Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












„Migranții" Cioloș și Iohannis, corigenți la Constituție

Postat la: 14.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Scandalul imigranţilor este departe de a fi încheiat, iar din păcate, lideri României, adică preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş, dau dovadă de amatorism, iar bâlbâielile acestora alimentează şi mai mult starea de iritare la adresa musulmanilor. Dar nici Iohannis şi nici Cioloş nu au ajuns să vorbească aceeaşi limba privind situaţia migranţilor.

Iniţial preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România nu va primi mai mult de 1.785 de imigranţi. Dar, la ceva timp, şeful statului s-a răzgândit şi a declarat că problema refugiaţilor poate fi gestionată şi „în prima fază, vom primi 2.475 de refugiaţi din Italia şi Grecia, la care se adaugă aproape 4 sută la sută din 54 de mii de migranţi împărţiţi între statele membre, adică 2025". Pentru fiecare refugiat, Uniunea Europeană ne va da aproximativ 6.000 de euro.

Ulterior, premierul Dacian Cioloş a demonstrat servilism şi atitudine oscilantă faţă liderii europeni, uitând că reprezintă interesele României. „Am acceptat să participăm la planul de primire a migranţilor. Totuşi, există un blocaj cu aceste cote impuse, care sunt respinse de mai multe state. Noi suntem pregătiţi să ne asumăm responsabilităţi, în funcţie de capacităţile noastre. În acest fel înţeleg eu solidaritatea. Trebuie să fim primitori şi deschişi, dar şi realişti, altfel suntem iresponsabili", a declarat premierul Cioloş într-un interviu pentru cotidianul francez Le Monde, atrăgând atenţia că, spre deosebire de alte state ale UE, România nu are tradiţia primirii unor migranţi din afara Europei.

În schimb, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Constanţa, că nu vrea să vadă România invadată de islamişti din Siria şi nu crede că ţara noastră sau Europa s-ar putea întoarce către „o astfel de cultură". „Europa este o Europa a civilizaţiei, în care am învăţat să ne respectăm unii pe alţii, în care cultura europeană trebuie să predomine viitorul acestui continent şi nicidecum o islamizare rapidă pe care eu, că om politic, nu o doresc nici Europei, nici României", a spus Traian Băsescu. Surprinzător nici Băsescu, dar mai ales Cioloş şi Iohannis, vorbesc cu nonşalanţă de migranţii musulmani, ingnorand total Constituţia României care precizează la articolul 1 că „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil".

Dar, alineatul 4 al articolului 3 al Constituţiei îi face KO pe Iohannis şi Cioloş în problema migranţilor: "Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine". Scurt și cuprinzător. Mai mult, alineatul 5 al articolului 1 al Constituţiei stipulează că „În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie". Este strigător că primii doi oameni în stat, adică Iohannis şi Cioloş, vorbesc cu nonşalanţă de migranţii musulmani care ar putea veni în România, ignorând total prevederile Constituţiei României pe care au jurat la învestirea în funcţie. Dar nici Băsescu nu știa? Oare, Constituția României mai înseamnă ceva pentru Iohannis, Cioloș și Băsescu?

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE