Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Blat patriarhal între Cioloş, Dragnea şi Daniel

Postat la: 07.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În ultimele zile, premierul Dacian Cioloş a făcut un spectacol penibil şi gratuit de imagine prin faptul că nu a inclus niciun ban pentru Biserica Ortodoxă Româna şi Catedrala Mântuirii Neamului în proiectul de buget pentru 2016. Patriarhul Daniel a reacţionat imediat, nervos, faţă de această măsură, declarând că „Biserica e de acord să nu mai primească bani, dar cu condiţia să i se dea înapoi tot ce i s-a luat", referindu-se la retrocedarea proprietatilor confiscate de comunişti.

Totodată, Patriarhul Daniel a mai spus că în acest caz, Biserica ar fi chiar de acord să plătească impozite pe veniturile sale. Ulterior, a venit declaraţia ministrului Finanţelor Publice, Anca Dragu, care a pus şi mai mult gaz pe foc în acest scandal. „Biserica are la dispoziţie venituri proprii şi beneficiază şi de facilităţi fiscale. Deci pot fi continuate lucrări de construcţie. De asemenea, se pot atrage fonduri europene.

Practic, din zona alocarii de la bugetul de stat, lipsa alocării poate fi suplinită din venituri proprii sau din fonduri europene", a precizat Anca Dragu. Ulterior, premierul Dacian Cioloş se răzgândeşte şi îl asigură pe Patriarh că Guvernul României va asigura finanţare pentru proiecte de investiţii importante şi că există sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare în funcţie de posibilităţi pentru lăcaşele de cult aflate în construcţie. Însă, ceea ce se ştie mai puţin este faptul că liderul PSD-Liviu Dragnea are deja scris un amendament care va fi depus în Parlament imediat ce bugetul va fi depus spre dezbatere şi aprobare. Și știe și Cioloș acest lucru! Chiar l-a asigurat pe Preafericitul Daniel să nu-și facă griji, va primi bani să continue lucrările, doar că va fi nevoie de o ''inginerie''.

Astfel, in Parlament, printr-un amendament depus chiar de președintele PSD-Liviu Dragnea, vor fi votați bani pentru Catedrala Neamului şi ceva investiţii în locaşele de cult aflate ăn construcţie. Și toate aparențele sunt salvate, iar toate taberele vor fi fericite. Guvernul, iată, deja este considerat un erou că le-a tăiat banii la ''hoții'' de popi, PSD va da satisfacție propriului electorat, popii la fel, iar strada va muşca momeala întinsă de trioul Cioloş- Dragnea- Daniel prin care Guvernul a încercat, dar vezi Doamne, nemernicii ăia din Parlament, ca de obicei, nu au luat în seamă glasul poporului. Adică, blat pe faţă!

Ion Teleanu

 

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE