Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












A treia zi de alertă teroristă. Operaţiune antiteroristă la Bruxelles, pentru prinderea lui Salah Abdeslam

Postat la: 23.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Capitala Belgiei, Bruxelles, se află pentru a treia zi consecutiv sub alertă teroristă, metroul, instituţiile de învăţământ şi centrele comerciale rămânând închise, în timp ce un important dispozitiv al poliţiei şi armatei îl caută în continuare pe Salah Abdeslam, suspectul-cheie în ancheta deschisă asupra atentatelor teroriste de la Paris.

Din cauza unei alerte de atentate considerată „serioasă şi iminentă", Bruxelles-ul se va afla din nou aproape paralizat, o situaţie fără precedent pentru capitala Uniunii Europene. Autorităţile belgiene au decis duminică seara să menţină alerta teroristă la nivelul 4 pentru Regiunea Bruxelles, astfel că metroul nu va circula nici luni, iar şcolile şi centrele comerciale vor rămâne închise.

Premierul belgian, Charles Michel, a anunţat duminică seara, după reuniunea Consiliului Naţional de Securitate, menţinerea alertei teroriste la nivelul maxim în Bruxelles şi la nivelul 3 în restul ţării. Nivelul alertei teroriste va fi reevaluat luni după-amiază. „Ne temem de un atac asemănător celui care a avut loc la Paris, cu mai mulţi atacatori care lansează atacuri în mai multe locuri, în acelaşi timp. Am avut indicii potrivit cărora locurile vizate sunt cele foarte aglomerate", a declarat, pe un ton grav, după reuniunea Consiliului Naţional de Securitate, premierul belgian.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE