Un medic avertizează că dacă dormim într-o anumită poziție, am putea avea o problemă mortală de sănătate, nediagnosticată
Postat la: 07.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Dacă vă este greu să adormiți fără să vă sprijiniți de o grămadă de perne, acesta ar putea fi un semn „ascuns" al unei afecțiuni mortale, avertizează un cardiolog.
Medicul cardiolog Rosie Godeseth, director medical asociat la Vitality Health, susține că disconfortul atunci când stai întins pe spate în pat poate fi un simptom al insuficienței cardiace, scrie dailymail. Afecțiunea cronică apare atunci când inima nu mai poate pompa eficient, deoarece mușchiul a devenit slăbit.
Simptomele includ oboseală debilitantă, umflarea membrelor și, uneori, dificultăți extreme de respirație, cauzate de acumularea de lichid în plămâni. Problemele de respirație se pot agrava atunci când pacienții stau culcați pe spate, ceea ce înseamnă că poziția „sprijinită" este adesea mai confortabilă.
„Uneori, persoanele cu insuficiență cardiacă se confruntă cu acumularea de lichid în plămâni, ceea ce poate face dificilă respirația atunci când sunt întinse", a declarat dr. Godeseth. Dacă vă simțiți nevoit să vă sprijiniți pe perne în timp ce dormiți sau vă treziți cu dificultăți de respirație, consultați un medic. Acesta poate recomanda efectuarea unui studiu al somnului sau a unor teste ale funcției cardiace.
Un milion de persoane din Regatul Unit suferă în prezent de insuficiență cardiacă, iar 200 000 de cazuri noi sunt diagnosticate anual. În SUA, această afecțiune afectează aproximativ 6,7 milioane de adulți. Aceasta poate apărea după un atac de cord sau din cauza hipertensiunii arteriale și a bolilor de inimă pe termen lung.
Potrivit specialiștilor, doar jumătate dintre pacienții cu insuficiență cardiacă trăiesc mai mult de cinci ani după ce au fost diagnosticați, iar opt din zece pacienți află prima dată că suferă de această afecțiune după o internare de urgență în spital. Insuficiența cardiacă este o afecțiune pe termen lung care nu poate fi vindecată, dar diagnosticarea și tratamentul precoce pot reduce riscul de boală gravă și de deces.
În iunie, British Society for Heart Failure a avertizat că în Marea Britanie ar putea exista până la 400.000 de persoane cu insuficiență cardiacă nediagnosticată. Experții au solicitat măsuri urgente pentru a detecta aceste cazuri și au avertizat că serviciile NHS ar putea fi copleșite de „un tsunami" de pacienți cu insuficiență cardiacă în anii următori.
Lynn Mackay-Thomas, director executiv al BSH, a declarat: „Este o bombă cu ceas. Un program național, durabil și comandat la nivel central pentru a găsi persoane înainte ca acestea să se îmbolnăvească acut poate ajuta la schimbarea acestei traiectorii. Ne confruntăm cu un tsunami de internări în spital dacă nu îi găsim sistematic pe cei cu insuficiență cardiacă timpurie sau cu cel mai mare risc de a dezvolta insuficiență cardiacă".
Alte simptome mai puțin comune ale bolii includ tusea persistentă, balonarea, ritmul cardiac rapid și pierderea poftei de mâncare. „Deși aceste probleme pot fi cauzate și de afecțiuni mai puțin grave, este o idee bună să le verificați", spune dr. Godeseth. Medicul adaugă că există mai multe modalități de a îmbunătăți sănătatea inimii pe termen lung, inclusiv menținerea activă, o alimentație sănătoasă și echilibrată și evitarea fumatului.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Estimarile rezultatelor finale de la alegerile parlamentare: PSD e obligat sa faca majoritate si guvern cu USR, PNL si UDMR
Rezultaul mediu al exit-pollurilor la alegerile parlamentare prezinta o distributie a voturilor relativ la fel pentru Camera Deputatilor si Senat. Considerand acest fapt, ca si marja de eroare, dar si faptul ca estimarile sunt de la ora 20,00, putem spune ca procentele (fara voturile din diaspora) se prezinta in felul urmator:
-
Cum vede Donald Trump să rezolve problema cu BRICS: "Să găsească un alt fraier!"
Donald Trump a ameninţat sâmbătă ţările BRICS cu taxe vamale de "100%" dacă vor încerca să submineze dominaţia dolarului, în contextul în care unele dintre aceste state iau în calcul renunţarea la dolar în comerţul internaţional.
-
Trump s-a consultat cu liderul de la Budapesta: Viktor Orban devine o punte de negociere pentru Ucraina
Președintele ales al SUA, Donald Trump, a purtat mai multe conversații telefonice cu premierul ungar Viktor Orban începând cu 5 noiembrie. Oamenii din interiorul guvernului ungar au dezvăluit că Trump a cerut părerea lui Orban cu privire la strategiile de a pune capăt războiului din Ucraina.
-
De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta. Telefonul care a schimbat soarta României!
Ascensiunea fulminantă a lui Călin Georgescu, candidatul independent care a dat toate calculele peste cap după ce s-a calificat, de pe primul loc, în finala prezidențială cu Elena Lasconi, a ridicat multe semne de întrebare.
-
O cunoscută astrologă străină de pe Tik-Tok dezvăluie câștigătorul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România
Alegerile prezidențiale din România au captat atenția astrologilor din întreaga lume, care analizează cu interes aliniamentele astrale și oferă previziuni despre rezultatul celui de-al doilea tur.
-
O criză mondială uriașă despre care nimeni nu vorbește: urmează un colaps major pentru jumătate dintre cele mai mari economii ale lumii
Îmbătrânirea populației globale pune deja presiune asupra finanțelor publice, iar agențiile de rating avertizează că declinul demografic, fără reforme urgente, va complica accesul guvernelor la finanțare și va forța creșteri semnificative ale taxelor pentru cetățeni.
- SRI a intors armele: blochează ordinele lui Klaus Iohannis pentru a preveni o lovitură de stat care sa păstreze la putere actualul regim
-
Continuă să se împuște politistii de alegeri. Un al treilea caz - și-a tras un glonț în birou. Alti doi s-au impuscat in cap!
Un alt poliţist a fost găsit duminică împuşcat în zona capului, în sediul Poliţiei Oraşului Abrud. Mai devreme, un politist din Iasi s-a impuscat in cap, iar saptamana trecuta, in primul tur al alegerilor, un politist din Giurgiu si-a tras un glonț in cap.
-
De unde ii vin lui Călin Georgescu controversatele idei pe care le are. Candidatul face valuri intr-un interviu în beznă din presa britanică
Pentru un om acuzat de adversarii săi că a târât România - patria fictivului Conte Dracula - în întuneric, a părut potrivit ca Călin Georgescu să acorde un interviu rar săptămâna aceasta în timpul unei pene de curent, notează ziarul britanic The Times.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 2.Germania se afă într-o pană de curent ecologic cu consecințe uriașe: Se prăbușeste intregul proiect REPowerUE
- 3.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 4.Ce înseamnă pentru Europa sistarea gazelor rusesti catre Austria. Suntem în pragul unei noi crize energetice catastrofale?
- 5.S-a impus taxă pentru românii care scot bani cash de la bancomate! Iată care este motivul
- 6.Șoșoacă: "Pe Simion l-am prins in pat cu șoferul la hotel. Aveam cameră perete-n perete cu el, nu e prea straight, dimpotrivă!" VIDEO
- 7.Cea mai intrigantă teorie a conspirației: O carte scrisă la anul 1896 ar dovedi că Donald Trump e Ultimul Presedinte al SUA inainte de Sfârșitul Lumii
- 8.O nouă măsură pentru a descuraja încălzirea pe gaze și folosirea mașinii personale: UE introduce o taxă pe carbon aplicabilă gazelor din gospodărie și combustibililor auto
- 9.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 10.Consecințele revenirii la putere a lui Donald Trump, cum vor evolua războaiele planetare
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu