Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Sechestrate îşi începe activitate de la 1 iulie

Postat la: 30.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Incepand de miercuri, 1 iulie, va incepe sa functioneze Agenţia Naţionala de Administrare a Bunurilor Sechestrate ca instituţie publică de interes naţional în subordinea Ministerului Justiţiei.

Noua agenţie va facilita urmărirea şi identificarea bunurilor provenite din săvârşirea de infracţiuni şi a altor bunuri având legătură cu infracţiunile şi care ar putea face obiectul unei dispoziţii de indisponibilizare, sechestru sau confiscare emise de o autoritate judiciară competentă în cursul unor proceduri penale. Totodata, în unele cazuri va administra bunurile mobile sechestrate în cadrul procesului penal si va valorifica bunurile mobile sechestrate în cadrul procesului penal, dar va gestiona si sistemul informatic naţional integrat de evidenţă a creanţelor provenite din infracţiuni. De asemenea, noua agenţie va gestiona şi ţine evidenţa sumelor de bani care fac obiectul sechestrului, a sumelor de bani rezultate din valorificarea bunurilor perisabile, a sumelor de bani rezultate din cazurile speciale de valorificare a bunurilor mobile sechestrate, precum şi a sumelor de bani datorate cu orice titlu suspectului, inculpatului ori părţii responsabile civilmente, care fac obiectul popririi.

În vederea unei evidenţe complete a tuturor sumelor de bani administrate de agenţie, pe numele acesteia se deschide un cont unic în lei la Trezoreria statului. În ce priveşte sumele de bani în valută sechestrate sau ridicate, se instituie un sistem de conturi unice în valută la o bancă ce va fi selectată cu respectarea prevederilor legale privind achiziţiile publice.

La solicitarea procurorului sau a instanţei de judecată, agenţia depozitează temporar şi administrează bunurile mobile sechestrate a căror valoare individuală depăşeşte, la momentul dispunerii măsurii asigurătorii, echivalentul în lei a sumei de 15.000 de euro. Din dispoziţia procurorului, a judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a instanţei de judecată, agenţia procedează la valorificarea de îndată a bunurilor mobile sechestrate. In plus, agenţia va ţine evidenţa imobilelor pentru care s-a solicitat notarea ipotecară şi a hotărârilor prin care s-a luat măsura de siguranţă a confiscării speciale sau a confiscării extinse dispuse de instanţele române, precum şi a celor comunicate autorităţilor române de către instanţe străine.

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Sechestrate va fi condusă de un director general, numit de către ministrul Justiţiei, şi va avea 35 de angajaţi.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE