Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cioclul Ciorbea, SMURD pentru Oprescu

Postat la: 28.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La câteva ore după ce instanţa de judecată a decis ca Sorin Oprescu rămâne după gratii, oportunistul traseist politic Victor Ciorbea s-a trezit brusc din somnolenţă şi a făcut prima sa conferinţă de presă de când este în fruntea Avocatul Poporului. Cu o atitudine de lacheu politic, Victor Ciorbea a anunţat concluziile controlului pe care l-a efectuat în arestul Poliţiei Capitalei unde era cazat edilul Capitalei.

Asemenea unui servitor, Ciorbea ne-a anunţat că lui Sorin Oprescu i s-a îngrădit dreptul la sănătate şi că s-a întârziat nepermis de mult transportul lui la un spital unde să poată efectua toate investigaţiile medicale cardiace şi spun că, în acest fel, i-a fost pusă viaţă în pericol. Mai mult, cu un tupeu ieşit din comun, Avocatul Poporului s-a transformat imediat în avocatul şi medicul personal a lui Sorin Oprescu, punând chiar diagnostice. „Concluzia este că este vorba despre o persoană cu o patologie încărcată înalt susceptibilă de a provoca o boală cardiovasculară" iar „în cazul unui pacient cu o bogată încărcătură patologică trebuie urmărit şi deferit unei secţii de cardiologie", a cugetat Victor Ciorbea.

Ca urmare a acestui diagnostic pus de către Avocatul Poporului, edilul Capitalei a ajuns să fie mutat de la „beciul domnesc" la secţia de cardiologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Însă, Victor Ciorbea care a ajuns şi cioclul Constituţiei României nu a avut nicio reacţie până acum la sutele de sesizări privind abuzurile şi problemele de sănătate a celor aflaţi în arest şi-n penitenciare. Promptitudinea de acum câteva zile a lui Ciorbea demonstrează slugărnicia acestuia faţă de Oprescu? Cei leagă pe cei doi? Greu de spus. Poate faptul că ambii sunt doi cameleoni politici de anvergură care şi-au schimbat viziunea politică în funcţie de interesele personale. Iar la acest capitol, Ciorbea este în poll position faţă de Oprescu.

Puţină lume ştie că actualul avocat al poporului a schimbat partidele precum ciorapii. Din 1990 şi până în prezent, el a trecut de la stânga la dreapta aşa cum un beţiv merge în zig-zag ca să-şi menţină echilibrul. Este poate un caz unic în România, când un procuror de pe vremea lui Ceauşescu ajunge lider de sindicat pe timpul lui Iliescu. În 1990, Victor Ciorbea se înscăuna în fruntea sindicatelor care au preluat patrimoniul UGSR, fiind un susţinător înfocat la FSN-ului condus atunci de Ion Iliescu. Dar ceea ce se ştie mai puţin despre Ciorbea este faptul că în 1990, el a candidat pentru un loc de deputat din partea Partidului Democrat al Muncii, condus la acea vremea de Tudor Mohora, într-un colegiu din zona Apusenilor de unde el se trage. A pierdut detaşat fotoliul de parlamentar în faţa timişoreanului Vasile Bărbat.

Ulterior a trecut la Alianţa Civică de unde a fost propulsat primar al Capitalei şi premier al României, având prestaţii lamentabile. A fost preşedintele PNŢ-CD, iar în 2012 a ajuns deputat pe lista USL din partea PNL, pentru ca acum să-l găsim cocoţat în fotoliul de avocat al poporului ca urmare a susţinerii venite de la PSD. În această postură a atins culmea ridicoului când a refuzat să atace la Curtea Constituţională a României ordonanţa privind traseismul politic promovată de Liviu Dragnea şi Victor Ponta. Cum să atace Victor Ciorbea ordonanţa traseismului politic când el este un traseist politic sadea care a demonstrat că este şi un oportunist politic de mare clasă, cu un tupeu ieşit din comun, în stare să calce pe cadavre doar că să-şi atingă scopul.

Sub masca inocenţei şi pioşeniei se ascunde unul dintre cei mai reprezentantivi ciocoi ai politicii româneşti de după 1990. Acum acest ciocoi al Constituţiei care atunci când, în 2010, Emil Boc a tăiat pensile şi salariile, Ciorbea se dădea de ceasul morţilor la televizor. În realitate, el a câştigat o mulţime de bani pentru a masca apararea celor jecmăniţi de Boc şi camarila portocalie. Practic, graba lui Victor Ciorbea de acum câteva zile de a se face preş la picioarele lui Oprescu, scoate încă o dată la iveală lichelismul, oportunismul şi disperarea acestui moţ pentru ciolan. El este copie identică a ciocoiului lui Nicolae Filimon care spunea în urmă cu peste 100 de ani că "Ciocoiul sau puiul de ciocoi, ajuns om de stat, se deosebeşte de omul onest.

El nu se pronunţă definitiv pentru nicio doctrină politică, nu se face adept credincios al nici unui partid, nu doară că are spiritul drept şi nepărtinitor, ci ca să poată exploata deodată toate doctrinele şi partidele în folosul său". Şi Victor Ciobea este un ciocoi care s-a gudurat pe lângă Ion Iliescu, Corneliu Coposu, Crin Antonescu şi Victor Ponta doar ca să roadă un ciolan cât mai mare, iar că să fie sigur că-l va roade în continuare a sărit în ajutorul lui Oprescu. Poate era mai normal ca Oprescu să-i facă un control medical lui Ciorbea atunci când a fost pus primar al Capitalei, premier al României sau avocat al poporului!? Acum, Ciorbea a ajuns să fie SMURD-ul lui Sorin Oprescu.

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE