Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Un pacient al doctoriței șpăgare ar fi murit fiindcă n-a dat mită la timp. Altul, pus să dubleze banii fiindcă suferea de două tipuri de cancer

Postat la: 25.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Şefa Secţiei de Oncologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost arestată pentru luare de mită în formă continuată, iar noi detalii privind modul în care femeia primea banii de la pacienți au ieșit la iveală.

Investigațiile au pornit de la denunțul familiei unui bărbat care a murit de cancer și al unui alt pacient care a reclamat că a primit tratamentul de care avea nevoie doar după ce i-a oferit medicului bani, potrivit Monitorul de Suceava.

Potrivit denunțului înregistrat în martie 2022, medicul a prescris tratamentul pacientului doar după ce i-au fost oferiți bani. Al doilea pacient a reclamat că Anca Dumitrovici Ababneh nu ar fi prescris tratamentul recomandat de un alt medic oncolog din Iași, în îngrijirea căruia bărbatul s-a aflat o lungă perioadă de timp, lucru care a dus la întreruperea tratamentului, astfel că starea de sănătate i s-a înrăutățit.

Din declarațiile martorilor reiese că doctorița chema pacientul la cabinet, dar a amânat începerea tratamentului din decembrie 2021 până în martie 2022. Între timp, familia bărbatului ar fi aflat de la alți bolnavi de cancer pe care i-a întâlnit la spital că trebuie „să dea plicul" ca să primească rețeta.

În aprilie 2022, martorul i-ar fi promis doctoriței că face un împrumut și vine cu banii, iar imediat a primit spre completare formularul de consimțământ pentru administrarea tratamentului. Medicamentul comandat a venit în aproximativ două săptămâni, dar pacientul lăsat să aștepte trei luni murise deja. Un alt exemplu revoltător este cel al unui alt bolnav căruia i s-a cerut mită dublă deoarece suferea de două tipuri de cancer.

Astfel, din documentarea procurorilor de caz reiese că, în dimineața zilei de 13 decembrie 2022, medicul ar fi pretins și primit de la un pacient 100 de lei. Pacientul respectiv, care suferea de două forme de cancer, a pus inițial în documentele medicale pe care i le-a înmânat doctoriței suma de 50 de lei. Medicul a răsfoit documentele, a găsit banii și i-a dat înapoi spunându-i că are două cancere. Pacientul a pus atunci într-o coală de hârtie împăturită două bancnote de 50 de lei, pe care le-a înmânat medicului, care i-a spus că nu trebuie să se deranjeze, apoi i-a mulțumit.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE