ca raportor între 2010 și 2012, în timp ce CV-ul său menționează intervalul 2011-2013, mai scrie sursa citată.
Ministerul Afacerilor Externe spune că a transmis trei nume către Consiliu pentru ocuparea funcției, dar nu a furnizat Digi24 informații cu privire la cine a făcut numirea.
„În cursul anului 2010, Ministerul Afacerilor Externe a transmis OHCHR trei candidaturi din partea României pentru trei dintre cele șase posturi vacante. Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, după parcurgerea procedurilor specifice, l-a selectat pe domnul Călin Georgescu în calitate de Raportor special ONU pentru efectele adverse ale transportului de produse şi deşeuri toxice şi periculoase asupra realizării drepturilor omului. În arhiva MAE nu au fost identificate documente care să ateste procedura de identificare a candidaturii domnului Călin Georgescu pentru această poziție", arată răspunsul transmis pentru sursa citată.
Fostul ministru Teodor Baconschi, care a fost șef la Externe în timpul guvernării lui Emil Boc, spune că nu îl cunoaște pe Georgescu și că nu a făcut propunerea pentru ONU.
„Se poate să fi fost o recomandare din partea României (...), dar eu nu rețin să fi fost o propunere formală a României. Cred că totuși el s-a lipit de această funcție temporară pe cont propriu, nu cred să fi fost o chestie de algoritm politic regional sau național. Nu am avut o discuție formală pe tema asta. Nici nu-l cunosc, adică nu l-am întâlnit niciodată", a spus fostul șef al diplomației.
Înainte de a ajunge raportor special la ONU, Georgescu a lucrat pentru MAE. În 2004, a fost încadrat consilier personal al lui Mircea Geoană, pe atunci ministru de Externe, conform precizărilor Ministerului pentru Europa FM. Tot în acel an a fost angajat cu contract individual de muncă la MAE și a fost numit director la Direcția Organizații Economice Internaționale. În iunie 2005, acesta a demisionat, după ce conducerea de la Externe s-a schimbat, șef peste diplomație fiind Mihai Răzvan Ungureanu.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Estimarile rezultatelor finale de la alegerile parlamentare: PSD e obligat sa faca majoritate si guvern cu USR, PNL si UDMR
Rezultaul mediu al exit-pollurilor la alegerile parlamentare prezinta o distributie a voturilor relativ la fel pentru Camera Deputatilor si Senat. Considerand acest fapt, ca si marja de eroare, dar si faptul ca estimarile sunt de la ora 20,00, putem spune ca procentele (fara voturile din diaspora) se prezinta in felul urmator:
-
Cum vede Donald Trump să rezolve problema cu BRICS: "Să găsească un alt fraier!"
Donald Trump a ameninţat sâmbătă ţările BRICS cu taxe vamale de "100%" dacă vor încerca să submineze dominaţia dolarului, în contextul în care unele dintre aceste state iau în calcul renunţarea la dolar în comerţul internaţional.
-
Trump s-a consultat cu liderul de la Budapesta: Viktor Orban devine o punte de negociere pentru Ucraina
Președintele ales al SUA, Donald Trump, a purtat mai multe conversații telefonice cu premierul ungar Viktor Orban începând cu 5 noiembrie. Oamenii din interiorul guvernului ungar au dezvăluit că Trump a cerut părerea lui Orban cu privire la strategiile de a pune capăt războiului din Ucraina.
-
De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
Ascensiunea fulminantă a lui Călin Georgescu, candidatul independent care a dat toate calculele peste cap după ce s-a calificat, de pe primul loc, în finala prezidențială cu Elena Lasconi, a ridicat multe semne de întrebare.
-
O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
Alegerile prezidențiale din România au captat atenția astrologilor din întreaga lume, care analizează cu interes aliniamentele astrale și oferă previziuni despre rezultatul celui de-al doilea tur.
-
O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
Îmbătrânirea populației globale pune deja presiune asupra finanțelor publice, iar agențiile de rating avertizează că declinul demografic, fără reforme urgente, va complica accesul guvernelor la finanțare și va forța creșteri semnificative ale taxelor pentru cetățeni.
- SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
-
Continuă să se împuște politistii de alegeri. Un al treilea caz - și-a tras un glonț în birou. Alti doi s-au impuscat in cap!
Un alt poliţist a fost găsit duminică împuşcat în zona capului, în sediul Poliţiei Oraşului Abrud. Mai devreme, un politist din Iasi s-a impuscat in cap, iar saptamana trecuta, in primul tur al alegerilor, un politist din Giurgiu si-a tras un glonț in cap.
-
De unde ii vin lui Călin Georgescu controversatele idei pe care le are. Candidatul face valuri intr-un interviu în beznă din presa britanică
Pentru un om acuzat de adversarii săi că a târât România - patria fictivului Conte Dracula - în întuneric, a părut potrivit ca Călin Georgescu să acorde un interviu rar săptămâna aceasta în timpul unei pene de curent, notează ziarul britanic The Times.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 2.Germania se afă într-o pană de curent ecologic cu consecințe uriașe: Se prăbușeste intregul proiect REPowerUE
- 3.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 4.Ce înseamnă pentru Europa sistarea gazelor rusesti catre Austria. Suntem în pragul unei noi crize energetice catastrofale?
- 5.S-a impus taxă pentru românii care scot bani cash de la bancomate! Iată care este motivul
- 6.Șoșoacă: "Pe Simion l-am prins in pat cu șoferul la hotel. Aveam cameră perete-n perete cu el, nu e prea straight, dimpotrivă!" VIDEO
- 7.Cea mai intrigantă teorie a conspirației: O carte scrisă la anul 1896 ar dovedi că Donald Trump e Ultimul Presedinte al SUA inainte de Sfârșitul Lumii
- 8.O nouă măsură pentru a descuraja încălzirea pe gaze și folosirea mașinii personale: UE introduce o taxă pe carbon aplicabilă gazelor din gospodărie și combustibililor auto
- 9.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 10.Consecințele revenirii la putere a lui Donald Trump, cum vor evolua războaiele planetare
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu