Sondaj: Procentul românilor care nu cred că Rusia este vinovată pentru invadarea Ucrainei e printre cele mai mari din Europa!
Postat la: 19.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Procentul românilor care nu cred că Rusia este vinovată pentru invadarea Ucrainei este printre cele mai mari din UE, arată un sondaj ECFR (Consiliul European pentru Relații Externe), publicat ieri. Sondajul a fost efectuat în zece state europene, între finalul lunii aprilie și începutul lunii mai. El a fost efectuat online pe eșantioane reprezentative între 500 și 1.000 de persoane, în funcție de țară, și are o eroare de 3-4%, în funcție de mărimea eșantionului.
Majoritatea zdrobitoare a românilor consideră că Rusia este vinovată de invazia din Ucraina, dar procentul care blamează Ucraina, UE sau SUA este printre cele mai mari din Europa. Doar în Italia el este mai mare. Astfel, 21% dintre români cred că principalul responsabil pentru conflict este „Ucraina, UE sau SUA", iar 24% consideră că acest grup de state stă în calea păcii, nu Rusia. În Italia, procentele sunt de 27% și, respectiv, 35%. Autorii sondajului punctează diferențele mari de percepție între România și Polonia. Circa 83% dintre polonezi dau vina pe Rusia pentru conflict; în România doar 58%. Și mai important, 74% dintre polonezi văd Rusia drept cel mai mare obstacol în calea păcii, în timp ce doar 42% dintre români au această perspectivă.
„Cele două țări sunt pe două planete diferite când vine vorba de preferința lor pentru pace sau justiție. După cum s-a menționat, Polonia este singura țară din sondaj în care tabăra Justiției prevalează în mod clar față de tabăra Păcii (41% la 16%). România - alături de Franța, Germania, Italia, Suedia și Spania - manifestă o preferință clară pentru pace față de justiție (42% față de 23%). Polonezii sunt printre cei mai fermi șoimi din Europa, iar românii printre cei mai deciși porumbei. În Polonia, 77% doresc să întrerupă toate legăturile economice cu Rusia; în România, doar 45%. Circa 74% dintre polonezi susțin încetarea completă a importurilor de combustibili fosili din Rusia, față de 51% în România.
În mod similar, 71% dintre polonezi - spre deosebire de doar 39% dintre români - doresc să întrerupă toate legăturile diplomatice cu Rusia. Circa 73% dintre polonezi - față de doar 40% în România - susțin încetarea oricărui contact cultural cu Rusia", arată analiza ECFR. Doar 64% dintre respondenții din România susțin eforturile Guvernului de relocare a refugiaților ucraineni, acesta fiind cel mai scăzut răspuns dintre toate țările participante la sondaj. În Finlanda a fost de 91%, în Suedia de 90%, în Portugalia și Spania de 83%, în Germania de 76% și în Polonia de 71%.
„Polonezii și românii diferă și prin forța solidarității pe care o simt cu Ucraina. De exemplu, 71% dintre polonezi - 54% dintre români - sprijină acordarea de mai multă asistență economică Ucrainei. În ceea ce privește trimiterea de arme suplimentare în Ucraina, 78% dintre polonezi sunt pentru, doar 46% în România. Cele două țări diferă cel mai semnificativ în ceea ce privește ideea de a trimite trupe în Ucraina: Polonia este printre puținele țări în care sprijinul pentru această opțiune predomină (...) cu 46% față de 30%. Românii se opun trimiterii de trupe într-un procent de 44% față de 26% care sunt pentru", mai explică ECFR.
DIN ACEEASI CATEGORIE...

ULTIMA ORA
- In alte timpuri ar fi fost gratiat: Un condamnat la moarte din SUA care a supraviețuit execuției cu otravă va fi intoxicat cu azot pur
-
Președintele Iranului: Normalizarea relaţiilor dintre Israel şi Arabia Saudită, „o lovitură de pumnal în spatele palestinienilor"
Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a avertizat miercuri seară la New York că o eventuală normalizare a relaţiilor dintre Israel şi Arabia Saudită ar constitui o trădare a cauzei palestiniene.
-
Australia deschide o anchetă privind modul în care a gestionat pandemia de COVID-19
Australia a anunţat joi o anchetă despre felul în care această ţară a gestionat pandemia de COVID-19, vizând mai ales restricţiile drastice de călătorie şi începutul lent al campaniei sale de vaccinare împotriva noului coronavirus.
-
Mii de avioane sunt în pericol: o companie a vândut piese neverificate și cu acte false
Producătorul de motoare cu reacţie CFM International a declarat miercuri că mii de componente pentru motoare de avioane ar fi putut fi vândute cu documente false de către un distribuitor britanic, în timp ce rezultatele unei anchete asupra pieselor certificate fals au ajuns la Înalta Curte din Londra.
-
Arabia Saudită anunță că va cumpăra bomba nucleară
Arabia Saudită se va dota cu arme nucleare, dacă Iranul o va face primul, a declarat miercuri prinţul moştenitor saudit Mohammed Bin Salman (MBS) într-un interviu acordat televiziunii americane Fox News, în care a mai spus că ţara sa se apropie de o normalizare a relaţiilor cu Israelul.
-
Ce este drogul HHC: în România se vinde la liber în mall-uri și pe internet, dar este extrem de periculos
Hexahidrocanabinol (HHC) este un drog care a apărut pe piață în anul 2022 și a devenit extrem de popular în rândul consumatorilor de canabis. Această substanță halucinogenă se vinde lega, la liber, în țigările pentru vapat, asta pentru că producătorii au speculat o lacună legislativă și introduc cantitatea minimă de canabis. Totuși, HHC este un derivat de canabis, care are efecte halucinogene și oferă aceleași senzații.
-
TOP 5 activităţi relaxante pe care le poţi face în perioada sarcinii
Venirea pe lume a unui copil este un motiv de mare bucurie. Bineînţeles, asta implică şi o mulţime de schimbări, în special pentru viitoarele mame. Perioada sarcinii este diferită pentru fiecare femeie în parte, însă de obicei, aceasta este încărcată de emoţii de toate felurile. De aceea, este foarte important să găseşti timp pentru relaxare atunci când urmează să devii mama.
-
Ursula cere o aplicație de Identitate Digitala care să stocheze totul: date personale, administrative, medicale, de card, permis de conducere etc
Ursula von der Leyen a facut un apel în cadrul summit-ului G20, la capitolul „Un viitor". Ea a cerut înființarea unei autorități pentru reglementarea Inteligenței Artificiale și a sistemelor de identitate digitală similar pașaportului vaccinal.
-
Putin - războiul diamantelor în schimbul armelor: Moscova vrea minele Grupului Wagner
Este un adevărat "război al diamantelor", care se poartă în umbra conflictului din Ucraina și traversează cel puțin trei continente: Asia, Europa și Africa. Uniunea Europeană se pregătește să ceară liderilor G7 să interzică diamantele rusești, aplicând efectiv sancțiuni și pentru pietrele brute și netăiate, care inundă piața globală și provin din minele Federației, care este cel mai mare furnizor din lume.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.România lui Klaus Schwab: Cele 16 orașe care vor să elimine total carnea, lactatele și mașinile cu combustie
- 2.Lovitura OMS: în noiembrie lista cu „vaccinurile obligatorii pentru a trece granițele" VIDEO
- 3.Grădinițele din Germania oferă "camere de masturbare" pentru copii
- 4.Predicția celebrului Carl Sagan, adeverită după 28 de ani. Este înfricoșător: Lumea bântuită de demoni
- 5.Profeția a lui Petrache Lupu, făcută la Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului din 1 octombrie 1936, se adeverește chiar sub ochii noștri!
- 6.Masonul Piedone imbratisează tezele globaliste si preceptele lui Klaus Schwab: vrea să facă din Sectorul 5 primul Smart City din România
- 7.Big Pharma lui Bill Gates ne anunță că urmează un "tsunami ARN mesager" inclusiv pentru bolile de inimă și cancer
- 8.Reincepe Vacciniada! Un nou ser ARNm împotriva Covid va fi autorizat în Europa pentru varianta Eris
- 9.Europa e la un pas de faliment: "Este un scenariu benign!"
- 10.Datele CDC arată că vaccinurile COVID-19 pot reduce speranța de viață a bărbaților cu 24 de ani
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu