Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Jos pălăria în faţa lui Matteo Renzi

Postat la: 28.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O ştire apărută în această săptămâna a trecut neobservată, dar care ne-a demonstrat, dacă mai era nevoie, ce rol important au ajuns să joace românii în ţările în care au plecat să-şi construiască un nou destin.

Premierul Italiei, Matteo Renzi, a fost prezent marţi la inaugurarea unui tronson al Autostrăzii A3, construit între localităţile Laino Borgo şi Campotenese, în sudul Italiei. Cu acest prilej, primul ministru italian a făcut un gest emoţional incredibil pentru noi cei din România, dar şi pentru cei aflaţi la inaugurare. Matteo Renzi i-a adus omagii - la inaugurarea acestui segment important de autostrada - unui muncitor român, Adrian Miholca, decedat în anul 2015 pe şantierul de construire a unui viaduct.

"Primul meu gând este la muncitorul care şi-a pierdut viaţă, la Adrian, la familia lui, la colegii lui. ... Italia este mai mare decât cei care ar vrea să o oprească, iar Autostrada Salerno-Reggio Calabria este simbolul eforturilor tuturor în aceeaşi direcţie ", a afirmat Matteo Renzi. Cine este Adrian? Este românul Adrian Miholca, în vârstă de 25 de ani, care a murit în martie 2015, în timp ce lucra la construirea "Viaductului Italia", probabil cea mai dificilă zonă a tronsonului de autostradă Salerno - Reggio Calabria. Trebuie subliniat că prin inaugurarea acestui segment al Autostrăzii A3 Salerno-Reggio Calabria, pentru prima dată în istoria Italiei se va putea circula neîntrerupt pe o distanţă de 443 de kilometri, pe ambele sensuri, între sudul şi nordul Peninsulei.

Cuvintele lui Matteo Renzi despre Adrian Miholca fac cât toate eforturile diplomatice a 100 de ambasadori, dar, în acelaşi timp, ne demonstrează că recunostiința este o unitate de măsură extraordinară de evaluare a demnităţii personale. Totodată, premierul italian ne-a readus în memorie vorbele lui Seneca: "Nimic nu este mai onorabil decât o inimă recunoscătoare". Mesajele de mulțumire și respect la adresa premierului Matteo Renzi sunt inutile și tardive, dar gestul său demonstrează că este poate fi considerat un al doilea prim ministru al României, dacă ţinem cont că în Italia muncesc şi trăiesc aproape trei milioane de români!

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE