Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gabriel Oprea şi ai lui nici nu visează ce-i aşteaptă

Postat la: 19.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

„Mireasa politicii româneşti", cum a fost supranumită de presă Uniunea Naţională pentru Progresul României, se crede pe cai mari în ultima vreme. Asta deoarece, lui Gabriel Oprea şi Neculai Onţanu, le-au intrat în cap că ar putea interpreta la flautul fermecat propria partitură, diferită de aria dirijată de Partidul Social Democrat. Ceea ce, în opinia noastră, este o mare prostie.

După cum toată lumea cunoaşte, UNPR este un partid de traseişti, mulţi dintre aceştia „proscrişi" certaţi cu legea, racolaţi de prin alte formaţiuni politice, expluzaţi, nemulţumiţi, debusolaţi ori pur şi simplu ignoraţi, care s-au confruntat la un moment dat cu anonimatul, ce risca să-i trimită într-o ceaţă fatală. Motiv din care, pentru respectivii oportunişti, UNPR reprezenta ultima şi singura soluţie, colacul care să-i salveze de la înec, după ce anumite găşti politice i-au dezamăgit ori i-au pus pe liber.

Numai că printre ei se numără şi parlamentari (în total, 58 de senatori, deputaţi şi europarlamentari) mulţi dintre aceştia, în funcţie de împrejurări şi beneficii, fiind gată să-şi vândă şi mama pentru a nu scăpa ciosvârta din mână. Adică, în orice moment ar fi gata să sară din barca pilotată de cuplul Oprea - Onţanu în cea a PSD, comandată de căpitanul Viorel Ponta, dacă interesul personal le-ar cere-o.

Lor li se adaugă alţi asemenea ipochimeni, care s-au infiltrat la ceas de taină în UNPR, cu ştirea şi cu acceptul actualului partid de guvernământ, rămânând în adormire până când li se va cere să se reactiveze. Când să se reactiveze? Atunci când se va pune problema unei fuziuni a UNPR cu PSD, care nu este foarte departe de înfăptuire, dacă „sprâncenatul" Oprea îşi mai umflă mult muşchii pe la televizor, aruncându-i în faţă principalului partener de guvernare că ar avea propriile opinii politice. Punem pariu?...

Dar nici liderul UNPR nu credem că va pune prea curând botul la extravaganţa de-a face politică de capul lui, că doar nu e prost. Fiindcă, fără susţinerea PSD, partidul său va sucomba ca şi cum n-ar fi existat vreodată. Şi cine va avea de câştigat din toată această degringoladă? Bineînţeles că tot PSD. La înfiinţarea UNPR, partidul lui Ponta a pierdut câţiva debusolaţi, mâhniţi ori duşi cu mintea, cum spuneam, au mai fost sacrificate unele nume acoperite sub plapuma tandemului Oprea - Onţanu, dar au mai fost atraşi, în timp, alţii din PNL, PDL, PP-DD şi independenţi, că ungurii nu se vor băga într-un asemenea „spanac" cât îi hăul, că de-aia se închină la stindardul de la Budapesta şi nu la tricolor.

Astfel spus, balonul de săpun odată umflat, când va fi să se spargă, PSD va câştiga incomparabil mai mult decât atunci când a pierdut câţiva oameni, acum beneficiind de mult mai mulţi parlamentari pe care-i va aduna - parafrazându-l pe celebrul dr. Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi - la sânu'-i de aramă.

În categoria ultimelor personalităţi marcante ce penetrează UNPR la apelul bocancilor se înscrie Sebastian Ghiţă, iar în pregătire, pe ţeavă, îşi face încălzirea Robert Cazanciuc, până de curând ministrul al Justiţiei, primul prieten la cataramă cu Viorel Ponta, celălalt - rudă. Iar dacă e să ne luăm după bursa zvonurilor, potrivit căreia şeful PSD îşi controlează abitir satelitul prin intermediul infiltraţilor aşa-zis sacrificaţi, impresia lui Oprea că s-ar afla la conducerea UNPR este doar un miraj, un fel de fata morgana ce i s-a imprimat acestuia pe creier, în momentul în care şi-a atins pragul de incompetenţă, potrivit principiului lui Peter.

Pentru a-i trece în revistă pe toţi cei 58 de parlamentari uneperişti - pe ei şi trecuturile lor tumultoase -, radiografiindu-le biografiile de dată relativ recentă, ar trebui să încropim un volum de dezvăluiri destul de voluminos, ceea ce nu ne-am propus în editorialul de faţă. Mai cu seamă că - avem convingerea -, cititorul cât de cât avizat este capabil să-i evalueze şi singur, la o adică. De aceea menţionăm doar unele nume „ilustre", cu câte o mică paranteză ataşată:

1. Gabriel Oprea (zis „Interesul naţional" sau „Siguranţa naţională", demisionar din PSD după şase ani de activitate, fost supus al lui Boc, MRU - Traian Băsescu, actualmente vicele lui Ponta şi simpatizant al lui Iohannis, în cuget şi-n simţiri);
2. Neculai Onţanu (fost membru PSM şi PSD, etern primar al sectorul 2, zis „Interesul cetăţeanului");
3. Valerian Vreme (traseist PNL, PDL, PMP, implicat în scandalul Microsoft, pasibil de puşcărie);
4. Vasile Gherasim (traseist PDL, PMP, fost primar la sectorul 1 al Capitalei);
5. Sebastian Ghiţă (zis „Copilu'", PSD, scandal Tracia-Asesfot, Fratelli, Realitatea TV, simpatizant E. Udrea);
6. Radu Stroe (traseist PNL, PLR - Tăriceanu);
7. Monica Iacob Ridzi (PD, PDL, PP-DD, la puşcărie);
8. Petru Şerban Mihăilescu (zis „Miky spagă", PSD, implicat în scandalul Microsoft, pasibil de puşcărie);
9. Cătălin Cherecheş (PSD, PNL, independent, primar de Baia Mare cercetat de DNA, pasibil de puşcărie);
10. Eugen Nicolicea (PSD, cu drag pentru Victor Ponta);
11. Tudor Ciuhodaru (PSD, independent, PP-DD).
12. Marin Burlea (PNL, fiul Ştefan Lucian, directorul spitalului de Psihiatrie Socola, Iaşi, reţinut de DNA, pasibil de puşcărie). Şi alţii.

Dan Coste

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE