Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












73.000 de bucuresteni nu si-au ridicat cardul de sanatate; 10.000, atentionati prin SMS

Postat la: 25.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Aproape 73.000 de bucuresteni nu si-au ridicat cadrul de sanatate, desi este obligatoriu din 1 septembrie la acordare oricarui servicu medical, 10.000 dintre ei fiind deja invitati prin SMS sa-si ridice documentul de la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB).

"Avem exact 72.987 de carduri de sanatate nesolicitate, pentru 10.000 dintre acte au fost trimise sms-uri si tot nu s-a prezentat nimeni", a spus Florentina Diaconu, seful CASMB, informeaza Mediafax. Alte aproape 10.000 de carduri de sanatate ar mai fi de distribuit si pentru asiguratii de la Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Justitiei (CASA OPSNAJ).

In Ilfov, mai sunt de distribuit 3.000 de carduri, a precizat si presedintele Casei judetene de Asigurari de Sanatate, Aurelia Isarescu. Tot in Ilfov au fost tiparite 600 de duplicate, fiind inca de distribuit 367. "Am marit numarul personalului de la ghiseu, pentru cei care vor solicita card in aceste zile. Distribuim in medie intre 80 si 120 de carduri pe zi", a adaugat Isarescu.

Din 1 septembrie prezentarea cardului de sanatate este obligatorie la acordarea fiecarui serviciu medical pentru asigurati, iar cei care au fost invitati sa ridice documentele si nu au facut-o nu vor mai beneficia de servicii medicale gratuite, decat daca sunt urgente medicale, a explicat presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea.

In Capitala au foste returnate de Posta 191.000 de carduri. Jumatate din numarul total al medicilor de familie au solicitat sa dirstibuie cardurile de sanatate asiguratilor de pe listele lor. Pentru a evita aglomeratia, casele de asigurari de sanatate judetene si a municipiului Bucuresti vor suplimenta numarul de ghisee, de personal si vor prelungi programul de lucru inainte de 1 septembrie, dar si in primele zile din aceasta luna.

"Nu se pune problema prelungirii programului la o casa de sanatate cu 1.000 de asigurati, ci acolo unde sunt foarte multe cereri de eliberarea a cardurilor. In plus, pentru cei care vor solicita adeverinte, acestea le vor fi eliberate pe loc", a adaugat Ciurchea.
Cum puteti refuza utilizarea cardului de sanatate

Asiguratii care, din motive personale sau religioase, refuza utilizarea cardului de sanatate, vor depune o cerere in scris la casa de asigurari in care vor mentiona motivele refuzului si vor restitui cardul de sanatate, in cazul in care l-au primit. Accesul la servicii medicale se va realiza pentru acesti asigurati in baza unei adeverinte de inlocuire a cardului de sanatate cu termen de valabilitate trei luni. Adeverinta nu trebuie sa ramana la furnizorul de servcii medicale, ea va fi prezentata ori de cate ori asiguratul solicita un serviciu.

Pana in prezent au fost tiparite aproximativ 15 milioane de carduri, dintre care peste 300.000 tiparite dupa data de 1 mai 2015 (63.000 carduri duplicat si 247.000 pentru persoanele care au dobandit calitatea de asigurat). Aproximativ 500.000 de carduri vor mai fi tiparite pana la sfarsitul anului. In prezent, la casele de asigurari de sanatate se afla aproximativ 300.000 de carduri care urmeaza sa fie ridicate de catre asigurati.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE