TOP 5 activităţi relaxante pe care le poţi face în perioada sarcinii
Postat la: 21.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Venirea pe lume a unui copil este un motiv de mare bucurie. Bineînţeles, asta implică şi o mulţime de schimbări, în special pentru viitoarele mame. Perioada sarcinii este diferită pentru fiecare femeie în parte, însă de obicei, aceasta este încărcată de emoţii de toate felurile. De aceea, este foarte important să găseşti timp pentru relaxare atunci când urmează să devii mama.
Ai o mulţime de variante din care să alegi când vine vorba de relaxare, de la activităţi pe care le poţi face cu familia şi până la activităţi pe cont propriu.
Iată TOP 5 metode prin care te poţi relaxa pe perioada sarcinii:
Masajul
Masajul este o activitate excelentă pentru relaxare. Acesta are efecte beneficii asupra sănătăţii şi este demonstrat că ajută la gestionarea stresului şi la inducerea unei stări de linişte. Există o mulţime de locuri unde te poţi bucura de un masaj, de la clinici specializate şi până la saloane de beauty care oferă astfel de servicii.
Este foarte important să ceri sfatul medicului înainte de a merge la masaj, pentru a te asigura că nu îţi este contraindicat. Mai apoi, alege un salon ce oferă masaje pentru gravide, deoarece nu toate tipurile de masaj sunt indicate pe perioada sarcinii.
Cumpărăturile
Cumpărăturile pe perioada sarcinii nu sunt doar utile, ci pot fi şi o metodă de a te relaxa. Poţi să pregăteşti din timp lista de cumpărături pentru venirea pe lume a bebeluşului, iar mai apoi să te bucuri de sesiuni de shopping în magazinele preferate.
Poţi achiziţiona din timp o mulţime de produse pentru cel mic, cum ar fi hamul pentru bebe. Un ham pentru bebe este super util în primul an de viaţă al celui mic. În plus, cu ajutorul unui ham de bebe poţi să te mişti mai uşor, fără să stai departe de micuţ.
În afară de ham pentru bebe mai poţi achiziţiona hăinuţe, produse de îngrijire, mobilier, dar şi jucării pentru primele luni de viaţă ale copilului.
Tu alegi ce tip de cumparaturi preferi să faci: online sau în magazinele fizice. Ambele au farmecul lor, însă depinde de gusturile tale, dar şi de timpul pe care-l ai la dispoziţie. Cea mai bună idee este să combini ambele tipuri de shopping, astfel încât să nu te oboseşti prea tare.
Journaling
Scrisul poate avea efect terapeutic, în special atunci când treci prin perioade pline de schimbări şi transformări. Te poate ajuta să îţi aşterni emoţiile, gândurile şi ideile pe hârtie în perioada sarcinii. Nu ai nevoie decât de un caiet, o agendă sau chiar de laptop, de un loc liniştit şi de puţin timp la dispoziţie.
Tu decizi cât de des vrei să scrii, dar şi cât de mult. Unele persoane scriu zilnic pagini întregi, în timp ce pentru altele este suficient să scrie o pagină pe săptămână.
Activităţi creative
Te poţi relaxa cu ajutorul multor activităţi creative pe perioada sarcinii. Multe dintre ele se pot realiza acasă. Spre exemplu, poţi alege să pictezi acasă, să desenezi sau să confecţionezi obiecte handmade. De asemenea, poţi opta pentru seminarii de teatru sau muzică, în funcţie de modul în care îţi place să îţi exprimi creativitatea.
Cărţi şi filme bune
Este o idee bună să iei pauze doar pentru tine înainte de venirea pe lume a celui mic. Astfel, este momentul să te bucuri de cărţi şi filme bune, oricât şi oricând îţi doreşti. Desigur, nu este o idee bună ca acestea să îţi ocupe toate zilele, însă este important să găseşti timp şi pentru micile plăceri. Poţi citi pe canapea sau pe terasa o carte bună, poţi merge la cinema sau chiar să binge watch un serial acasă pe perioada weekend-ului.
Să găseşti timp pentru tine şi pentru micile bucurii este esenţial atât în viaţa de zi cu zi, cât şi pe durata sarcinii. Alege ceea ce ţi se potriveşte, fie că optezi pentru filme, masaje sau sesiuni de shopping.
DIN ACEEASI CATEGORIE...

ULTIMA ORA
-
Sefa Trezoreriei americane: "SUA o să fie responsabile pentru înfrângerea Ucrainei dacă Congresul nu aprobă finanțarea!"
Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat că Statele Unite vor fi „responsabile pentru înfrângerea Ucrainei" dacă Congresul nu aprobă cea mai recentă cerere de finanțare de mai multe miliarde de dolari a administrației Biden pentru țara devastată de război.
-
Firma lui Bogdan Chireac va încasa 26.000 de euro pentru un logo la STB
Societatea de Transport București a cumpărat, prin încredințare directă, servicii pentru realizarea unui nou logo și un nou slogan pentru companie. Compania de stat a plătit 26.000 de euro unei societăți deținute de analistul politic Bogdan Chirieac pentru logo și slogan.
-
Consilier al lui Zelenski pentru Politico: Din decembrie nu mai avem fonduri
Ucraina nu va mai avea fonduri după decembrie, a declarat pentru Politico un consilier anonim al președintelui ucrainean Vladimir Zelensky. „Suntem fără fonduri disponibile. Nu vor mai fi acolo după decembrie", a spus el.
-
Dr. Ana-Maria Mihalcea: Cum va fi implantat în organismul uman un "spital" bazat pe nanotehnologie
Transumanismul este prezentată ca o mare speranță pentru omenire în „medicina viitorului". Chiar dacă încercările de până acum de a o transpune în realitate - cum a fost experimentul la nivel planetar, fără precedent, al „vaccinurilor" Covid-19 - au transformat această utopie într-un coșmar.
-
Financial Times: Statele Unite au intrat într-un ciclon care amenință ordinea globală
Câte conflicte internaționale poate gestiona concomitent o super-putere? Administrația Biden încearcă acum să gestioneze războaie în Orientul Mijlociu și Europa, pregătindu-se totodată pentru o agravare a tensiunilor dintre China și Taiwan, scrie The Financial Times.
-
Cozmin Gușă: Cătălin Tolontan a fost concediat de la Libertatea și Gazeta Sporturilor
Scandalul din interiorul RINGIER continuă, iar directorul editorial al trustului, Cătălin Tolontan, a fost concediat. El conducea Gazeta Sporturilor și Libertatea, dar a intrat într-un război cu șefii trustului, ca urmare a deciziei acestora de a închide ediția print a Gazetei Sporturilor.
-
Scenariile unor experți bancari: Taxă pe avere în UE, sfârşitul capitalismului în SUA și criza de sănătate pe obezitate
O taxă pe avere în UE, sfârşitul capitalismului în SUA şi o criză majoră de sănătate cauzată de medicamentele pentru obezitate sunt doar câteva dintre predicţiile prezentate de Saxo Bank.
-
Bătrâni sechestrati pentru avere, forțați să încheie căsătorii cu persoane mult mai tinere pentru a le lăsa moștenire banii și casele!
Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 11 Poliție fac percheziții în Capitală și județul Ilfov într-un dosar penal în care se face cercetări pentru lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune.
-
Atacul autoritatilor la libera exprimare se simte in toata Europa. Crizele sanitare si razboaiele sunt pretextele pentru controlul maselor
Peisajul global al liberei exprimări s-a confruntat cu probleme grave în 2023. Până și democrațiile deschise au impus restricții pentru a combate o gamă de riscuri precum discursul urii, dezinformarea, extremismul și perturbările publice, scrie Foreign Policy.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Descoperire neașteptată cu ajutorul imaginilor din satelit: megastructuri bine ascunse în inima Europei
- 2.UE vrea sa salveze planeta pana in 2035 cu 2% din populatia lumii si 9% din suprafata Terrei. Afacerea e estimata la 25 de trilioane de euro
- 3.Australia pune bazele interzicerii numerarului și a obligativității "pașaportului digital" pentru accesul la internet
- 4.Care este temperatura ideală în casă pentru a ne menține sănătoși?
- 5.Ce a raspuns Chat GPT la patru intrebari legate de existenta lui Dumnezeu. La ultima a dat un adevar surprinzător VIDEO
- 6.Bill Gates face încă o profeție înfiorătoare: În 5 ani omenirea se va schimba radical. Tot el a "anticipat" pandemia și tot cu 5 ani înainte
- 7.Uimitorul rezultat al aspirinei pentru preventia cancerelor si stimularea sistemului imunitar pentru boli autoimune VIDEO
- 8.Forumul Economic Mondial a decis că excesul de "morți subite" a apărut odată cu "schimbările climatice" care cauzează o creștere a atacurilor de cord
- 9.Ce se stia si ce nu despre achizitia a 80 de milioane de doze de vaccin inca de acum doi ani si de ce s-a dat drumul abia acum la dosar
- 10.Terheș: Comisia Europeană recunoaște că se moare după vaccinul anti-COVID
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu