Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












239 de imigranţi s-au înecat în Marea Mediterană

Postat la: 03.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cel puţin 239 de persoane s-au înecat, miercuri seara și joi dimineața, după ce două ambarcaţiuni cu imigranţi s-au scufundat în sudul Mării Mediterane, anunţă autorităţile italiene şi Naţiunile Unite.

Naufragiile s-au produs miercuri seară şi joi dimineaţă la aproximativ 60 de kilometri nord de coastele Libiei, în condiţii de furtună, informează ziarul La Repubblica. Douăzeci şi nouă de persoane au fost salvate, acestea afirmând că, în total, ar fi murit 239 de imigranţi care plecaseră din Tripoli spre Europa, conform Mediafax. Supravieţuitorii au ajuns pe insula italiană Lampedusa după ce au fost preluaţi de nave ale Pazei de Coastă din Italia şi ale organizaţiei Salvaţi Copiii.

Tragedia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Carlotta Sami. Leonard Doyle, de la Organizaţia Internaţională a Migraţiei, a declarat că aproximativ 4.220 de migranţi şi-au pierdut viaţa în Marea Mediterană, de la începutul anului. Totodată, ONU a avertizat că 2016 ar putea fi anul în care se înregistrează cele mai multe decese în rândul migranţilor în zonă. Aproape 330.000 de refugiaţi au traversat anul acesta Mediterana, faţă de peste un milion în 2015.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE