Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Un copil de 14 ani din Bistrița s-a sinucis după ce ar fi răspuns unei provocări lansate pe TikTok

Postat la: 13.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un copil de 14 ani, elev la Şcoala gimnazială nr. 1 din municipiul Bistriţa, s-a sinucis după ce ar fi răspuns unei provocări lansate pe o reţea de socializare, potrivit informaţiilor furnizate de către inspectoratul şcolar general al judeţului Bistriţa-Năsăud, Aurelia Dan. Băiatul a fost găsit spânzurat în locuinţă.

Tragedia s-a petrecut marţi după-amiază, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) a fost informat miercuri dimineaţă de către conducerea școlii. Potrivit Aureliei Dan, elevul de clasa a opta era singur la părinţi şi avea rezultate foarte bune la învăţătură. El era și campion la dans sportiv.

"Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare. Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală. Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des - acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă - este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. (...)", a declarat inspectorul şcolar general.

Potrivit acesteia, copilul - care era singur la părinţi - era un elev de 10 și era campion la dans sportiv. Șefa ISJ Bistrița-Năsăud mai spune că era un copil vesel și că nimic din comportamentul lui nu a indicat că ar avea probleme. "De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective", a mai spus inspectorul şcolar general.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat că a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Inspectoratul Școlar a cerut sprijinul Poliţiei pentru a începe de urgenţă o campanie de conştientizare în rândul elevilor şi al părinţilor, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.

"La nivelul instituţiei am solicitat imediat Biroului de siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean ca în cel mai scurt timp să demarăm o campanie de conştientizare, obligatoriu, în rândul elevilor şi părinţilor. Începând de luni, vom avea un material specific de conştientizare, chiar şi un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenţiei şi cumva de conştientizare a pericolelor care pot să aibă loc", a mai precizat Aurelia Dan.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE