Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandal uriaş la Radioul Public: Preşedintele Ovidiu Miculescu "Canoe" a cumpărat liderii de sindicat prin măriri nejustificate de salarii

Postat la: 26.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat recent ca Societatea Romana de Radiodifuziune, adica Radioul Public sta pe un butoi cu pulbere, din cauza managementul dezastruos practicat de catre presedintele-director general Ovidiu Miculescu, mai cunoscut pe vremea cand era instructor central al UTC si ulterior PCR, sub numele de „Canoe", dar si a ingineriilor financiare si de personal pe care acesta le-a regizat de cand se afla in fruntea postul national de radio.

Recent, comisiile de cultura si de cercetare a abuzuruilor din Camera Deputatilor si Senat, dar si premierul Dacian Ciolos si presedintele Klaus Iohannis, au primit o sesizare exploziva (vezi documentul) din partea managerului Studioul teritorial Radio Timișoara, Mihai Anghel, in care sunt semnalate o multime de abuzuri si ilegalitati regizate de catre Ovidiu Miculescu- " Canoe".

Venituri suplimentare ilegale pentru membri Consiliului de Administrație

Pentru a conduce Radioul Public dupa bunul sau plac, Ovidiu Miculescu - "Canoe" a "cumpărat liderii de sindicat din Societatea Română de Radiodifuziune prin măriri nejustificate de salarii, pentru a obține deciziile pe care le dorea". Totodata, "Președinte Director General al Societății Române de Radiodifuziune a încheiat, în 2013, cu diferiți membri ai Consiliului de Administrație contracte prin care le-a acordat acestora venituri suplimentare, fără ca aceștia să presteze vreo activitate".

Mai mult, "Pentru a-și asigura o echipă managerială obedientă, au fost scoase la concurs posturi ocupate cu CIM pe perioadă nedeterminată, prin redenumirea funcției, deși în Legea 41/1994, la atribuțiile directorului general se spune că „numește... conducătorii" (art.28,d), tocmai pentru a se evita astfel de abuzuri, ajungându-se la Iași în situația cu doi oameni cu fișă de post de conducător al unității autonome". Tot pentru a-și asigura o echipă managerială obedientă, după susținerea concursurilor mentionate mai sus, „domnul Miculescu a solicitat, înainte de anunțarea rezultatelor, demisia fără dată de redactare sau înregistrare de la câștigători".

Filozofia lui Miculescu: "Noi îl dăm afară și apoi ne judecăm, un an, doi, dar nu ne mai deranjează"

In sesizarea lui Mihai Anghel se mai precizeaza, ceea ce ZIUAnews a semnalat recent, si anume ca "Domnul Ovidiu Miculescu, în calitatea sa de Președinte Director General al Societății Române de Radiodifuziune a utilizat bunurile firmei în interes propriu, deplasându-se la Reșița cu mașina de serviciu și mai departe la Belgrad cu mașina de serviciu a conducătoarei de la Radio Reșița, condusă de aceasta, pentru a sărbători împreună cu soția aniversarea căsătoriei".

Insa, trebuie sulbliniat ca filozofia după care se ghidează Ovidiu Miculescu - "Canoe" a exprimat-o clar într-o videoconferință cu managerii redacționali din Societatea Română de Radiodifuziune: "Noi îl dăm afară și apoi ne judecăm, un an, doi, dar nu ne mai deranjează".

In perioada urmatoare, senatorii si deputatii din comisiile de cultura si abuzuri vor analiza amanuntit situatia de la Societatea Română de Radiodifuziune, iar potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, zilele lui Ovidiu Miculescu - "Canoe" in fruntea Radioului Public sunt numerate, si nu stie daca anul viitor il va mai gasi pe aceasta functie.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE