Suspect într-un dosar pe fonduri europene, Alexandru Cumpănașu a primit un nou contract cu bani UE de la Primăria Alexandria
Postat la: 24.11.2020 - 09:08 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Licențe de software, infrastructură hardware și servicii de instruire a personalului - iată oferta asociației lui Alexandru Cumpănașu pentru Primăria Alexandria. Totul în schimbul a aproape patru milioane de lei, din fonduri europene, pe care administrația locală îi vrea cheltuiți pentru aducerea instituției la o funcționalitate optimă pe linie informatică.
Dar Alexandru Cumpănașu este acum suspect într-un dosar legat tocmai de cheltuirea fondurilor europene. Mai precis, procurorii suspectează că Alexandru Cumpănaşu ar fi minţit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului "Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local" (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.
În vara acestui an, Primăria Alexandria a obținut bani europeni din Fondul Social European pentru simplificarea interacțiunilor dintre cetățeni și administrația publică locală. Singurul ofertant a fost Asociația pentru Implementarea Democrației, înființată în anul 2004 și condusă de Alexandru Cumpănașu. În decembrie 2019, Alexandru Cumpănaşu, fost candidat la prezidenţiale, a fost făcut suspect într-un dosar al DNA Constanța pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA. Dosarul e încă în lucru.
Cumpănașu a fost acuzat de fraudă cu fonduri europene, fiind acuzat de procurori că ar fi mințit că are studii superioare pentru ocuparea postului de expert în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local" (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.
Valoarea totală eligibilă a proiectului implementat la Alexandria este de 3.902.800,80 lei, din care 3.306.220,95 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014 - 2020, Axa prioritară 2: Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectivul Specific 2.1: Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP, în cadrul Cererii de Proiecte POCA/661/2/1 (CP13/2019 pentru regiunile mai puțin dezvoltate).
În 2013, asociația lui Cumpănașu a fost partener cu Ministerul Dezoltării, condus atunci de Liviu Dragnea, în proiectul „Politici anticorupţie pentru cetăţean, într-o administraţie responsabilă" (PCAR). Asociația pentru Implementarea Democrației are în lucru încă două proiecte similare, cu primăriile sectoarelor 3 și 5 din București, câștigate în anii 2019, ambele cu valoarea de peste 3 milioane lei.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Cersetoarea româncă analfabetă care a invins Elvetia la CEDO. Femeia intra in istoria jurisprudentei europene
Violeta Sibianca Lacatus, o tanara din satul Pinticu, judetul Bistrita-Nasaud, va ramane in istoria jurisprudentei europene dupa victoria importanta in fata statului elvetian la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).
-
Continuă jafurile in trafic: Un şofer a fost tâlhărit în miezul zilei. Hotii i-au blocat maşina şi i-au furat borseta
Tot mai multe jafuri se petrec in trafic sau pe drumuri laturalnice. Mai mulţi bărbaţi sunt cercetaţi pentru tâlhărie la drumul mare. Aceştia au blocat o maşină pe un drum din Crevedia, aproape de o pădure, şi au încercat l-au jefuit pe şofer. Şoferul a filmat totul, iar înregistrarea a ajuns la poliţişti, care au demarat o anchetă.
-
Dragnea si Mazăre se pot vaccina înaintea populaţiei generale. Guvernul a stabilit că deţinuţii au prioritate la imunizarea anti-Covid
Deţinuţii din România se vor putea vaccina înaintea populaţiei adulte din România care nu s-a încadrat în prima şi a doua etapă a campaniei. Conform Hotărârii de Guvern publicate în Monitorul Oficial săptămâna aceasta, care modifică strategia naţională de vaccinare, persoanele private de libertate au fost incluse în etapa a treia A, alături de lucrătorii din HoReCa, bancheri, coafeze, bibliotecari sau casieri.
-
Româncă în Italia maltratată şi forţată de soţ să facă sex cu un alt bărbat în timp ce el privea
O româncă de 37 de ani a trecut prin momente de coşmar în Italia, ea fiind maltratată şi abuzată de fostul ei soţ şi de un amic al acestuia, ambii de naţionalitate română.
-
Muncitor roman din Italia a ucis cu sange rece un membru marcant al Mafiei pe motiv ca a fost nevoit sa-si apere nepotul
Un roman din Italia, simplu muncitor, a ajuns in bataia reflectoarelor dupa ce a ucis un mafiot italian. Initial, s-a crezut ca ar fi o razbunare, dupa ce victima acceptase sa colaboreze cu judecatorii italieni si se aflase ani la rand intr-un program de protectie pentru martorii importanti.
-
Uriasa descoperire despre începuturile omului pe teritoriul României si cimitirului giganţilor de pe malul Prutului
Teritoriul de astăzi al României a luat naştere acum 100 de milioane de ani. A fost locuit de oameni, însă, cu mult mai târziu. Zeci de milioane de ani, spaţiul carpato-danubiano-pontic s-a aflat sub apele întinsei Mări Tethys, abia în acum 1.8 milioane de ani în urmă existând premisele răspândirii vieţii odată cu ridicarea Munţilor Carpaţi şi retragerea totală a apelor către mări mărginaşe, printre care şi viitoarea Mare Neagră.
-
Vanat de Securitatea lui Ceaușescu pentru ca s-a intors cu 256 de stilouri chinezesti din Bangladesh
Stilourile chinezesti erau pe lista produselor dorite si cautate de romani in regimul comunist al lui Nicolae Ceausescu. Cumparate pentru folosinta personala, potrivite si pentru a fi facute cadou, dar si pentru "atentii" pentru a facilita rezolvarea unor probleme.
-
Povestea lui "Einstein din Bihor" caruia Elena Ceauşescu i-a furat invenţiile
Ernest Weiss Váradi s-a născut pe 15 februarie 1910, în Oradea într-o familie de intelectuali, după cum se arată în biografia semnată de profesorul şi publicistul Iosif Popa, care i-a fost prieten apropiat.
-
Fete pacalite pe internet de pradatori sexuali. Cazul copilei de 10 ani din Pitesti salvate in extremis de tatal care i-a gasit mesajele pe Instagram
O sentinta pronuntata de Judecatoria Pitesti in cursul lunii ianuarie 2021, intr-un dosar de racolare a minorilor in scopuri sexuale, arata pericolele care ii pandesc pe copii pe retelele sociale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Omul care a inventat Internetul e scârbit de controlul Facebook si Google. El construieste un "Nou Internet" in care utilizatorii au controlul si nu companiile Big Tech
- 2.Revista germana "Stern" publica o coperta care i-a scandalizat pe mulți: "Se pregateste o noua religie concepută de Cartelul Global Medical"
- 3.Toate clădirile ce vor fi construite din 2021 trebuie să aibă consum energetic aproape de zero
- 4.Jandarmeria e incapabilă sa explice discriminarea intre slujbele religioase si manifestarile culturale legat de numarul de participanti
- 5.Franţa a depistat două grupuri cu risc ale tulpinii britanice a coronavirusului
- 6.Cât timp vor mai putea călători românii în Marea Britanie doar cu buletinul
- 7.Spitalul din România unde niciun medic nu s-a vaccinat anti-Covid
- 8.Superstiții și tradiții de Anul Nou. Să aveți bani, să nu mâncați carne de pasăre
- 9.Patru romani au furat tabla de pe zeci de biserici din Anglia provocand pagube de 2 milioane de lire
- 10.Cîțu oferă în plus la leafa minima 2 lei pe zi. Începutul austerității?
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu