Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sefii serviciilor secrete vor să devină noii moguli ai presei românesti

Postat la: 07.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cu aproape jumătate de an in urmă, Ion Cristoiu scandaliza mass-media anuntând un veritabil tsunami pentru presa românească. Cunoscutul jurnalist intrase in posesia unor informatii conform cărora DNA avea deja in cercetare un mega-dosar de 1.600 de pagini, in 30 de bibliorafturi, despre traficul de influentă, spăgi, spălare de bani din trusturile de presă românesti.

Iata că acum acest dosar explodează. Ceea ce s-a intamplat la Mediafax, patronat de Adrian Sârbu, a fost doar vârful icebergului. Astăzi, dis de dimineata, au avut loc perchezitii la Cancan TV. Se cauta documente legate de trafic de influenta si spalare de bani referitor la politicieni si vedete autohtone. Din informatiile Ziuanews urmeaza si alte posturi de televiziune, in special cele de stiri. Toate vor fi luate la puricat, si B1TV, si Realitatea, si România TV, dar mai ales Antena 3. Dar si ziare. Nu va fi ratat nici mediul online.

De unde stia Ion Cristoiu in urmă cu jumatate de an despre acest dosar urias? Mai putin conteaza, informatiile de la DNA s-au tot scurs catre presă, opinia publica a vazut tone de stenograme, sau documente inedite, care in mod normal nu aveau cum să ajungă in media. Niciun ziarist nu e in România de azi, tabloidizată, cu o presă distrusă voit de putere, atat de investigativ incat sa obtină informatii de o asa natură dacă nu sunt servite chiar de catre procurori jurnalistilor arondati.

Si cum DNA, nu mai e un secret, chiar si in comunicatele de presă simple se arată că procurorii au la bază informatii SRI, lucreaza la comanda serviciilor - care, se vede, conduc practic tara - ziaristii acoperiti sunt primii care aruncă pe piata "bombele". Dictatura servicilor are nevoie să "spele" presa in prag de an electoral. Si loveste in moalele capilor presei, acolo unde-i doare mai tare, caci spagile si traficul de influenta, ca si spălarea de bani, sunt realităti.

Jocurile trebuie refacute, iar vechii magnati de presă nu mai sunt in formă, in majoritate zac prin Beciul Domnesc, ori cu arest la domiciliu, sau control preventiv. Serviciile nu se mai multumesc cu ofiteri acoperiti, acum vor sa conducă de-a dreptul intreaga presă romanescă. Sefii acestor servicii doresc să fie viitorii moguli acoperiti. Si de unde e mai bine să incepi, că tot vorbeam de tabloidizare, dacă nu de la "mama" presei de azi, de la Cancan?

Bogdan Comaroni

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE