Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alţi 18 lucrători de poliție DIPI, urmăriţi penal. În acelaşi dosar sunt cercetaţi şase foşti şefi ai instituţiei

Postat la: 01.09.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de 18 angajați din cadrul MAI - Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) în dosarul în care sunt deja cercetați șase foști șefi ai acestei structuri pentru fapte privind schimbarea destinației fondurilor alocate pentru cheltuieli operative către cheltuieli de protocol.

Cei 18 angajați sunt anchetați pentru infracțiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu sub forma complicității, fals și uz de fals. Astfel, în ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că angajaţi din cadrul D.I.P.I ar fi efectuat următoarele activităţi: sub pretextul existenţei unor cheltuieli pentru activităţi informativ-operative, au întocmit rapoarte care au fost aprobate de persoane din conducere şi în baza cărora sume din fondurile operative au fost folosite, în mod nelegal, pentru cheltuieli de protocol, înzestrarea instituţiei ori au fost folosite in interes personal de către persoane din conducerea instituţiei; au atestat atestarea în fals necesitatea/existenţa unor cheltuieli operative; şi-au însuşit sume de bani din fondurile operative, pentru a fi folosite în interes personal şi au folosit rapoartele la Compartimentul fonduri operative al D.I.P.I., cunoscând că au fost întocmite în fals, în scopul fraudării fondurilor operative.

În total, 24 de persoane, între care şase cu funcţii de conducere la data faptelor (vezi comunicat 1140/VIII/3 din 29 august 2016) au dobândit calitatea de suspect în prezentul dosar. „Din probele administrate în acest moment, există suspiciunea rezonabilă că suma deturnată din fondurile operative ale D.I.P.I pentru cheltuieli de protocol şi pentru înzestrarea instituţiei, în perioada 2014-2015, depăşeşte 220.000 lei, iar suma însuşită în interes personal depăşeşte 70.000 lei", se arată într-un comunicat al DNA, remis Vocea Transilvaniei. În perioada 29 - 31 august, tuturor celor 24 de persoane puse sub acuzare li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE