Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A murit academicianul Valeriu Cotea

Postat la: 21.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In aceasta dimineata, 21 aprilie, academicianul si oenologul Valeriu Cotea a incetat din viata. Profesul in varsta de 90 de ani a fost internat in stare grava la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi, dupa ce s-a inecat cu o bucata de portocala, acesta fiind gasit in stop cardio-respirator.

La domiciliul acestuia au intervenit medicii SMURD, acesta raspunzand la manevrele de resuscitare. A fost internat in stare critica la spital, insa, in ciuda eforturilor depuse de medici, academicianul a murit.

"E un moment greu pentru toata comunitatea academica din Romania, dar mai ales pentru institutia noastra. Pierderea domniei sale va insemna ceva pentru oenologia romaneasca si cea internationala. El a fost creatorul scolii moderne romanesti de oenologie, pe care a dus-o la un nivel de prestigiu. Pe de alta parte, sa nu uitam ca acesta a reprezentat tara noastra la nivel mondial, in toate forurile mondiale, pe acest segment", a precizat prof. univ. dr. ing. Vasile Vintu, rectorul USAMV Iasi.

Decesul academicianului a fost pronuntat noaptea trecuta. Valeriu Cotea va fi inmormantat sambata, slujba fiind programata pentru ora 12:00, la Biserica Sfantul Nicolae din Copou.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE