Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Ursula von der Leyen continuă politica de otravire a europenilor: Bruxellesul dă undă verde folosirii în agricultură a unui erbicid extrem de toxic

Postat la: 17.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

''În baza evaluărilor complete efectuate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și de Agenția Europeană pentru Produse Chimice (ECHA)'' și realizate ''împreună cu statele membre'', Comisia va permite utilizarea glifosatului în Uniunea Europeană pentru încă 10 ani.

În comunicatul difuzat de Bruxelles aflăm că utilizarea erbicidului, considerat și el potențial cancerigen de către Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), va fi supusă ''unor noi condiții și restricții noi''.

''Aceste restricții includ interzicerea utilizării înainte de recoltare ca desicant și necesitatea de a lua anumite măsuri pentru a proteja organismele nețintă'', a adăugat Bruxellesul.

Executivul european şi-a anunțat decizia după al doilea fum negru din partea comitetului de apel al Comisiei Europene pentru Plante, Animale, Alimente și Furaje (SCoPAFF). Dat fiind că reprezentanții celor 27 de state membre nu au atins o majoritate calificată pro, sau împotriva planului prezentat pentru prima dată în septembrie, se declanșează reautorizarea din oficiu a acestuia.

Acest lucru s-a petrecut după ce EFSA, într-o evaluare din iulie, a declarat că nu a găsit ''motive de îngrijorare'' pentru reînnoire. Decizia trebuia luată până la 15 decembrie 2023.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE