Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Declaratie BOMBA: O dovadă clară a poliției politice practicate de DNA

Postat la: 01.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Senatorul Valer Marian a facut recent o declaratie politica in care aduce dovezi exceptionale despre implicarea serviciilor secrete in activitatea DNA si despre practicile de politicie politica ale acestei institutii. Redam in continuare declaratia senatorului:

La începutul lunii februarie 2016 am fost invitat și audiat la Serviciul Teritorial Oradea al Direcției Naționale Anticorupție, în calitate de suspect, pentru o pretinsă complicitate la șantaj, constând într-o declarație politică prezentată în Senat, un denunț penal depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și un articol pamfletar publicat în ziarul Gazeta de Nord Vest, în care erau vizați în principal fostul ministru al Apărării Naționale, Gabriel Oprea, și în subsidiar primarul comunei Odoreu din județul Satu Mare, referitor la care am arătat că s-a făcut o încadrare juridică greșită (fiind aplicate dispozițiile noului Cod penal, intrat în vigoare la 01.02.2014, pentru o faptă pretins săvârșită în octombrie-noiembrie 2010), că nu aveam calitatea specială invocată (de președinte al Organizației județene Satu Mare a PSD) în perioada respectivă, că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii (lipsind atât latura obiectivă cât și latura subiectivă a acesteia) și că nu există nicio probă concludentă în cauză, acuzația întemeindu-se doar pe susținerile mincinoase ale primarului Pop Dumitru Dorel (cercetat pentru zeci de fapte penale, trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni de abuz în serviciu, urmărit penal în prezent de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea pentru mai multe infracțiuni semnalate într-un raport al Curții de Conturi, prin care au fost constatate circa 100 de abateri de nelegalitate și de neregularitate, declarat incompatibil și cercetat pentru conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, dobânditor al unei averi substanțiale pe parcursul celor patru mandate de primar: casă, conac, cabană cu baltă de pescuit, șase spații comerciale, peste 100 hectare de teren ș.a.), care timp de cinci ani nu a formulat vreo plângere în acest sens.

Cu această ocazie, procurorul Cristian Ardelean de la Serviciul Teritorial Oradea al Direcției Naționale Anticorupție a început audierea prin a-mi aduce două acuzații care nu pot fi diagnosticate decât ca prostie imensă sau ca poliție politică. Cum nu este posibil ca doamna procuror șef Laura Codruța Kovesi să promoveze procurori proști la DNA, rămâne valabilă doar versiunea poliției politice.

Astfel, procurorul de caz m-a acuzat de faptul că, în iarna anului 2012, am organizat proteste antiprezidențiale și antiguvernamentale la Satu Mare și că am intenționat să intru în sediul județean al Serviciului Român de Informații, punându-mi în vedere că deține înregistrări de pe Youtube în acest sens. I-am răspuns succint că este vorba de o chestiune pur politică, precizându-i că în iarna anului 2012 au fost organizate manifestări de protest justificate în toate marile orașe ale României împotriva președintelui Traian Băsescu și a primului ministru Emil Boc, care a și demisionat în urma acestora. Iar, referitor la pretinsa tentativă de pătrundere în sediul județean al SRI, am arătat că, în timp ce mărșăluiam împreună cu circa 7000 de protestatari prin centrul municipiului Satu Mare, am oprit doar câteva minute la colțul străzii pe care era situat acest sediu (unde s-a scandat „Ieși afară, javră ordinară!" și „Cri cri cri, ieși afară SRI"). Orișicum, personal nu aveam mari curiozități legate de acest sediu, care a adăpostit până în 1989 Securitatea comunistă, întrucât în decembrie 1989 l-am percheziționat la sânge, în calitate de procuror și de vicepreședinte local al Frontului Salvării Naționale, împreună cu reprezentanți ai armatei și ai presei locale.

Am încercat ulterior să găsesc explicații pentru astfel de acuzații care nu aveau nicio legătură cu obiectul cauzei, având scop de intimidare și o tentă vădit politică, nelegală și neconstituțională, și am ajuns la concluzia că este posibil ca procurorul de caz (produs al școlii de drept de la Oradea, devenit procuror cu opt ani în urmă) să fi avut simpatii față de fostul președinte Traian Băsescu și guvernarea PDL. Am găsit și argumente în acest sens: 1. procurorul Cristian Ardelean a fost numit procuror definitiv (la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd județul Bihor) printr-un decret semnat de președintele Traian Băsescu (nr. 80/08.02.2010); 2. prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii, Secția pentru procurori, nr. 65/08.03.2012, care este semnată de vicepreședintele Oana Schmidt- Hăineală, cunoscută drept o suporteră a ex-președintelui Traian Băsescu, i-a fost admisă o contestație în urma căreia a fost promovat în funcție la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor; 3. în anul 2014 a fost transferat la Serviciul Teritorial Oradea al DNA, cu aprobarea procurorului șef Laura Codruța Kovesi, cunoscută drept o slugă fidelă a ex-președintelui Traian Băsescu.

Probabil că pe procurorul Ardelean l-au deranjat declarațiile și interpelările mele parlamentare la adresa fostului președinte Traian Băsescu și a principalilor săi acoliți din PDL (Elena Udrea, Emil Boc, Sorin Blejnar, Traian Igaș ș.a.). Probabil că l-au deranjat declarațiile mele politice și interpelările parlamentare la adresa fostului procuror general al României, ulterior procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi („Fără Codruț și Codruța. Demiterea procurorului general al României și a procurorului șef al DIICOT", „Laura Codruța Kovesi, procuror general din milă și mită portocalie", „Cum s-au împărțit parchetele în 2013", „Controlul statului și al societății în regimul Băsescu", „Dacă procurorul șef al DNA n-ar fi trecut dreptul constituțional ca vodă prin lobodă", „Autosesizarea și sesizarea PICCJ, DNA și DIICOT în legătură cu marea corupție și crima organizată în perioada 2006-2012", „Justiția și integritatea, pe mâinile odraslelor opresiunii ceaușiste", "Verificarea și sancționarea abuzurilor în cazul Mariana Rarinca") și a fostului vicepreședinte al CSM, procurorul Oana Schmidt-Hăineală („Hăi<m>ăneala de la CSM", „Justiția și integritatea, pe mâinile odraslelor opresiunii ceaușiste").

Cu aceeași ocazie, procurorul de caz mi-a imputat faptul că, împreună cu jurnalistul Ovidiu Ohanesian, am fi pătruns fără drept în casa părinților generalului Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI. I-am răspuns că este o acuzație aberantă întrucât am intrat în casa părinților generalului Coldea ca urmare a invitației insistente a acestora, iar în locuință aceștia ne-au oferit ceai, cafea, mâncare și băutură, dar am servit doar un ceai și un măr. Mai mult, la despărțire tatăl generalului Coldea a insistat să primim un flacon cu pălincă de prune din producția proprie, deci în niciun caz nu se poate vorbi de o pătrundere forțată sau de un refuz de a părăsi locuința la cerere.

Pentru a nu fi acuzați de infracțiuni de violare de domiciliu, furt, șantaj sau terrorism (faptă de care fostul lider al Grupului parlamentar al PSD din Senat, Ilie Sârbu, mi-a spus în 2012 că m-a acuzat ex-directorul SRI, George Maior), știut fiind că unii procurori DNA au imaginație bogată, după patru ani de la această vizită, ne vedem obligați să dăm publicității discuțiile purtate cu părinții generalului Coldea pentru a elimina orice suspiciune. Până în prezent nu am dat publicității aceste discuții întrucât părinții generalui Coldea, oameni simpli de la țară, aflați la pensie (după ce tatăl a fost tractorist, iar mama poștăriță în comună), ne-au făcut o impresie deosebită, de oameni muncitori, ospitalieri, cumsecade și cu frica lui Dumnezeu, și am considerat că nu au nicio vină pentru răul malefic la care fiul lor, șeful de facto al SRI de 10 ani, a fost autor, complice sau instigator (referitor la care am făcut mențiuni pe larg în declarația mea politică intitulată „Generalul Coldea, câinele de pradă al democrației", pe care am prezentat-o și în ședința Senatului din 28.05.2013).

Realitatea este că, la mijlocul lunii ianuarie 2012, aflandu-mă împreună cu jurnalistul Ovidiu Ohanesian în județul Arad într-un alt scop, am trecut într-o zi, înainte de prânz, prin localitatea de baștină a generalului Coldea, Târnova, și, profitînd de prilej, am intrat la primăria comunei pentru a solicita câteva informații legate de eternizatul prim-adjunct al directorului SRI și familia sa. Primarul comunei Târnova, cu aparteneță politică la PNL, a devenit însă livid și s-a scuzat că este un subiect de grad zero și nu ne poate ajuta cu nimic. În aceste condiții am oprit la bufetul sătesc și am întrebat unde este casa părinților generalului Coldea, pentru a face o fotografie de colecție. Foarte amabili, sătenii prezenți ne-au indicat unde este locuința părinților temutului șef al SRI, astfel că am oprit autoturismul cu care ne deplasam la 10-15 metri de aceasta, iar Ovidiu Ohanesian s-a apropiat și a fotografiat-o de pe drumul public. În timp ce fotografia a ieșit din curtea casei mama generalului Coldea, care l-a invitat insistent la o cafea, dar Ovidiu a venit la autoturism. Mama generalului Coldea l-a urmat până la mașină unde a insistat timp de circa 10 minute să intrăm în casă pentru a servi o cafea sau un ceai. După ce m-a tras efectiv de mâneca hainei, am acceptat să intrăm pentru a servi un ceai. În scurt timp a apărut și tatăl generalului Coldea, care ne-a îmbiat cu pălincă sau vin, dar am refuzat, precum am refuzat și oferta mamei de a servi ouă și cârnați, acceptând doar un ceai și un măr.

Timp de peste două ore am fost ținuți de vorbă de părinții generalului Florian Coldea, aceștia povestindu-ne mai multe episoade din viața fiului lor (pe care îl numesc Florin) devenit celebru, episoade legate de viața și munca la țară, studiile liceale și universitare, cariera în SRI, sprijinul acordat de un verișor al mamei, generalul SRI Dan Gheorghe (fost ofițer de Securitate, locțiitor al șefului USLA, șef al UM 0215 și șef al Direcției pentru Apărarea Constituției din SRI), sprijinul părintesc de un miliard de lei vechi pentru cumpărarea unei locuințe în București, atenționarea paternă că în capitală „calcă în scuipat de mitici", decorațiile primite de la americani cu care se laudă, problemele mai vechi și mai noi de sănătate, noră, nepoți ș.a. La despărțire, tatăl generalului Coldea a insistat să primim un flacon cu pălincă de prune din producția proprie (pe care ni l-a învelit în ziarul județean Jurnal Arădean din 13.01.2012 și pe care îl păstrez și în prezent în același ambalaj), iar mama sa ne-a smuls promisiunea că îi vom mai vizita când vom trece prin zonă. Menționez că la început ne-am prezentat, cu nume și prenume, părinților generalului Coldea, iar la plecare eu le-am înmânat o carte de vizită purtând antetul Senatului României, spunându-le să îi transmită domnului general că într-o zi va fi sunat de pe acest număr. Evoluția evenimentelor ne obligă să dăm publicității așa-zisul debriefing cu părinții generalului Coldea, urmând ca unele amănunte să i le comunic când îi voi da telefonul de care am făcut vorbire.

Referitor la parcursul profesional al generalului Coldea, care a ajuns în câțiva ani general cu trei stele dintr-un „simplu maioraș" (apud Traian Băsescu), țin să subliniez că părinții săi ne-au destăinuit că a urmat „cel mai rău și prost liceu din Arad" (Liceul de petrol și gaze) și că a început facultatea la Timișoara (Institutul Politehnic), de unde a plecat la Academia Națională de Informații, cu sprijinul generalului-unchi Dan Gheorghe. Ulterior, un apropiat al generalului Dan Gheorghe mi-a confirmat acest aspect, relatându-mi că acesta i s-a plâns că nepotul său Florian Coldea a picat patru examene după primul semestru din anul doi la Institutul Politehnic din Timișoara și i-a solicitat un sfat pentru a-l salva de repetenție, astfel că i-a recomandat să-l aducă la Băneasa, la Academia Națională de Informații. Conform aceleiași persoane, generalul Dan Gheorghe a fost afectat ulterior de faptul că nepotul său a repetat un an la Academia Națională de Informații, iar după absolvire i-a solicitat din nou un sfat, spunându-i că nu știe în ce compartiment al SRI ar putea fi încadrat nepotul său întrucât este „cam pămpălău". Persoana în cauză l-a sfătuit să vorbească cu fostul său subaltern, generalul Ion Ștefănuț, care deținea funcția de șef al Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului din SRI (urmașul USLA) și astfel a început cariera în principalul serviciu secret al țării a lui Florian Coldea, care a fost remarcat și promovat de fostul președinte Traian Băsescu în prima parte a anului 2005, când avea gradul de maior la Inspectoratul pentru Prevenirea și Combaterea Terorismului și a primit misiunea să transporte o valiză de bani în Irak, în vederea eliberării ziariștilor români luați ostateci în luna februarie a anului respectiv.

Un alt amănunt interesant relatat de părinții generalului Coldea este faptul că acesta are probleme de sănătate din tinerețe, respectiv are probleme cu spatele, cu coloana vertebrală, precum și că este supărăcios din fire, neagreând glumele de niciun fel. Poate că ar merita să se pronunțe în acest sens soția sa, doamna colonel Dorina Coldea (fostă Negru), care i-a fost colegă la Academia Națională de Informații și a devenit psihologul șef și de serviciu al SRI sub conducerea soțului său (exersându-și îndeosebi competențele în cazul ofițerilor care trebuiau sancționați sau îndepărtați din SRI).

Acuzațiile susmenționate ale procurorului de caz pot fi confirmate de avocații prezenți și de înregistrările realizate cu ocazia audierii.

Senator
Valer Marian

P.S. În transcriptul înregistrărilor am folosit indicativul M pentru mama și T pentru tata generalului Florian Coldea.

Transcript AICI

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE