Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Băsescu s-a ales la primul congres

Postat la: 27.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În week-end, la Sala Palatului din Capitală - unde a participat inclusiv unicul, inegalabilul, neabătutul şi milostiv înduratul genial comandant Băsescu Traian -, s-a schimbat hocus-pocus titulatura PMP în Mişcarea Populară. Pas de mai înţelege ceva. Păi, de ce să se schimbe, că suna destul de bine? Aha, ca marinarul să devine căpitan, fără concurenţă, a unei noi corăbii? Aşa, da...

Modelul alegerii genialului drept preşedinte, din poziţia de unic candidat, n-are nicidecum valenţele inovative. Au patentat-o deja cu brio Nicolae Ceauşescu şi Liviu Dragnea. Cinste lor şi la mai mare! Aşa că putem merge mai departe, având convingerea că Băsescu nu va ajunge în Cartea Recordurilor din acest motiv.
Din cauza problemelor pe care le are cu justiţia, pupila Elena Udrea n-a participat la lucrările Congresului, la care se zice că au fost prezenţi 5.000 de delegaţi.

Lasă că aceştia nu puteau fi delegaţi, ci mai degrabă toţi oamenii pe care nucleul de organizatori ai PMP a reuşit să-i adune, contra unei diurne de 20 de lei pe zi, dar ar fi de remarcat faptul că Sala Palatului are o capacitate de 4.060 de persoane, cu tot cu strapontine. Că doar „delegaţii" n-au stat şi pe jos, pe coridoare ori pe holuri.

Că votul s-a decis în mod nelegal, prin ridicare de mâini - ca în bancul cu Stalin, când o trupă de mitraliori intră în sala congresului cu automatele-n pregătite de tragere, ordonând asistenţei să ridice mâinile sus, iar apoi să lase stânga jos, dictatorul mulţumind pentru votul acordat - este o problemă de legislaţie ce va trebui rezolvată într-un fel. Fiindcă Legea nr. 14/2003 prevede, la art. 14 (2), că alegerea conducerii partidelor se face prin vot secret.

Dar motivul din care Băse s-a ales şef peste o pseudo formaţiune politică, chiar că este interesant. Fostul locatar de la Cotroceni are impresia că, protejat de-un partid-mişcare, şansele lui de-a face faţă mai bine dosarelor penale care i se pregătesc vor creşte. Sperăm ca visul să nu i se îndeplinească, astfel încât să ajungă în poziţia de-a solicita azil politic în altă ţară, cine ştie unde.

Ca să excite asistenţa adunată spre a-l vota fără contracandidat, Băselu' a insistat pe ideea că nu vrea nimic pentru el, ci pentru ţară. Pe modelul Ion Iliescu, care se declara aidoma, sărac şi cinstit. Vezi Doamne, România are nevoie de oameni noi în politică, pentru a revigora societatea spre culmile progresului şi bunăstarea societăţii noastre multilateral dezvoltate. Care politică să fie orchestrată tot de către fosile comunisto-securiste, precum noul ales la primul congres al MP. Care nu face altceva decât să-şi apere pielea, pe de-o parte, iar pe de alta să întreprindă o activitate cât de cât, din care se poate trăi decent pe spinarea proştilor şi debusolaţilor de guvernările anterioare.

Aşadar, după Elena Udrea, prima preşedintă a PMP, şi Eugen Tomac, succesorul acesteia, avem un nou şef al ciudatei mişcări, despre a cărei finanţare nu se ştie nimic până-n prezent. Şi e bine că se întâmplă aşa, deoarece asta înseamnă că în România există ceva democraţie. Că în interiorul unor partide se întâmplă altceva, preşedinţii fiind aleşi din poziţii de candidaţi unici, este o cu totul altă problemă în care nemembrii şi non-simpatizanţii n-ar trebui să se amestece. Dar chiar şi aşa, tot e de râsul curcilor.

Dan Coste

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE