Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Afaceri murdare la Tulcea

Postat la: 21.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consilier local tulcean Ciprian Pericleanu Grigore, declarat incompatibil încă din noiembrie 2012, s-a judecat cu Agenția Națională de Integritate aproape trei ani, pierzând în toate instanțele, inclusiv la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cu toate acestea, nu și-a părăsit postul din primărie. Tatăl consilierului PNL - om de afaceri, urmând exemplul fiului, pierde procese pe bandă rulantă, fiind acuzat inclusiv de înșelăciune, dar își vede în continuare de treabă, fără să-i despăgubească pe reclamanții la care este dator vândut. Prin influența pe care o are în Consiliul local Tulcea, Criprian Pericleanu a tras sforile ca firma SC PERICLESTAR SRL, avându-i asociați pe proprii părinți, să contracteze cu Primăria cinci contracte de execuție lucrări în valoare de 3.006,542,27 lei. În plin scandal cu ANI, consilierul a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al Radionav Constanța (la 27 mai 2013), companie care se ocupă cu radiocomunicațiile pentru zona maritimă a României.

Pericleanu vinde lui Pericleanu

În anul 2005, SC PRICLESTAR SRL a încheiat cu Victor Alexandrovici un contract de închiriere pe 15 ani, pentru un teren de 258,4 mp, contra unei chirii de 300 de euro/lună, unde s-a construit o spălătorie auto, cu spațiu comercial la etaj. Începând cu iulie 2011, Ion Pericleanu și Maria Pericleanu - asociații firmei - au refuzat să mai plătească chiria pe motiv că societatea a vândut construcția persoanei fizice Ion Pericleanu. Moment în care au început procesele, în timpul cărora, ca să complice și mai mult lucrurile, soții Pericleanu le-au donat construcția fiului lor, consilierul local Ciprian Pericleanu, la 27 aprilie 2012. În acest mod, sperau șmecherii, chiria cu pricina nu va mai fi plătită, deoarece nu mai există un contract valabil între proprietar și chiriaș.

Tergiversări în instanță

Pe motiv de neplată a chiriei, Judecătoria Tulcea "reziliază contractul de închiriere și obligă pârâta să elibereze suprafața de teren de 258,4 mp" (Dosar nr. 5837/327/2011, Sentința civilă nr. 2729/01.10.2012). Urmează apelul la Tribunalul Tulcea respins în totalitate la 30 aprilie 2013, precum și recursul, la Curtea de Apel Constanța, de asemenea respins la 23 septembrie 2013, cu cheltuieli de judecată. În continuare, pentru a nu fi executați silit, șmecherii Pericleanu recurg la alte artificii, solicitând suspendarea provizorie a executării silite, după care declară insolvența societății, care de fapt își are sediul în București. La ora respectivă, proprietarul păgubit avea de recuperat de la SC PERICLESTAR SRL sumele de 12.267,24 euro și 18.519,12 lei, înscriindu-se la masa credală.

Păgubașul cu paguba, administratorul judiciar cu profitul

După cum au declarat în fața instanțelor de judecată, soții Pericleanu s-ar fi stabilit la București, motiv din care i-au donat spălătoria cu spațiu comercial fiului lor, consilierul Ciprian Pericleanu, deoarece ei nu se mai puteau ocupa de afacerea din Tulcea. Judecătorii constată că această justificare nu poate fi reținută ca adevărată, mai ales că respectivul nu putea exercita o asemenea atribuție, pe motiv de incompatibilitate cu funcția de consilier local. Oricum, bătrânii pot dormi liniștiți, pentru că nimeni nu-i va lăsa fără bunuri ori proprietăți. Cum firma e în stare de insolvență, pot pierde cel mult construcția de pe terenul păgubitului, contractul de donație fiind reziliat. Numai că la masa credală a societății s-au înscris mai mulți creditori și nu se știe cum va rezolva practicianul în insolvență, desemnat cu administrarea firmei, împărțirea banilor rezultați din vânzarea patrimoniului. Și cu cât o va face mai târziu, cu atât el va câștiga mai mult, de vreme ce judecătorul i-a stabilit administratorului judiciar o retribuție de 3.000 de lei/lună, la care se adaugă un procent important din vânzarea bunurilor aparținând patrimoniului societății. Bani pe care îi va reține integral și din start, după care va repartiza ce mai rămâne creditorilor. Dacă mai rămâne.

Dan Coste

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE