Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












15 medicamente vor fi retrase din farmacii

Postat la: 31.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Agenţia Naţională a Medicamentului a luat decizia de a retrage 15 produse din farmacii, deoarece produsele nu aveau efecte în tratarea bolilor. Medicamentele retrase erau folosite pentru tratarea bolilor cardiovasculare, neurologice şi chiar alergii.

Măsura vine ca urmare a solicitării transmise de Uniunea Europeană ca statele membre să suspende, începând cu 21 august comercializarea a aproape 700 de medicamente generice testate si fabricate în India. Această decizie, luată încă din 16 iulie, dar făcută publică abia acum, vine după ce Agenţia franceză de securitate a medicamentelor a descoperit, la un control de rutină, mai multe nereguli într-o fabrică a firmei GVK BIO.

Agenţia Europeană a Medicamentelor, EMA, a revizuit circa 1.000 de medicamente testate de GVK în ultimii cinci ani. În urma testării s-a recomandat retragerea unor medicamente de pe piaţă, iar unele state UE printre care Franţa, Germania şi Belgia au urmat avizul EMA. Lista completă de medicamente sau molecule este pe site-ul Comisiei Europene. Printre acestea: Advil (analgezice), Seroplex (antidepresiv), Aerius (antihistaminic) sau Inexium (bandaj gastric). Printre genericele recomandate sa fie retrase de pe piaţa românească sunt : Savandra, Levetiracetam, Telmisartan, Esomeprazol, Donepezil, Apstar şi Trimetazidina.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE